Angolozik a család

Hogyan angolozz otthon gyermekeddel hatékonyan és élvezetesen?

Legyen az otthoni angolozás, kétnyelvű nevelés élmény, közös családi program, mellyel hatalmas lehetőséget adsz gyermekednek, hogy az angol nyelvet szívesen és jól beszélje!

Hogyan lehetséges a kétnyelvű nevelést Magyarországon magyar anyanyelvű szülőként hatékonyan, könnyedén és élvezetesen kivitelezni? Mikor érdemes elkezdeni? Milyen előnyökkel jár gyermeked számára? Van-e bármilyen káros hatása a kétnyelvű nevelésnek? Ezekre a kérdésekre itt és most választ kapsz!

Ez a szülői kézikönyv már több száz szülőnek adott útmutatást a kétnyelvű nevelésben!

Angol kalauz

Ez a szülői kézikönyv neked szól!

Lelkes kezdő vagy, nem szeretnél "lemaradni" semmiről

Most kezdenél bele a játékos angolozásba, kétnyelvű nevelésbe, de nagyon sok a kérdés a fejedben: Biztos nem ártok vele? Mi a helyzet a nyelvtudásommal és akcentusommal? Mikor és hogyan kezdjem? Mennyi idős gyerekkel érdemes belevágni? Nem fogja összekeverni a nyelveket? Biztosan nem korai még? Azt mondják elég az iskolában, a környezetem sem támogat…
A kiadvány minden kérdésedre választ ad, sőt kész megoldásokat kapsz a megvalósításhoz, úgy, mint gyakorlati tippek, konkrét tevékenységjavaslatok, tervezők és komplex útmutatók!

Nemrég kezdted az otthoni angolozást

A kétnyelvű nevelés, játékos angolozás már nem ismeretlen számodra, próbáltad is megvalósítani valamilyen segédanyaggal van önállóan. Esetleg külföldön éltek vagy a párod anyanyelve más, mint a Tiéd, így ebbe született a kicsid és a mindennapokba beleszövődik. Valami azonban még mindig hiányzik, nem tökéletes, nem úgy haladsz, ahogy szeretnéd, nincs konkrét terved és stratégiád csak ad-hoc jelleggel angoloztok, bizonyos területeket kiemelve, de nem átfogóan.
A kézikönyv komplex stratégiát ad a kezedbe, felülvizsgálhatod, hogy eddig hova jutottatok és megtudhatod hogyan legyél még hatékonyabb!

Megtorpantál, visszaesést tapasztaltál, jobban szeretnéd csinálni

Nem vagy már “mai róka” a játékos angolozásban, kétnyelvű nevelésben, hiszen a mindennapok része, igyekszel minél több forrásból biztosítani gyermekednek a természetes vagy kétnyelvű környezetet a családban, de időnként úgy érzed, hogy falakba ütközöl. Nem akar a gyereked angolozni, visszautasít, úgy érzed nem fejlődik.
A szülői segédkönyv egy külön fejezetet szentel az akadályok leküzdésére, milyen módszerekkel tudsz túllendülni, ha csökken a motivációd, kitartásod vagy esetleg gyermeked részéről tapasztalsz visszaesést. Konkrét tanácsokat kapsz, hogy túllépj a korlátaitokon!

“Az új könyv ugyanolyan hasznos és jól összeszedett, mint az összes eddigi kiadványod. Ebben a kézikönyvben választ kaptam minden eddig felmerült kérdésemre az otthoni angolozással, angol nyelvi neveléssel kapcsolatban, hiszen részletesen leírod a hogyanokat és miérteket. Imádtam a rengeteg ajánlót, hogy nem nekem kell megkeresni a megfelelő nyomtatott és online anyagokat. A “még” hitetlenkedőknek ott a szakmai leírás és a rengeteg esettanulmány, hogy valóban hasznos és működik a kisgyermekkori nyelvelsajátítás. Bárki haszonnal fogja tudni forgatni ezt a kézikönyvet, aki kacérkodik az otthoni, családi környezetben megvalósítható játékos nyelvi neveléssel. Imádom, hogy minden megtalálható benne, amire a szülőknek szükségük lehet: gyakorlati tippek, stratégiák a megvalósításhoz, ajánlók, sikertörténetek. Ismét nagyszerűt alkottál!”
Fráterné Weisz Gabriella

Miben fog Neked segíteni ez a könyv?

A kézikönyv elolvasása előtt:

Tele vagy kérdésekkel, nem tudod, hogy belevághatsz-e otthon Te szülőként a kétnyelvű nevelésbe, játékos angolozásba. Egyáltalán hogyan és mikor kezdj bele, milyen nyelvátadási stratégiát haszálj? Tele vagy aggodalmakkal is, mi lesz, ha a Te hibás kiejétsed örökli vagy kárt okozol vele? Mit mondanak majd mások? Hogyan csináljam jól?

A kézikönyv elolvasása után:

Magabiztosan kezded vagy folytatod otthon a kétnyelvű nevelést, játékos angolozást! Nem lesz többé félelmed a hogyanokról és miértekről, biztos vagy magadban és hogy hogyan fogod csinálni, mert kész stratégiákat, tervezőket, konkrét honlapajánlókat, tevékenységjavaslatokat, szó- és kifejezésötleteket, játékokat kapsz gyermeked életkorának megfelelően, sőt saját magad fejlesztéséhez is! Így már nem aggódsz a kiejtéseden vagy a szomszéd véleményén, örömmel angoloztok otthon, amihez szervezési-tervezési segítséget is kaptál és rengeteg motivációt, kitartást, ami sarkallatos pontja a kétnyelvű nevelésnek!

Témák, amik a könyv egyes fejezeteiben biztosan előkerülnek

A kétnyelvűségről dióhéjban

Ki a kétnyelvű?
Mik a kétnyelvűség előnyei?
A kétnyelvű agy

Célok, helyes gondolkodásmód

A sikeres nyelvátadás lépései
A szülő nyelvtudása
Hogyan fejleszd saját magad?

Nyelvátadási-nyelvelsajátítási stratégiák

A sikeresen működő két- vagy többnyelvű családok szokásai

Babaangol

Hogyan tanulnak nyelvet a gyerekek?
Mikor kezdj bele a játékos angolozásba?
Mikor és mennyi időt angolozzunk?

Beszélgetés, tevékenységek, játék

Milyen tevékenységeket érdemes rendszeresen angolul IS végezni?
Játékok életkorok szerint
10 témajavaslat mondókával, kifejezésgyűjteménnyel

Szervezés, idő

Hogyan tedd a mindennapi rutin részévé a játékos angolozást?
Hogyan találj időt, hogy a játékos angolozás akár csak 10 percre is beépüljön a napirendetekbe?

Pozitív megerősítés, személyes felelősségvállalás

Még egy kis motiváció
Dicséret – Miért dicsérjünk?
A pozitív megerősítés szerepe

Félelmek, aggodalmak

Tévhitek: össze fogja keverni a nyelveket? megkésett beszédfejlődést okoz? csak anyanyelviek taníthatnak második nyelvet? ráér az iskolában? diszlexiás lesz?
Hogyan motiváld a gyermeked és saját magadat?
Hogyan “győzd le a károgókat”?
Mit tegyél, ha a gyermeked visszautasít, ha úgy látod visszaesést mutattok?
Hogyan teheted gyermeked aktív nyelvhasználóvá?
Akcentus-kérdés
Nyelvérzék – létezik vagy sem?

Hanganyagok, videók

Milyen hanganyagokat és videóanyagokat lehet bevetni?

Mondókák, gyermekdalok

Miért fontosak a mondókák és gyerekdalok?
Hogyan válasszunk mondókákat?
Hogyan “tanítsuk meg” őket?

Könyvek

Mikortól érdemes angol nyelvű mesekönyveket használni?
Milyen könyveket válasszunk?
Hogyan olvassunk angolul?

Online számítógépes nyelvoktató játékok, alkalmazások

Internetes nyelvoktató játékok életkorok és képességfejlesztési területek szerint
Nyelvoktató programok, alkalmazások
Úgy gondolom, Melinda könyve nagyon igényes munka, a tudományos fejtegetések is emészthető, érthető, de egyszersmind szükséges mennyiségben jelennek meg benne. Javaslom, hogy mindenki olvassa el, aki a gyermek kétnyelvű nevelésével kapcsolatos döntésről heiztál, illetve az is, akiesetleg menet közben bizonytalanodik el. Én is így tettem a napokban. Kicsit feszélyezve éreztem magam, ahogy a homokozóban a Pat-a-cake dalt énekeltük a kislányommal, majd nem sokka lezután megtudtam, hogy egy ismerősöm 15 éves kisfia úgy csinált nyelvvizsgát 15 évesen, hogy 7 évesen az iskolában kezdett el angolozni, tehát felerősödtek bennem is azok a “hangok”, hogy ráérünk még ezzel. Szerencsére ott volt Melinda könyve és az a tudat, hogy ugyan a kisfiúnak van papírja a nyelvtudásról, de nem szívesen szólal meg, az angolt magolással azonosítja, és így újra megerősödtem aban, hogy jó a kétnyelvű nevelés, jó a játékos angolozás bébi és oviskorban.”
dr Koleszár Nikolett

Miért bízz bennem?

Fürész-Mayernik Melinda, az Angol Kalauz Program alapítója

A játékos angol nyelvi fejlesztéshez adok gyakorlati tanácsokat, letölthető segédanyagokat, heti terveket, szólistákat, ötleteket, videóanyagokat, kisgyermekes szülőknek és pedagógusoknak. Kiadványaim, tanfolyamaim alapja az észrevétlen és szórakoztató nyelvi nevelés, a mondókák és gyermekdalok, melyeken keresztül az angol nyelv könnyedén elsajátítható.

Olyan felelős és tudatos szülőknek, illetve megújulni vágyó pedagógusoknak segítek a játékos angolozásban, akik számára fontos, hogy minél előbb bevezessék gyermeküket az angol nyelv csodálatos világába, és később szívesen és jól beszéljenek angolul, illetve pedagógusként színesítenék a foglalkozásaikat egy-egy új kinccsel.

Két kisgyermekemet magyarul és angolul nevelem, mindkét nyelv mondókái és dalai fellelhetők mindennapjainkban. Angol nyelvű játszócsoportokban is segítem a hozzád hasonló szülőket – a módszertani képzésnek köszönhetően több kollégámmal együtt igyekszem a játékos és szórakoztató angol nyelvi fejlesztés lehetőségét megismertetni veletek az országban több helyen is.

Játékos angol nyelvű anyagaimmal több gyerekeknek szóló magazinban is találkozhattok.

A kétnyelvű nevelésről, játékos angolozásról egyrészt tanulmányaim révén, másrészt saját gyermekeim és tanítványaim révén van mind elméleti, mind gyakorlati tapasztalatom, tudásom. Folyamatosan képzem magam, külföldi egyetemek képzésein is részt veszek, hiszen így lehetek hiteles, s ezzel tudok leginkább fejlődni, segítséget nyújtani. Bízom benne, hogy minél több szülővel sikerül megszerettetnem ezt az “életstítlust, életérzést”.

Ahol eddig az Angol Kalauz nevével találkozhattál

BÓNUSZOK

Mit szólnál, ha a játékos angolozás, kétnyelvű nevelés iránti elköteleződésedet most rengeteg BÓNUSSZAL IS meghálálnánk? Ezek összege bőven meghaladja a könyv árát, de a cél, hogy minél több gyerek angolozzon vidáman!

A BÓNUSZOK ÉRTÉKE KÖZEL 15000 Ft.

#1 BABA-MAMA ANGOL MONDÓKÁSGYŰJTEMÉNY (E-BOOK)

#2 BABY TIME ANGOL ANYANYELVI HANGANYAG (LETÖLTHETŐ AUDIOCSOMAG)

#3 ANGOL NYELVŰ TEVÉKENYSÉGKÁRTYÁK (10 TEVÉKENYSÉGÖTLET PDF CSOMAG)

#4 CHRISTMAS ÖTLETTÁR (KÉPKÁRTYÁK, JÁTÉKOK, KREATÍV TEVÉKENYSÉGEK, MONDÓKÁK, DALOK, JÁTSZÓLAPOK KIS FELADATOKKAL PDF CSOMAG)

BABA-MAMA ANGOL MONDÓKÁSGYŰJTEMÉNY (leírása)

Fürész-Mayernik Melinda: Angol kalauz a mondókák világába című könyvének kivonatolt fejezetei, melyek kifejezetten a 0-3 éves korosztály számára szólnak és tartalmazzák az eljátszásukhoz szükséges magyar nyelvű gyakorlati tanácsokat is!

A baba-mama mondókás és daloskönyv tartalma, összesen 41 oldalnyi mókatár:

 • Lovagoltatók, höcögtetők
 • Csiklandozók, simogatók, szeretgetők
 • Kukucskálós versikék
 • Mozgással kísérhető versikék, dalok
 • Fürdéshez énekelhető dalok
 • Ujj-játékok, kézjátékok
 • Altatók, ringatók

Baby time hanganyag:

Kifejezetten babáknak összeállított angol anyanyelvi hanganyag, amely segítségével tökéletes brit angol kiejtéssel tanulhatod meg kicsiddel a mondókákat és dalokat! A Baba-mama angol mondókásgyűjtemény összes mondókája és dala megtalálható a letölthető hanganyagban, összesen 100 db, ezzel jó időre lefeditek a repertoárt!

 • Lovagoltatók
 • Höcögtetők
 • Csiklandozók
 • Ujj-számolók
 • Kukucskálók
 • Hintáztatók
 • Sétáltatók
 • Mozgásos versikék
 • Fürdetéshez szóló mondókák
 • Altatók, ringatók

Angol nyelvű tevékenységkártyák:

10 téma játékos feldolgozásához ad ötleteket ez a PDF csomag, amelynek egyik oldal színezőként is szolgál. A kártyák másik oldalán a tevékenységhez passzoló mondókát és kifejezéseket találsz.

“A maga nemében egyedülálló könyv a kétnyelvű nevelés témakörében. Mintha Melinda kézenfogva vezetné végéig az olvasót a korai nyelvátadás otthoni (és intézményi keretek közötti) megvalósítása útján. Teszi mindezt nagy alapossággal, elméleti hátterbe ágyazva a gyakorlati tippeket, ajánlásokat, amelyeket aztán esettanulmányokkal, interjúkkal támogat meg. A magam részéről ajánlanám a még hezitálóknak, a megtorpanóknak, az iranyt keresőknek, az ötletelőknek, illetve mindazoknak, akik bármilyen kapcsolódási ponton érdekeltek lehetnek a témában.”
Dobosi Angéla

Mit mondanak azok, akik már elolvasták a szülői segédkönyvet?

“Nagyon jól felépítetted, részletes, mégis olvasmányos és szuper informatív. Biztos sokan belekezdenek miatta az otthoni angolozásba! Rengeteg munkád lehet benne.”

Kádárné Krisztina

“Még egy ilyen összeszedett kiadvánnyal nem találkoztam a témában. A legjobban a gyakrolatiassága tetszik, mindenhez példa is van, és nem nekem kell a neten levadásznom az anyagokat, minden egy helyen benne van a könyvben. Egyszerűen a legjobb segítség, amit eddig kaptam! Köszönöm!”
Tóth-Szabó Edina

“Óvónéniként dolgozom, és Melinda hatására vágtam bele az óvodai angol foglalozásokba, amit egyáltalán nem bántam meg. A gyerekek nagyon imádják és folyton kérdezik “Mikor angolozunk már?”. A kicsik nagyon szeretik az angol nyelvű meséket, dalokat, mondókákat, melyeket még kevés nyelvtudással is meg tudunk tanulni alapot képezve ezzel a közös mozgásra, táncra, rajzolásra, játékra, mókára, kacagásra.  Szívből ajánlom ezt a könyvet azoknak a szülőknek, akik szeretnének otthon angol nyelven foglalkozni kisgyermekükkel, de nem tudják hogyan induljanak el. Melinda nem csak utat mutat, de motivál is. A könyv nyelvezete tiszta, érthető, egy igazán kiváló segédanyag a mindennapokhoz.”

Kovács Klaudia

“Melinda könyve – a “Kétnyelvű nevelés a gyakorlatban”  – nagyszerű áttekintése a témának. A tudományos háttér részletes felvázolásával megalapozza az otthoni angolozára készülő szülők ismereteit. Az egyénre szabott módszer összeállításához praktikusan használható “lépcsőfokokat” vázol, melyek segítenek saját otthoni rendszerünk kialakításában. Az egészen pici gyerekektől a nagyobbacska, akár már iskolás lurkókig találunk útmutatást az otthoni angolozáshoz, de kitér a bölcsi/ovi/iskolaválasztás szempontjaira is, ami különösen a kéttannyelvű intézmények iránt érdeklődőknek lehet hasznos. Számos – életkorhoz igazítottan változó – ötletet ad az alkalmazható módszerekhez, dal-, mondóka-, mese-, online program-elérhetőségekkel könnyíti meg a gyermekre szabható forrásanyagok megtalálását. Nagyon tetszik a gyermek és önnmagunk leküzdéséről szóló rész – a bíztatás mindig jól jön! A könyv végén található interjúk pedig még inkább buzdítanak, hogy vágjunk bele! Köszönjük ezt az alapos munkát!
dr. Pósa Ildikó

Partnerek, támogatók, akiknek a felajánlását a könyvben megtalálod!

Készen állsz a változásra?

Ez a könyv alapjaiban fogja megváltoztatni az életed, hiszen a játékos angolozás, kétnyelvű nevelés a Ti családotokban is bevett szokás lehet, nem szükséges hozzá akadémiai angoltudás vagy drága programok!

Maradtak még kérdéseid? Ezeket szokták gyakran kérdezni.

Mi történik, ha megrendelem a könyvet?
A vásárlás gombra kattintva az oktatási felületünkre jutsz, ahol a megadott adataiddal tudsz később belépni a felületre, ahol a bónuszokat is megtalálod!
Közvetlen banki átutalás esetén néhány munkanapon belül megkapod a bónuszok letöltési linkjét.
Bankkártyás (BARION) fizetés esetén azonnal megkapod a bónuszokat.
A könyvet maximum 1 héten belül küldjük számodra!
Milyen fizetési módokon fizethetek?
Közvetlen banki átutalás választása esetén a megrendelés leadása után azonnal kapni fogsz egy visszaigazoló e-mailt, amiben megtalálod az utaláshoz/befizetéshez szükséges információkat.
Ha bankkártyás fizetést választasz, akkor a gombra kattintva azonnal tudsz is fizetni a Barion biztonságos fizetési felületén. Bankkártya adataid hozzánk nem jutnak el.
Külföldről rendelhetek?
Amennyiben külföldről szeretnél rendelni, kérlek írj előtte a melinda @ angolkalauz.hu címre!
Kapok számlát a könyvről?
Igen, természetesen. A befizetésről e-mailben kapsz e-számlát.
Magánszemélyként és adószámmal, cégként is lehetőséged van rendelni.
Más kérdésem van:
Írj a melinda @ angolkalauz.hu címre és 24 órán belül válaszolunk!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében. A weboldal további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ az adatkezelésről: https://angolkalauz.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Bezárás