BEMUTATKOZUNK

Az Angol Kalauz program alapítója

Oktatóink

Foglalkozásvezetőink

Bloom Maria

Bloom Maria

Bloom Maria vagyok, óvodapedagógus-tanító. Az angol nyelvhez több szálon is kötődöm, Angliában vállaltam gyermekfelügyeletet, itt lettem szerelmes. Londonban éltem egy ideig, itt dolgoztam. Táboroztattam gyerekeket az USA-ban is, kisgyermekes családként pedig lakókocsis európai körútra indultunk Belgiumon, Franciaországon, Horvátországon át Magyarországig és vissza. Gyermekeim Sára-Zoé és Levente-Jamie ebben a nyelvi sokszínűségben nőtt fel. Marc-ot, a férjemet a munkája Szingapúrba szólította, mely az első zenei foglalkozásaimnak is a színhelye. 4 év Szingapúr után egy élhetőbb, valósabb közegre vágytunk a családunk számára, így érkeztünk vissza Kecskemétre. Marc, a férjem felnőtteket tanít angolul míg én Music with Maria címmel zenés angol foglalkozásokat tartok. Miután találkoztam az Angol Kalauz programmal, örömmel vettem át részeket belőle és integráltam a Music with Maria-val.
Baba-mama csoportokat vezettem gitárral, sok-sok bábbal, hangszerekkel (ritmusbotok, tojás-csörgők, dobok, angklung, xilofon, harangok) 0-5 éves gyerekek és kísérőik számára. Születésnapi zsúrok lebonyolítását is vállaltam, szintén sok hangszer bevonásával. A kinn élő magyar és sokszor vegyes házasságban felnövő gyermekek részére Játszókört vezettem. Változatos anyagok felhasználásával dolgoztuk fel az Évszakok és a Magyar Hagyományok témakörét. Mindezek mellett furulyát tanítottam és én is elkezdtem zongorát tanulni.
Elkötelezettnek érzem magam az óvodás és kisiskolás gyermekek művészeti oktatás mellett. Mind anyaként, mind tanítóként megtapasztaltam, hogy mennyire segít a zene, a muzsika, a mondókázás az érzelmek kifejezésében, egy-egy nehezebb nevelési szituáció megoldásában, mindennemű információátadásában, az anya-gyermek, nevelő-gyermek közötti kapcsolat elmélyítésében. Szingapúrban úgynevezett segítők (helper) vannak a gyerekekkel szinte a nap 24 órájában, akik a környező országokból érkezve (Philippino, Indonézia, Kína India) nagyon sokszor nem vagy alig beszélték az angol nyelvet. az ő számukra is nagyon fontosak voltak ezek az angol zenei foglalkozások, hiszen a dalok, játékok megismerése sokszor megkönnyítette a rájuk bízott gyerekekkel való érzelmi kapcsolat megerősítését, sok esetben a kommunikációt is. A baba-mama csoportok vezetésénél számtalanszor átéltem, hogy az együtt zenélés-mozgás mennyi örömet okoz, mennyi érzelmi csatornát nyit meg, mindezeken felül mennyire megkönnyíti egy új nyelv elsajátítását i. Csoportjaimban nap mint nap láttam, hogy a kreatív együttfoglalkozás minden esetben meghozza gyümölcsét.
Foglalkozások:
Kecskemét, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Kedd: 10 óra
Kecskemét, Hunyadivárosi Fiókkönyvtár, Kedd: 16:45
Kiskunfélegyháza, Művelődési Ház, Péntek: 9:30
Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Péntek: 16:30
Elérhetőség:

www.musicwithmaria.hu
0620/433-1128
mariabloom15@gmail.com

Vajda Margit

Vajda Margit

Vajda Margit vagyok, tanító, zenepedagógus. A nyelvet Angliában tanultam, ahol a férjemmel éltünk egy ideig. Kislányommal kb. 9 éve kezdtem megismertetni az angol mondókákat, dalokat. Eleinte csak otthon: mondókáztunk, képeket nézegettünk, énekeltünk. Aztán barátnőim gyermekeivel lassan-lassan kibővült a csapatunk. Akkor figyeltem fel Fürész-Mayernik Melindára. https://angolkalauz.hu/motivacio/igy-angolozunk-mi
 
Jelenleg 4 óvodában 5 csoportban tartok foglalkozásokat a gyermekeknek.
A Hahóti Napköziotthonos Óvodában, a Magyarszedahelyi Óvodában, a Tótszentmártoni Napköziotthonos Óvodában és a Becsehelyi Óvodában.
Az órákon főleg középsősők és nagycsoportosok vesznek részt, az átlagos létszám 12 fő. Nagy hangsúlyt fektetek a nyelv mellett a zenére és a mozgásra is, hiszen az angol mellett néptáncot is tanítok hasonló korosztályú gyerekeknek. Az Angol Kalauz , Melinda elvei és az enyémek találkoznak a nyelvelsajátítás módjában. A foglalkozásokon a gyermekek szerint csak játszunk, mókázunk, jól elfáradunk és sokat nevetünk. Az angol nyelv mellékhatásként, szinte észrevétlenül ragad a gyermekekre 🙂
 
Elérhetőségeim:
Margarétamóka
0630 6160847
 
Csontos Erzsébet

Csontos Erzsébet


Osztálytanítóként indult a pályám. A nyelvek igen korán vonzottak.Először a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola orosz nyelv és irodalom szakát, majd a tanítóképző angol műveltség területi képzését végeztem el. Ez kifejezetten a kisgyerekek angol nyelvi fejlesztésére készített fel. Tapasztalataim az angol nyelvoktatásban tehát már több, mint 15 évesek.
Iskolám beiskolázási programjában óvodásoknak is szervezek foglalkozásokat. Így ezzel a korosztállyal is jó kapcsolatba kerültem. A velük való játékos, élménnyel teli alkalmak, valamint a szakirodalom tanulmányozása során felmerült bennem, hogy ezt jóval fiatalabbak számára is közvetíteni kellene. Hiszen ez nem tanulás még, hanem közös játék, amit mindannyian élvezünk. Eredménye pedig óriási lehet a nyelvi gátak lerombolásában.
Ekkor találtam rá Fürész-Mayernik Melindára, akinek kitartása, lelkesedése magával ragadott.
Végre tanulhatok valakitől, akinek személyesen is van tapasztalata saját gyermekein keresztül. Ráadásul egy olyan közösség (ANGOL KALAUZ) tagja is lehetek, ahol hasonlóan gondolkodunk a kétnyelvűségről. Programja részletesen kidolgozott, segíti a benne résztvevőket. Tanácsokat, ötleteket ad a szülőnek is.
Hiszek a korai nyelvfejlesztés sikerében. Ebben megerősít az is, hogy kisunokám, aki 14 hónapos, szüleivel távol él más országban, születésétől kezdve 3 nyelven hallja a szavakat. Édesapja németül (anyanyelvi szinten), édesanyja magyarul szól hozzá, míg a védőnő és a baba-mama tornakör angol nyelvű. Így a többnyelvűség a minden napi életben közvetlenül zajlik, a multikulturális hatásokat természetesen fogadja, hiszen anya ott van mellette és ez jó, biztonságot ad.
E korosztállyal való angol nyelvi alkalmak, ismerkedés játékokon, zenélésen, apró kézműves tevékenységeken keresztül csodálatos kirándulások az angol kultúrába.
A lehetőség adott, mi szülők és nevelők tehetünk legtöbbet azért, hogy gyermekünk a személyes példát látva magabiztosabban induljon. Miközben anya,apa,nagyi megtanulja a dalokat, mondókákat, vagyis ő is gazdagodik a dajkanyelvvel ,egy jó hangulatú zenés foglalkozáson vesznek részt.
Sok szeretettel várok minden babát 6 hónapos kortól 2 és féléves korig mamával, papával, hogy egy vidám óra keretében megmerülhessünk az angol nyelvi fürdőben,mely útmutató is egyben az otthoni folytatáshoz, játékhoz, kétnyelvűséghez.
Foglalkozások:
Szegeden, Agyagos utcában – Bejelentkezés szükséges!
Hétfő: 9:30
Csütörtök: 17:00
Elérhetőség:
Tel.: 06-70 369 40 67
E-mail: kanelias@freemail.hu
Örsiné Szopkó Márta

Örsiné Szopkó Márta


Örsiné Szopkó Márti vagyok, a karcagi Szentannai Sámuel Középiskolában tanítok angolt, illetve a Zöldút nyelvvizsga szóbeli vizsgáztatói között is szerepelek. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskoláján szereztem meg a tanári diplomámat és a Debreceni Egyetemen végeztem el a kiegészítő 3 éves képzést.
Amikor megszületett a lányom, akkor még úgy gondoltam, hogy majd ha beszél magyarul, akkor ráérünk „megtanulni” angolul is. Azóta megszületett a fiam is, megváltozott az elképzelésem, mert elkezdtem keresni a korai nyelvátadásról szóló könyveket, az interneten rátaláltam Melindára és az angol dalok, mondókák a mindennapjaink részévé váltak.
Szeretnék én is segíteni azoknak a szülőknek, akik keresik az utat az angol nyelv felé a gyermekeik számára. Szeretném, ha leküzdenék a gátlásaikat és meg mernének szólalni angolul a gyermekeik előtt, ezzel is segítve őket egy másik nyelv, kultúra elfogadásában.
Foglalkozásvezetőként egyrészt célom az, hogy a kisgyerekek megszeressék és természetesnek érezzék az angol nyelv jelenlétét, másrészt a szüleik, nagyszüleik is feloldódjanak és az iskolai küzdelmeiket az idegen nyelvvel felülírják és lássák a nyelvelsajátítás élvezetes, szórakoztató módját is!
Így szeretettel várok mindenkit, aki tud, vagy nem tud, de akar angolul mondókázni, énekelni és akár a mindennapjaik részéve tenni ezt a nyelvet.
Márti jelenleg anyai szerepe miatt nem tart foglalkozásokat, de az elérhetőségein megtalálható!
Elérhetőség:
06-70/626-9536
szopkomarti@gmail.com
Cser Laura

Cser Laura


Cser Laura vagyok. Már kiskorom óta érdekel az angol nyelv. Volt egy álmom, hogy kijussak Angliába és megtanuljam a nyelvet. Ez az álom valóra is vált. Hét évet töltöttem az UK-ban és ez idő alatt babysitterkedtem is, ahol volt szerencsém rálátni az angol oktatásra, alsó tagozatban. Lányom Hanga kint született. 1 éves korában elkezdtünk „toddler” csoportokba járni, amiket mindketten élveztünk és megismertem az angol baba foglalkozások módszerét. Miután hazajöttünk mindenhol ezt a módszert kerestem. Megismerkedtem Melindával és az Angol Kalauzzal. Az Ő módszerében megtaláltam mindazt, amit kint tapasztaltam. Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam, mint foglalkozásvezető és tovább adhatom az angol nyelv szeretetét és játékos elsajátítását!

„Az élet döntés:

élhetünk fekete-fehérben

vagy élhetünk színesben.

Én a szivárvány több millió

árnyalatát választom!”

Kovács Klaudia

Kovács Klaudia


Kovács Klaudia vagyok Komáromból. 1997-ben végeztem a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán, mint óvónéni. A főiskola elvégzése után 1 évet dolgoztam óvónéniként. A fiam születése után azonban nem tudtam elhelyezkedni a szakmámban, így a Családsegítő Szolgálathoz kerültem. 17 év kihagyás után tértem vissza az óvónői pályához. Szinte minden megváltozott mióta lediplomáztam. Úgy gondolom haladni kell a korral, ezért kerestem számomra valami újat, és így jutottam el az ovis angolhoz. A képzés megkezdésekor megkerestem a csoportomba járó gyerekek szüleit, akik nagyon örültek annak, hogy gyermekeik ismerkedhetnek egy kicsit az angol nyelvvel. Kedvenc területem a mozgás és a kézműves foglalkozások. Az „igazi munkát” szeptemberben szeretném elkezdeni, mert kiscsoportosaim lesznek, akikkel 3 évig együtt tudok majd dolgozni. Lelkes vagyok és motivált, és igyekszem
magam folyamatosan képezni.
Szabó-Szépe Zsanett

Szabó-Szépe Zsanett


Szabó-Szépe Zsanett vagyok, két kislány édesanyja. Valamint óvodapedagógus, énekesnő, zenebölcsi foglalkozásvezető és nem utolsó sorban Ovis Angol Kalauz foglalkozásvezető.
Sopronban végeztem a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán, Óvodapedagógusként.Tanulmányaim befejeztével külföldön dolgoztam, Izraelben és Angliában. Mikor hazajöttem, óvónői munkám során sajnos nem nagyon tudtam használni az angol nyelvet. Aztán megszületett az első kislányom. Nála még nem foglalkoztam a korai nyelvfejlesztéssel. De a második kislányom születése után ez megváltozott! Ekkor kezdtem el keresgélni a kisgyermekkori angol nyelvelsajátítás lehetőségei között. Mivel imádok énekelni, zenélni, emellett nagyon fontosnak tartom a mozgást és mindezt játékosan fejleszteni, ezeket figyelembe véve találtam rá az Angol Kalauzra és Melindára. És tudtam, hogy ez az amit kerestem.
Kreatív, színes, ötletes, zenés, mozgásos, játékos foglalkozás angol nyelven.
Sok szeretettel várok minden kedves érdeklődő gyerkőcöt és szüleit a foglalkozásaimra Komáromban.
Gyertek és játsszunk együtt angol nyelven!
Tel. 0630 3519401
Email:szepezsanett@gmail.com
Mezei-Revell Stella

Mezei-Revell Stella


Mezei-Revell Stella vagyok. 20 évet éltem Angliában, óvodában és iskolában asszisztensként dolgoztam Londonban. Két éve költöztünk haza Angol férjemmel és most 10 éves kislányommal. A kétnyelvűség számunkra természetes. Magán Óvodában Vácon és Általános iskolás gyerekeket tanítok Angolul otthonomban magán órákon. Büszkeséggel tölt el, hogy könnyedén megértik és tudják alkalmazni a nálam tanultakat! Szeretném, ha itthon a gyermekek autodidakta módon, egyszerűen, természetesen, szórakozva sajátítanák el az Angol nyelvtanulást. Az Angol Kalauznál megtaláltam ezt a lehetőséget és módszertant, amit könnyen át lehet adni a játékos foglalkozásokon az óvodás korú gyermekeknek!
Saját kislányomon tapasztaltam, hogy egy gyermek, azt a nyelvet sajátítja el, amit minden nap hall és játszva, tanulva alkalmaz a mindennapokban! Ezért az Angol nyelv számára épp olyan természetes, mint most már a Magyar, amit csak az elmúlt két évben tanult meg itthon, mert ezt hallja és alkalmazza minden nap.
Minden kiskorú gyerekeknek, sőt már baba kórtól szeretettel ajánlom az Angol Kalauz foglalkozásokat, bátran állíthatom, hogy sikeres lesz az idegen nyelv elsajátítása!
Elérhetőségek:
stellamezei@hotmail.com
0670/229-7172
György Emese

György Emese


György Emese vagyok a Busy Bee óvoda óvodapedagógusa. Tanulmányaimat az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végeztem 2014 – 2017 között. Már ekkor is nagy érdeklődést mutattam a korai idegennyelv oktatással kapcsolatosan, így tudatosan ezt a területet választottam specializálódásként angol és olasz nyelven. Végül az angol nyelv maradt meg fő érdeklődési területként, így a főiskola befejeztével olyan munkahelyet kerestem, ahol kamatoztatni tudom a megszerzett tudást.

Az Angol Kalauz programmal tavaly ősszel ismerkedtem meg és végeztem el a tanfolyamot. Mind az online anyagot, majd az utána lévő gyakorlati napot is igen hasznosnak találtam. Az online része az Angol Kalauznak egy nagyon jól felépített anyagot tartalmaz, ami tökéletes előkészítése a gyakorlati napnak. A gyakorlati napon oktatónk Melinda szuper programokkal, játékokkal készült, amit mindannyian nagyon élveztünk és sokat tanultunk belőle. Az elmúlt egy évben az Angol Kalauz sokat segített abban, hogy az idegen nyelvvel való ismerkedés az óvodánkban még gördülékenyebben menjen végbe. A nemrég kapott munkafüzetekben komplex, a gyerekek életkorának megfelelő és változatos feladatokkal találkozunk, amit szívesen használunk.

Takáts Ildikó

Takáts Ildikó


Takáts Ildikó vagyok. Barátaim, ismerőseim vidám, kedves, segítőkész embernek ismertek meg, aki minden helyzetben meglátja a pozitívumot. Van egy férjem és három kislány boldog anyukája vagyok. Óvodapedagógusként dolgozom, amit már negyedik éve nagyon élvezek. Az angol nyelvet középiskolás koromban sajátítottam el, először angol táborokban anyanyelvűektől, majd ezt követően heti ifjúsági programok alkalmával gyakoroltam azt. Ezután egy amerikai alapítványnál helyezkedtem el, ahol napi szinten használtam az angol nyelvtudásomat. Jelenleg óvodás korú gyerekeknek adom át az angol nyelvet, amit én is, ők is nagyon élveznek. Célom, hogy tágabb rálátásuk legyen a világra egy új nyelv megismerése által.
Hajdu Anita

Hajdu Anita


Hajdu Anita vagyok, két kisgyermek anyukája. Tanulmányaimat Budapesten folytattam, angoltanári és fordítói mesterképzéseket végeztem. Pályám során angoltanárként megfordultam nyelviskolákban, a magánoktatás világában és amely azóta is nagy büszkeséggel tölt el, egykori gimnáziumomban és általános iskolámban is taníthattam.

Kisgyermekeim megszületése után kezdtem el érdeklődni a korai nyelvelsajátítás iránt. Gyermekeimmel angolul is énekelek és mondókázok. A kezdeti sikerek után, lelkesedésüket látva egyre többet lapozunk angol mesekönyveket is és próbálom a mindennapokba beépíteni az angolozást. Először autodidakta módon kezdtem el továbbképezni magam, hogyan is kell a kisgyermekek nyelvelsajátítását elősegíteni; majd megtaláltam az Angol Kalauz pedagógusképző programját, elvégeztem a babaangol és az ovisangol foglalkozásvezető képzést.

Az Angol Kalauz módszer segítségével játékosan, élményekkel gazdagodva, mozgások, bábozás segítségével vezethetjük be a gyerekeket az angol nyelv világába. Hiszek benne, hogy a korai jó élmények és a gátlások nélküli angol játék segíti a gyerekeket, hogy később is sikeresek legyenek az angol nyelvben.

Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt zenés, vidám foglalkozásaimon Gyarmaton és Pápán!

Hajdu Anita

Tel.: +36 70 455 5032

E-mail: hajdu.anita12@gmail.com