Az Angol Kalauz  bemutatja legújabb kiadványát: 

Angolozik a család – Kétnyelvű nevelés a gyakorlatban

Legyen az otthoni angolozás, kétnyelvű nevelés élmény, közös családi program, mellyel hatalmas lehetőséget adsz gyermekednek, hogy az angol nyelvet szívesen és jól beszélje!

Olvasd el a szülői kézikönyvet, melynek tartalma az utóbbi 4 évben már sok száz szülőnek adott útmutatást a kétnyelvű nevelésben!

“Már körülbelül 2014 óta (blog születése) érlelődik bennem, hogy a kétnyelvű neveléssel, játékos angolozással kapcsolatos tapasztalataimat, élményeimet, gyakorlati ötleteimet megosszam egy könyv formájában. Ez a szülői kézikönyv nagyon sok szülő számára fog segítséget adni a kezdéshez vagy már a folyamatban levő gyakorlati megvalósításhoz. Úgy gondolom, hogy ez a könyv alap, ha valaki szeretne a témában képben lenni.”
Fürész-Mayernik Melinda, Angol Kalauz program alapítója

Ez a szülői kézikönyv Neked szól!

Lelkes kezdő vagy, nem szeretnél "lemaradni" semmiről

Most kezdenél bele a játékos angolozásba, kétnyelvű nevelésbe, de nagyon sok a kérdés a fejedben: Biztos nem ártok vele? Mi a helyzet a nyelvtudásommal és akcentusommal? Mikor és hogyan kezdjem? Mennyi idős gyerekkel érdemes belevágni? Nem fogja összekeverni a nyelveket? Biztosan nem korai még?  Azt mondják elég az iskolában, a környezetem sem támogat…

A kiadvány minden kérdésedre választ ad, sőt kész megoldásokat kapsz a megvalósításhoz, úgy mint gyakorlati tippek, konkrét tevékenységjavaslatok, tervezők és komplex útmutatók! 

Nemrég kezdted az otthoni angolozást

A kétnyelvű nevelés, játékos angolozás már nem ismeretlen számodra,  próbáltad is megvalósítani valamilyen segédanyaggal van önállóan. Esetleg külföldön éltek vagy a párod anyanyelve más, mint a Tiéd, így ebbe született a kicsid és a mindennapokba beleszövődik. Valami azonban még mindig hiányzik, nem tökéletes, nem úgy haladsz, ahogy szeretnéd, nincs konkrét terved és stratégiád csak ad-hoc jelleggel angoloztok, bizonyos területeket kiemelve, de nem átfogóan.

A kézikönyv komplex stratégiát ad a kezedbe, felülvizsgálhatod, hogy eddig hova jutottatok és megtudhatod hogyan legyél még hatákonyabb! 

Megtorpantál, visszaesést tapasztaltál, jobban szeretnéd csinálni

Nem vagy már “mai róka” a játékos angolozásban, kétnyelvű nevelésben, hiszen a mindennapok része, igyekszel minél több forrásból biztosítani gyermekednek a természetes vagy kétnyelvű környezetet a családban, de időnként úgy érzed, hogy falakba ütközöl. Nem akar a gyereked angolozni, visszautasít, úgy érzed nem fejlődik.

A szülői segédkönyv egy külön fejezetet szentel az akadályok leküzdésére, milyen módszerekkel tudsz túllendülni, ha csökken a motivációd, kitartásod vagy esetleg gyermeked részéről tapasztalsz visszaesést. Konkrét tanácsokat kapsz, hogy túllépj a korlátaitokon!

“Az új könyv ugyanolyan hasznos és jól összeszedett, mint az összes eddigi kiadványod. Ebben a kézikönyvben választ kaptam minden eddig felmerült kérdésemre az otthoni angolozással, angol nyelvi neveléssel kapcsolatban, hiszen részletesen leírod a hogyanokat és miérteket. Imádtam a rengeteg ajánlót, hogy nem nekem kell megkeresni a megfelelő nyomtatott és online anyagokat. A “még” hitetlenkedőknek ott a szakmai leírás és a rengeteg esettanulmány, hogy valóban hasznos és működik a kisgyermekkori nyelvelsajátítás. Bárki haszonnal fogja tudni forgatni ezt a kézikönyvet, aki kacérkodik az otthoni, családi környezetben megvalósítható játékos nyelvi neveléssel. Imádom, hogy minden megtalálható benne, amire a szülőknek szükségük lehet: gyakorlati tippek, stratégiák a megvalósításhoz, ajánlók, sikertörténetek. Ismét nagyszerűt alkottál!”
Fráterné Weisz Gabriella

Miben fog Neked segíteni ez a könyv?

A kézikönyv elolvasása előtt:

Tele vagy kérdésekkel, nem tudod, hogy belevághatsz-e otthon Te szülőként a kétnyelvű nevelésbe, játékos angolozásba. Egyáltalán hogyan és mikor kezdj bele, milyen nyelvátadási stratégiát haszálj? Tele vagy aggodalmakkal is, mi lesz, ha a Te hibás kiejétsed örökli vagy kárt okozol vele? Mit mondanak majd mások? Hogyan csináljam jól?

A kézikönyv elolvasása után:

Magabiztosan kezded vagy folytatod otthon a kétnyelvű nevelést, játékos angolozást! Nem lesz többé félelmed a hogyanokról és miértekről, biztos vagy magadban és hogy hogyan fogod csinálni, mert kész stratégiákat, tervezőket, konkrét honlapajánlókat, tevékenységjavaslatokat, szó- és kifejezésötleteket, játékokat kapsz gyermeked életkorának megfelelően, sőt saját magad fejlesztéséhez is! Így már nem aggódsz a kiejtéseden vagy a szomszéd véleményén, örömmel angoloztok otthon, amihez szervezési-tervezési segítséget is kaptál és rengeteg motivációt, kitartást, ami sarkallatos pontja a kétnyelvű nevelésnek!

 

Témák, amik a könyv egyes fejezeteiben biztosan előkerülnek

A kétnyelvűségről dióhéjban

Ki a kétnyelvű?
Mik a kétnyelvűség előnyei?
A kétnyelvű agy

Célok, helyes gondolkodásmód

A sikeres nyelvátadás lépései

A szülő nyelvtudása

Hogyan fejleszd saját magad?

Nyelvátadási-nyelvelsajátítási stratégiák

A sikeresen működő két- vagy többnyelvű családok szokásai

Babaangol

Hogyan tanulnak nyelvet a gyerekek?
Mikor kezdj bele a játékos angolozásba?
Mikor és mennyi időt angolozzunk?

Beszélgetés, tevékenységek, játék

Milyen tevékenységeket érdemes rendszeresen angolul IS végezni?
Játékok életkorok szerint
10 témajavaslat mondókával, kifejezésgyűjteménnyel

Szervezés, idő

Hogyan tedd a mindennapi rutin részévé a játékos angolozást?
Hogyan találj időt, hogy a játékos angolozás akár csak 10 percre is beépüljön a napirendetekbe?

Pozitív megerősítés, személyes felelősségvállalás

Még egy kis motiváció
Dicséret – Miért dicsérjünk?
A pozitív megerősítés szerepe

Félelmek, aggodalmak

Tévhitek: össze fogja keverni a nyelveket? megkésett beszédfejlődést okoz? csak anyanyelviek taníthatnak második nyelvet? ráér az iskolában? diszlexiás lesz?
Hogyan motiváld a gyermeked és saját magadat?
Hogyan “győzd le a károgókat”?
Mit tegyél, ha a gyermeked visszautasít, ha úgy látod visszaesést mutattok?
Hogyan teheted gyermeked aktív nyelvhasználóvá?
Akcentus-kérdés
Nyelvérzék – létezik vagy sem?

Hanganyagok, videók

Milyen hanganyagokat és videóanyagokat lehet bevetni?

Mondókák, gyermekdalok

Miért fontosak a mondókák és gyerekdalok?
Hogyan válasszunk mondókákat?
Hogyan “tanítsuk meg” őket?

Könyvek

Mikortól érdemes angol nyelvű mesekönyveket használni?
Milyen könyveket válasszunk?
Hogyan olvassunk angolul?

Online számítógépes nyelvoktató játékok, alkalmazások

Internetes nyelvoktató játékok életkorok és képességfejlesztési területek szerint
Nyelvoktató programok, alkalmazások
“Úgy gondolom, Melinda könyve nagyon igényes munka, a tudományos fejtegetések is emészthető, érthető, de egyszersmind szükséges mennyiségben jelennek meg benne. Javaslom, hogy mindenki olvassa el, aki a gyermek kétnyelvű nevelésével kapcsolatos döntésről heiztál, illetve az is, akiesetleg menet közben bizonytalanodik el. Én is így tettem a napokban. Kicsit feszélyezve éreztem magam, ahogy a homokozóban a Pat-a-cake dalt énekeltük a kislányommal, majd nem sokka lezután megtudtam, hogy egy ismerősöm 15 éves kisfia úgy csinált nyelvvizsgát 15 évesen, hogy 7 évesen az iskolában kezdett el angolozni, tehát felerősödtek bennem is azok a “hangok”, hogy ráérünk még ezzel. Szerencsére ott volt Melinda könyve és az a tudat, hogy ugyan a kisfiúnak van papírja a nyelvtudásról, de nem szívesen szólal meg, az angolt magolással azonosítja, és így újra megerősödtem aban, hogy jó a kétnyelvű nevelés, jó a játékos angolozás bébi és oviskorban.”
dr Koleszár Nikolett

Szakértői interjúk, melyek a kézikönyvet színesítik és több megközelítésből is segítik a kétnyelvűség megértését

Fehér Judit

Fehér Judit

British Council Családi angol programjának vezetője

Minden tökéletesség felé haladó út hibák kövein épül. Aki két nyelvet sajátít el egyszerre, annak a hibái is mások: két nyelvből jönnek. De ahogyan az egy-nyelvi hibák eltűnnek idővel, a két-nyelviek is eltűnnek.”

Vida Ágnes

Vida Ágnes

babapszichológus, Kismamablog

“Minden, amit a gyerekeinkért teszünk, jót tesz nekik, minden idő, amit együtt töltünk, jót tesz a kapcsolatunknak. Élvezzük! – ez a legfontosabb tanácsom.”

Imréné Sarkadi Ágnes

Imréné Sarkadi Ágnes

ELTE, MTA, diszlexia és nyelvtanulás szakértő

“Kiejtés szempontjából mindenképpen hasznos a korai nyelvtanulás, ilyenkor van esély az anyanyelvi szintű kiejtés elsajátítására is. Ez igaz a diszlexiásokra is.”

Mary-Pat O'Malley

Mary-Pat O'Malley

Creator of TalkNua, lecturer in speech and language therapy

“It’s totally normal to mix and children generally mix to the degree to which they hear mixing around them. They also learn very quickly where it’s acceptable to mix languages and where is not.”

Lidia, David and their children

Lidia, David and their children

Bilingual Parenting blog

“It’s like watching a tree grow, if you watch it everyday you will end up with the idea that it doesn’t grow.”

Franck and Christina

Franck and Christina

Early Languages blog

“Make language learning fun.

Spend a few minutes per day doing it.”

Miért bízz bennem?

Fürész-Mayernik Melinda, az Angol Kalauz Program alapítója

A játékos angol nyelvi fejlesztéshez adok gyakorlati tanácsokat, letölthető segédanyagokat, heti terveket, szólistákat, ötleteket, videóanyagokat, kisgyermekes szülőknek és pedagógusoknak. Kiadványaim, tanfolyamaim alapja az észrevétlen és szórakoztató nyelvi nevelés, a mondókák és gyermekdalok, melyeken keresztül az angol nyelv könnyedén elsajátítható.

Olyan felelős és tudatos szülőknek, illetve megújulni vágyó pedagógusoknak segítek a játékos angolozásban, akik számára fontos, hogy minél előbb bevezessék gyermeküket az angol nyelv csodálatos világába, és később szívesen és jól beszéljenek angolul, illetve pedagógusként színesítenék a foglalkozásaikat egy-egy új kinccsel.

Két kisgyermekemet magyarul és angolul nevelem, mindkét nyelv mondókái és dalai fellelhetők mindennapjainkban. Angol nyelvű játszócsoportokban is segítem a hozzád hasonló szülőket – a módszertani képzésnek köszönhetően több kollégámmal együtt igyekszem a játékos és szórakoztató angol nyelvi fejlesztés lehetőségét megismertetni veletek az országban több helyen is.

Játékos angol nyelvű anyagaimmal több gyerekeknek szóló magazinban is találkozhattok.

A kétnyelvű nevelésről, játékos angolozásról egyrészt tanulmányaim révén, másrészt saját gyermekeim és tanítványaim révén van mind elméleti, mind gyakorlati tapasztalatom, tudásom. Folyamatosan képzem magam, külföldi egyetemek képzésein is részt veszek, hiszen így lehetek hiteles, s ezzel tudok leginkább fejlődni, segítséget nyújtani. Bízom benne, hogy minél több szülővel sikerül megszerettetnem ezt az “életstítlust, életérzést”.

 

Mit szólsz, ha a játékos angolozás, kétnyelvű nevelés iránti elköteleződésedet most rengeteg BÓNUSSZAL IS megháláljuk! Ezek összege bőven meghaladja a könyv árát, de a cél, hogy minél több gyerek angolozzon vidáman!

A BÓNUSZOK ÉRTÉKE KÖZEL 15000 Ft.

#1 BABA-MAMA ANGOL MONDÓKÁSGYŰJTEMÉNY (E-BOOK)

#2 BABY TIME ANGOL ANYANYELVI HANGANYAG (LETÖLTHETŐ AUDIOCSOMAG)

#3 ANGOL NYELVŰ TEVÉKENYSÉGKÁRTYÁK (10 TEVÉKENYSÉGÖTLET PDF CSOMAG)

Fürész-Mayernik Melinda: Angol kalauz a mondókák világába című könyvének kivonatolt fejezetei, melyek kifejezetten a 0-3 éves korosztály számára szólnak és tartalmazzák az eljátszásukhoz szükséges magyar nyelvű gyakorlati tanácsokat is!

A baba-mama mondókás és daloskönyv tartalama, összesen 41 oldalnyi mókatár:

– Lovagoltatók, höcögtetők

– Csiklandozók, simogatók, szeretgetők

– Kukucskálós versikék

– Mozgással kísérhető versikék, dalok

– Fürdéshez énekelhető dalok

– Ujj-játékok, kézjátékok

– Altatók, ringatók

Baby time hanganyag: 

Kifejezetten babáknak összeállított angol anyanyelvi hanganyag, amely segítségével tökéletes brit angol kiejtéssel tanulhatod meg kicsiddel a mondókákat és dalokat! A Baba-mama angol mondókásgyűjtemény összes mondókája és dala megtalálható a letölthető hanganyagban, összesen 100 db, ezzel jó időre lefeditek a repertoárt!

– Lovagoltatók                                           – Fürdetéshez szóló mondókák

– Höcögtetők                                              – Altatók, ringatók

– Csiklandozók

– Ujj-számolók

– Kukucskálók

– Hintáztatók

– Sétáltatók

– Mozgásos versikék

Angol nyelvű tevékenységkártyák:

10 téma játékos feldolgozásához ad ötleteket ez a PDF csomag, amelynek egyik oldal színezőként is szolgál. A kártyák másik oldalán a tevékenységhez passzoló mondókát és kifejezéseket találsz.

“A maga nemében egyedülálló könyv a kétnyelvű nevelés témakörében. Mintha Melinda kézenfogva vezetné végéig az olvasót a korai nyelvátadás otthoni (és intézményi keretek közötti) megvalósítása útján. Teszi mindezt nagy alapossággal, elméleti hátterbe ágyazva a gyakorlati tippeket, ajánlásokat, amelyeket aztán esettanulmányokkal, interjúkkal támogat meg. A magam részéről ajánlanám a még hezitálóknak, a megtorpanóknak, az iranyt keresőknek, az ötletelőknek, illetve mindazoknak, akik bármilyen kapcsolódási ponton érdekeltek lehetnek a témában.”
Dobosi Angéla

Mit mondanak azok, akik már elolvasták a szülői segédkönyvet?

“Nagyon jól felépítetted, részletes, mégis olvasmányos és szuper informatív. Biztos sokan belekezdenek miatta az otthoni angolozásba! Rengeteg munkád lehet benne.”

Kádárné Krisztina

“Még egy ilyen összeszedett kiadvánnyal nem találkoztam a témában. A legjobban a gyakrolatiassága tetszik, mindenhez példa is van, és nem nekem kell a neten levadásznom az anyagokat, minden egy helyen benne van a könyvben. Egyszerűen a legjobb segítség, amit eddig kaptam! Köszönöm!”
Tóth-Szabó Edina

“Óvónéniként dolgozom, és Melinda hatására vágtam bele az óvodai angol foglalozásokba, amit egyáltalán nem bántam meg. A gyerekek nagyon imádják és folyton kérdezik “Mikor angolozunk már?”. A kicsik nagyon szeretik az angol nyelvű meséket, dalokat, mondókákat, melyeket még kevés nyelvtudással is meg tudunk tanulni alapot képezve ezzel a közös mozgásra, táncra, rajzolásra, játékra, mókára, kacagásra.  Szívből ajánlom ezt a könyvet azoknak a szülőknek, akik szeretnének otthon angol nyelven foglalkozni kisgyermekükkel, de nem tudják hogyan induljanak el. Melinda nem csak utat mutat, de motivál is. A könyv nyelvezete tiszta, érthető, egy igazán kiváló segédanyag a mindennapokhoz.”

Kovács Klaudia

“Melinda könyve – a “Kétnyelvű nevelés a gyakorlatban”  – nagyszerű áttekintése a témának. A tudományos háttér részletes felvázolásával megalapozza az otthoni angolozára készülő szülők ismereteit. Az egyénre szabott módszer összeállításához praktikusan használható “lépcsőfokokat” vázol, melyek segítenek saját otthoni rendszerünk kialakításában. Az egészen pici gyerekektől a nagyobbacska, akár már iskolás lurkókig találunk útmutatást az otthoni angolozáshoz, de kitér a bölcsi/ovi/iskolaválasztás szempontjaira is, ami különösen a kéttannyelvű intézmények iránt érdeklődőknek lehet hasznos. Számos – életkorhoz igazítottan változó – ötletet ad az alkalmazható módszerekhez, dal-, mondóka-, mese-, online program-elérhetőségekkel könnyíti meg a gyermekre szabható forrásanyagok megtalálását. Nagyon tetszik a gyermek és önnmagunk leküzdéséről szóló rész – a bíztatás mindig jól jön! A könyv végén található interjúk pedig még inkább buzdítanak, hogy vágjunk bele! Köszönjük ezt az alapos munkát!
dr. Pósa Ildikó

Partnerek, támogatók, akiknek a felajánlását a könyvben megtalálod!

„Angolozik a család”. Kiscsalád, nagycsalád. Minden szülő a legjobbat szeretné nyújtani gyermekének. A kezdeti időszakban mi, szülők töltjük el a legtöbb időt gyermekünkkel, rajtunk múlik, hogy milyen hatások érik. A gyermekek beleszületnek a mindennapjainkba, szokásainkba, hobbijainkba és a nagyvilág diktálta dolgokba. Nehéz lenne felsorolni mennyi félék is vagyunk. Vannak vidéki, városi, családok, vannak sportos, túrázós családok, vannak, akik a nemzeti hagyományokat élik, vannak, akik a minél korábbi zenei élményeket helyezik a középpontba és egyre többen vannak, azok is, akik egy másik nyelv ismeretének örömét is megosztanák gyermekükkel. Sok-sok érték. Mindegy mit szeretnénk átadni a gyermekünknek egy valamit tudnunk kell: hogyan tegyük azt. Sok érték átadásának mikéntje már magyar kultúránk része, ösztönösen tesszük, míg másokhoz bizony-többek között az idegen nyelv átadása is ilyen-valamiféle útmutatásra van szükségünk és, hogy mennyire igaz ez, azt angol nyelvpedagógusként, csak megerősíteni tudom, a kislányommal eddig megélt 3 év minden tapasztalatával is. Sokunknak, korábbi években családi angolozásba fogó szülőknek kellett azzal szembesülnünk, hogy Magyarországon – a témában publikált kutatási eredményeket és néhány személyes tapasztalatokat összefoglaló irodalmon túl- kimondottan nekünk, szülőknek szóló magyar nyelvű, nyomtatott, gyakorlati útmutató, egy kész, kipróbált, mindennapokban is jól működtethető rendszerrel- ajánlókkal, sikertörténetekkel, gyakorlati tippekkel és stratégiákkal a megvalósításhoz- nem igazán volt elérhető. Melinda könyve erre az igényre született meg. Az Angolozik a család egy valóban gyakorlatias, igazi kézikönyv. Olvasmányos, ugyanakkor a szerzőtől már megszokott, igényes szakmai alapossággal felépített kiadvány. Melinda 10 nagyon aktív szakmai évének, Angol Kalauz Programjának és személyes tapasztalatának nyomtatott, szülők számára megírt összegzése. A könyvet olvasva, forgatva amellett, hogy a miért, mikor és hogyan kérdéseinkre maradéktalanul választ kapunk, széleskörű ismereteket nyújt nekünk, minden olyan témában és olyan mélységben, ami lehetővé teszi számunkra, hogy bátran, kellő tudással felvértezve, félelmek és aggodalmak nélkül vethessük bele magunkat az angolozásba gyermekünkkel.
Tarnóiné Bugán Olga

Készen állsz a változásra?

Ez a könyv alapjaiban fogja megváltoztatni az életed, hiszen a játékos angolozás, kétnyelvű nevelés a Ti családotokban is bevett szokás lehet, nem szükséges hozzá akadémiai angoltudás vagy drága programok!

Mi történik, ha megrendelem a könyvet?

A csomag kiválasztása után a webáruházban tudod a rendelésed véglegesíteni az adataid megadásával.

Közvetlen banki átutalás esetén néhány munkanapon belül megkapod a bónuszok letöltési linkjét.

Bankkártyás (BARION) fizetés esetén azonnal megkapod a visszaigazoló e-mailben a letöltési linkeket.

Mikor kapom meg a választott csomagom?
A könyvet egy héten belül postázzuk számodra.
Külföldről rendelhetek?
Amennyiben külföldről szeretnél rendelni, kérlek írj előtte a melinda @ angolkalauz.hu címre!
Kapok számlát a könyvről?
Igen, természetesen. A befizetésről e-mailben kapsz e-számlát.
Mi van, ha menet közben kérdésem adódik?
Ez természetes. Bármilyen kérdésed lesz, itt vagyok és segítek. Vagy kérheted a Skype tanácsadós csomagot és személyesen beszélhetünk, vagy írsz egy e-mailt és igyekszem minél előbb válaszolni Neked.
Milyen fizetési módokon fizethetek?
  • Közvetlen banki átutalás választása esetén a megrendelés leadása után azonnal kapni fogsz egy visszaigazoló e-mailt, amiben megtalálod az utaláshoz/befizetéshez szükséges információkat.
  • Ha bankkártyás fizetést választasz, akkor a gombra kattintva azonnal tudsz is fizetni a Barion biztonságos fizetési felületén. Bankkártya adataid hozzánk nem jutnak el.
Hogyan tudom igénybe venni a Skype konzultációt?
Írj kérlek a melinda @ angolkalauz.hu címre és egyeztetünk időpontot!
Más kérdésem van:
Írj a melinda @ angolkalauz.hu címre vagy hívj a 06/30-402-8092-es telefonszámon!