Korábban bemutattam már Nektek a blogon kétnyelvűséggel foglalkozó külföldi oldalakat, hogy kicsit más oldalról is megismerhessük a témát, hogy külföldön mások hogyan állnak a kérdéshez, hogyan menedzselik a nyelveket. (Ezeket az interjúkat a Kétnyelvűség kategória alatt megtaláljátok.)

A mostani bejegyzésben rendhagyó módon egy hanganyagot osztok meg veletek, az interjú alanya ezúttal Olena Centeno, a Bilingual Kids Rock oldal alapítója.

Olena négy gyermek édesanyja, az Amerikai Egyesült Államokban él, de Ukrajnában született. Oroszul és ukránul anyanyelvi szinten beszél, angolt pedig az iskolában tanult, illetve angol nyelvterületen élnek. A negyedik nyelv az életében a spanyol. 🙂 A férje kizárólag angolul beszél.

Hallgassátok meg a vele készült interjút, milyen nyelveken beszélnek otthon, hogyan használják a nyelveket és miket tanácsol a két- vagy többnyelvű családoknak!

Érdemes ellátogatni Olena blogjára is, hiszen rengeteg segédanyagot halmozott fel az évek során a többnyelvű gyerekneveléshez, köztük hasznos rádióbeszélgetéseket, interjúkat hasonló külföldi szülőkkel.

Olena

Fogadjátok szeretettel a vele készült interjút!

 

A képre kattintva hallgathatjátok meg a beszélgetést! (A felvétel minőségéért elnézést kérek! 🙂 )

 

interview

 

Itt találjátok Olena blogját: Bilingual Kids Rock

Facebook oldalát: www.facebook.com/BilingualKidsRock