A beszédfejlődés és a mozgás fejlődése szoros összefüggésben állnak egymással. A helyes beszédmozgás kialakulásának egyik feltétele a nagymozgások összerendezett működése. Írtam már Nektek arról, hogy a mozgásnak milyen fejlesztő hatásai vannak a gyermek érzelmi, értelmi és motoros képességeit nézve, főként hogy a mostani világunkban a gyerekek többsége sajnos a számítógép előtt tölti idejének nagy részét és csak keveset játszanak a szabadban, keveset mozognak. Ezért is fontos hangsúlyozni, hogy minden nap iktassatok be valamilyen mozgásos játékot, amit akár közösen is játszhattok! Én most olyan dalokat gyűjtöttem össze, amivel nem csak mozoghattok, de ráadásul még az angol nyelvi szókincsetek is fejlődik!

Ha a babád kisebb, akkor nézd meg a Lovagoltatók, höcögtetők bejegyzésemet, biztos találsz neki való mondókát!

Bindi Irwin a tragikus sorsú Steve Irwin, ismertebb nevén a Krokodilvadász lánya, aki állatokhoz kapcsolódó fitness dalaival is ismertté vált. A dalokat a Crocmen csapattal adta elő, az állatok leírását az apja készítette, megzenésítették majd könnyed koreográfiával előadták és DVD sorozatot készítettek belőle.

Az interneten is találhatók szép számmal a DVD-ről dalok, ezeket osztom most meg veletek!

Mivel a gyerekek imádják az állatokat, és szeretnek mozogni, ezekkel a dalokkal biztosan nem fogsz mellényúlni! A mozgást könnyedén leutánozhatjátok a videókról, a dallamuk fülbemászó és a mozgásnak köszönhetően biztosan egyértelmű lesz, hogy miről szólnak, a szövegük egyszerű és könnyen megjegyezhető!

Elephant of India

 

Prince Rajah

 

When The Hippo Moves Her Hips

 

I Ran So Fast

 

 

I Jump

 

Jó ugrabugrálást kívánok!

Egészségetekre! 🙂

Szeretettel várlak az Angol Kalauz Facebook oldalán is sok-sok gyors, egyszerű és érthető gyakorlati tanáccsal a játékos angolozáshoz! 🙂

>> www.facebook.com/angolkalauz

Iratkozz fel az INGYENES szülői kezdőcsomagra még több mondókáért, a baba-mama angol szótárért és a minitanfolyamért 🙂

>> www.angolkalauz.hu/letoltheto-anyagok