Angol Kalauz foglalkozásvezetőink

Fürész-Mayernik Melinda

Fürész-Mayernik Melinda

Angol Kalauz program alapítója

Fürész-Mayernik Melinda vagyok, baba- és gyermekangol-oktató, tanácsadó, az Angol Kalauz program alapítója. Matematika-angol szakos tanítóként végeztem Győrben, kifejezetten kisgyermekek angol nyelvi fejlesztésére készítettek fel a főiskolán.

A korai nyelvoktatásról és kétnyelvűségről nem csak tanulok, hanem aktívan gyakorlom is, két kisgyermekem magyarul és angolul nevelem, vagyis pontosan tudom, hogy milyen gyakorlati dolgokra kell odafigyelni, milyen buktatók lehetnek és milyen nehézségek adódhatnak a kétnyelvű nevelésben, ha azt Magyarországon, magyar anyanyelvű szülőként szeretnénk prezentálni. Ha pedig “csak” az angol nyelv hangzásának megismertetése a cél, abban is tudok segíteni. A saját gyermekeimen kívül közel 10 éve foglalkozom gyerekekkel, születéstől kezdve iskolás korig (8. osztály) vannak játszócsoportjaim, így a csoportszervezéssel, csapatok menedzselésével, több gyerek együttes irányításával kapcsolatban is vannak tapasztalataim.

Sok szeretettel várlak Benneteket is egy kis játékos, dalos angol fürdőre!

Foglalkozások:

Elérhetőség:

melinda@angolkalauz.hu

0630/402-8092

Hunyadi Emese

Hunyadi Emese

Angol Kalauz ovisangol foglalkozásvezető - Budapest, Vác

Hunyadi Emese vagyok, óvodapedagógus, neveléstudományi bölcsész, és az Angol Kalauz program babaangol oktatója. Budapesten születtem, és éltem 22 éves koromig, 4 éve költöztem Vácra, ahol jelenleg is óvó néniként dolgozom. 4éve foglalkozom gyerekekkel, de mindig tudtam, hogy óvó néni leszek. 3 éve angolul is foglalkozom az óvodás korosztállyal. Ekkor találtam rá az Angol Kalauz programra, és Melindára, a program alapítójára. Melinda hozzáállása ragadott meg az angol nyelv átadásával kapcsolatban. Én is a nyelv elsajátításában (szabadon, játékosan) hiszek, és nem a klasszikus értelemben vett „tanításban”. Ez által a gyermek észrevétlenül szedi magára az idegen nyelvet. Babaangol oktatóként a legfőbb célom a gyerekekkel az idegen nyelv megszerettetése a sok mondóka, közös játék által. Remélem Téged és gyermekedet is üdvözölhetlek az angol foglalkozásomon! Elérhetőség: +3620/448-1837 hunyadi.emese@gmail.com
Bloom Maria

Bloom Maria

Angol Kalauz programmal vezetett foglalkozások vezetője - Kecskemét, Kiskunfélegyháza

Bloom Maria vagyok, óvodapedagógus-tanító. Az angol nyelvhez több szálon is kötődöm, Angliában vállaltam gyermekfelügyeletet, itt lettem szerelmes. Londonban éltem egy ideig, itt dolgoztam. Táboroztattam gyerekeket az USA-ban is, kisgyermekes családként pedig lakókocsis európai körútra indultunk Belgiumon, Franciaországon, Horvátországon át Magyarországig és vissza. Gyermekeim Sára-Zoé és Levente-Jamie ebben a nyelvi sokszínűségben nőtt fel. Marc-ot, a férjemet a munkája Szingapúrba szólította, mely az első zenei foglalkozásaimnak is a színhelye. 4 év Szingapúr után egy élhetőbb, valósabb közegre vágytunk a családunk számára, így érkeztünk vissza Kecskemétre. Marc, a férjem felnőtteket tanít angolul míg én Music with Maria címmel zenés angol foglalkozásokat tartok. Miután találkoztam az Angol Kalauz programmal, örömmel vettem át részeket belőle és integráltam a Music with Maria-val.
Baba-mama csoportokat vezettem gitárral, sok-sok bábbal, hangszerekkel (ritmusbotok, tojás-csörgők, dobok, angklung, xilofon, harangok) 0-5 éves gyerekek és kísérőik számára. Születésnapi zsúrok lebonyolítását is vállaltam, szintén sok hangszer bevonásával. A kinn élő magyar és sokszor vegyes házasságban felnövő gyermekek részére Játszókört vezettem. Változatos anyagok felhasználásával dolgoztuk fel az Évszakok és a Magyar Hagyományok témakörét. Mindezek mellett furulyát tanítottam és én is elkezdtem zongorát tanulni.
Elkötelezettnek érzem magam az óvodás és kisiskolás gyermekek művészeti oktatás mellett. Mind anyaként, mind tanítóként megtapasztaltam, hogy mennyire segít a zene, a muzsika, a mondókázás az érzelmek kifejezésében, egy-egy nehezebb nevelési szituáció megoldásában, mindennemű információátadásában, az anya-gyermek, nevelő-gyermek közötti kapcsolat elmélyítésében. Szingapúrban úgynevezett segítők (helper) vannak a gyerekekkel szinte a nap 24 órájában, akik a környező országokból érkezve (Philippino, Indonézia, Kína India) nagyon sokszor nem vagy alig beszélték az angol nyelvet. az ő számukra is nagyon fontosak voltak ezek az angol zenei foglalkozások, hiszen a dalok, játékok megismerése sokszor megkönnyítette a rájuk bízott gyerekekkel való érzelmi kapcsolat megerősítését, sok esetben a kommunikációt is. A baba-mama csoportok vezetésénél számtalanszor átéltem, hogy az együtt zenélés-mozgás mennyi örömet okoz, mennyi érzelmi csatornát nyit meg, mindezeken felül mennyire megkönnyíti egy új nyelv elsajátítását i. Csoportjaimban nap mint nap láttam, hogy a kreatív együttfoglalkozás minden esetben meghozza gyümölcsét.
Foglalkozások:
Kecskemét, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Kedd: 10 óra
Kecskemét, Hunyadivárosi Fiókkönyvtár, Kedd: 16:45
Kiskunfélegyháza, Művelődési Ház, Péntek: 9:30
Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Péntek: 16:30
Elérhetőség:
0620/433-1128
mariabloom15@gmail.com
Örsiné Szopkó Márta

Örsiné Szopkó Márta

Angol Kalauz babaangol foglalkozásvezető Karcag

Örsiné Szopkó Márti vagyok, a karcagi Szentannai Sámuel Középiskolában tanítok angolt, illetve a Zöldút nyelvvizsga szóbeli vizsgáztatói között is szerepelek. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskoláján szereztem meg a tanári diplomámat és a Debreceni Egyetemen végeztem el a kiegészítő 3 éves képzést.
Amikor megszületett a lányom, akkor még úgy gondoltam, hogy majd ha beszél magyarul, akkor ráérünk „megtanulni” angolul is. Azóta megszületett a fiam is, megváltozott az elképzelésem, mert elkezdtem keresni a korai nyelvátadásról szóló könyveket, az interneten rátaláltam Melindára és az angol dalok, mondókák a mindennapjaink részévé váltak.
Szeretnék én is segíteni azoknak a szülőknek, akik keresik az utat az angol nyelv felé a gyermekeik számára. Szeretném, ha leküzdenék a gátlásaikat és meg mernének szólalni angolul a gyermekeik előtt, ezzel is segítve őket egy másik nyelv, kultúra elfogadásában.
Foglalkozásvezetőként egyrészt célom az, hogy a kisgyerekek megszeressék és természetesnek érezzék az angol nyelv jelenlétét, másrészt a szüleik, nagyszüleik is feloldódjanak és az iskolai küzdelmeiket az idegen nyelvvel felülírják és lássák a nyelvelsajátítás élvezetes, szórakoztató módját is!
Így szeretettel várok mindenkit, aki tud, vagy nem tud, de akar angolul mondókázni, énekelni és akár a mindennapjaik részéve tenni ezt a nyelvet.
Márti jelenleg anyai szerepe miatt nem tart foglalkozásokat, de az elérhetőségein megtalálható!

Elérhetőség:
06-70/626-9536
szopkomarti@gmail.com

Csontos Erzsébet

Csontos Erzsébet

Angol Kalauz babaangol foglalkozásvezető Szeged

Osztálytanítóként indult a pályám. A nyelvek igen korán vonzottak.Először a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola orosz nyelv és irodalom szakát, majd a tanítóképző angol műveltség területi képzését végeztem el. Ez kifejezetten a kisgyerekek angol nyelvi fejlesztésére készített fel. Tapasztalataim az angol nyelvoktatásban tehát már több, mint 15 évesek.
Iskolám beiskolázási programjában óvodásoknak is szervezek foglalkozásokat. Így ezzel a korosztállyal is jó kapcsolatba kerültem. A velük való játékos, élménnyel teli alkalmak, valamint a szakirodalom tanulmányozása során felmerült bennem, hogy ezt jóval fiatalabbak számára is közvetíteni kellene. Hiszen ez nem tanulás még, hanem közös játék, amit mindannyian élvezünk. Eredménye pedig óriási lehet a nyelvi gátak lerombolásában.
Ekkor találtam rá Fürész-Mayernik Melindára, akinek kitartása, lelkesedése magával ragadott.
Végre tanulhatok valakitől, akinek személyesen is van tapasztalata saját gyermekein keresztül. Ráadásul egy olyan közösség (ANGOL KALAUZ) tagja is lehetek, ahol hasonlóan gondolkodunk a kétnyelvűségről. Programja részletesen kidolgozott, segíti a benne résztvevőket. Tanácsokat, ötleteket ad a szülőnek is.
Hiszek a korai nyelvfejlesztés sikerében. Ebben megerősít az is, hogy kisunokám, aki 14 hónapos, szüleivel távol él más országban, születésétől kezdve 3 nyelven hallja a szavakat. Édesapja németül (anyanyelvi szinten), édesanyja magyarul szól hozzá, míg a védőnő és a baba-mama tornakör angol nyelvű. Így a többnyelvűség a minden napi életben közvetlenül zajlik, a multikulturális hatásokat természetesen fogadja, hiszen anya ott van mellette és ez jó, biztonságot ad.
E korosztállyal való angol nyelvi alkalmak, ismerkedés játékokon, zenélésen, apró kézműves tevékenységeken keresztül csodálatos kirándulások az angol kultúrába.
A lehetőség adott, mi szülők és nevelők tehetünk legtöbbet azért, hogy gyermekünk a személyes példát látva magabiztosabban induljon. Miközben anya,apa,nagyi megtanulja a dalokat, mondókákat, vagyis ő is gazdagodik a dajkanyelvvel ,egy jó hangulatú zenés foglalkozáson vesznek részt.
Sok szeretettel várok minden babát 6 hónapos kortól 2 és féléves korig mamával, papával, hogy egy vidám óra keretében megmerülhessünk az angol nyelvi fürdőben,mely útmutató is egyben az otthoni folytatáshoz, játékhoz, kétnyelvűséghez.
Foglalkozások:
Szegeden, Agyagos utcában – Bejelentkezés szükséges!
Hétfő: 9:30
Csütörtök: 17:00
Elérhetőség:
Tel.: 06-70 369 40 67
E-mail: kanelias@freemail.hu
Murzsa Kata

Murzsa Kata

Angol Kalauz ovisangol foglalkozásvezető Ercsi

Murzsa Kata vagyok. Óvoda – és drámapedagógus, tehetséggondozó pedagógus. 2018 – ban ismerkedtem az Angol Kalauz módszerével, amelyet azonnal megszerettem és alkalmazni kezdtem.
3 évet töltöttem az Egyesült Királyságban, ahol aupairként, óvónéniként és kézműves foglalkozások vezetőjeként dolgoztam és szereztem biztos nyelvtudást.
Amióta hazajöttem, folyamatosan foglalkozom kisebbekkel és nagyobbakkal, segítem őket az angol nyelv elsajátításában.
Az Angol Kalauz módszere olyan lehetőség, amely segítségével játékosan, élményszerűen, sok mozgással építhetjük együtt szülőkkel és gyerekekkel az angol nyelv elsajátítását.
Óvodáskorúakkal dolgozom, akik a legnyitottabb, legalkalmasabb korosztály arra, hogy megismerjék ezt a fantasztikus nyelvet, és a módszer segítségével elsajátítsák azt.
Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt a foglalkozásaimon!
email: murzsakata@gmail.com
telefon: 06205232686
Kovács Klaudia

Kovács Klaudia

Angol Kalauz ovisangol foglalkozásvezető Komárom

Kovács Klaudia vagyok Komáromból. 1997-ben végeztem a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán, mint óvónéni. A főiskola elvégzése után 1 évet dolgoztam óvónéniként. A fiam születése után azonban nem tudtam elhelyezkedni a szakmámban, így a Családsegítő Szolgálathoz kerültem. 17 év kihagyás után tértem vissza az óvónői pályához. Szinte minden megváltozott mióta lediplomáztam. Úgy gondolom haladni kell a korral, ezért kerestem számomra valami újat, és így jutottam el az ovis angolhoz. A képzés megkezdésekor megkerestem a csoportomba járó gyerekek szüleit, akik nagyon örültek annak, hogy gyermekeik ismerkedhetnek egy kicsit az angol nyelvvel. Kedvenc területem a mozgás és a kézműves foglalkozások. Az „igazi munkát” szeptemberben szeretném elkezdeni, mert kiscsoportosaim lesznek, akikkel 3 évig együtt tudok majd dolgozni. Lelkes vagyok és motivált, és igyekszem magam folyamatosan képezni.
Szabó-Szépe Zsanett

Szabó-Szépe Zsanett

Angol Kalauz ovisangol foglalkozásvezető Komárom

Szabó-Szépe Zsanett vagyok, két kislány édesanyja. Valamint óvodapedagógus, énekesnő, zenebölcsi foglalkozásvezető és nem utolsó sorban Ovis Angol Kalauz foglalkozásvezető.
Sopronban végeztem a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán, Óvodapedagógusként.Tanulmányaim befejeztével külföldön dolgoztam, Izraelben és Angliában. Mikor hazajöttem, óvónői munkám során sajnos nem nagyon tudtam használni az angol nyelvet. Aztán megszületett az első kislányom. Nála még nem foglalkoztam a korai nyelvfejlesztéssel. De a második kislányom születése után ez megváltozott! Ekkor kezdtem el keresgélni a kisgyermekkori angol nyelvelsajátítás lehetőségei között. Mivel imádok énekelni, zenélni, emellett nagyon fontosnak tartom a mozgást és mindezt játékosan fejleszteni, ezeket figyelembe véve találtam rá az Angol Kalauzra és Melindára. És tudtam, hogy ez az amit kerestem.
Kreatív, színes, ötletes, zenés, mozgásos, játékos foglalkozás angol nyelven.
Sok szeretettel várok minden kedves érdeklődő gyerkőcöt és szüleit a foglalkozásaimra Komáromban.
Gyertek és játsszunk együtt angol nyelven!
Tel. 0630 3519401
Email:szepezsanett@gmail.com

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében. A weboldal további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ az adatkezelésről: https://angolkalauz.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Bezárás