Nálunk éppen ez az öt dal van a porondon otthon, a Baby Shark például megunhatatlan, egymás után kell újraindítani, mindkét gyerekem (2 és 4 évesek) együtt nyomják rá 🙂

Felnőtteknél nem biztos, hogy sikert arat, nem mindenkinek nyerte el a tetszését, de hát vagyunk még ezzel így pl. Peppa Pig vagy Dora kapcsán – amitől herótunk van, de a gyerek imádja…

A lényeg, hogy örökmozgó gyereked felesleges energiáit simán lekötheted ezekkel a dalokkal, s közben rengeteg hasznos szót, kifejezést is megtanulhattok angolul. (itt mondjuk nem a baby shark doo doo, doo doo doo doo-ra gondolok…)

Énekeljetek, mozogjatok a dalokra akár színes ernyővel, kendőkkel, szalagokkal is! Bármilyen extra kelléket használhatsz. Az egyik komáromi foglalkozásvezetőnknél láttam az ötletet (köszi Zsanett), hogy egy nagyobb befőttesgumira (vagy hajgumira) krepp-papír szalagokat teszünk (vagy akár vékonyabb szalagokat is), amit a gyerek kezére húzunk és ahogy mozog tudja a szalagokat is rázni a kezén 🙂 Nagyon jópofa, próbáljátok ki Ti is bátran!

Mutatom is, hogy melyik 5 modern angol dal van nálunk a lejátszási listán:

 

 

Freeze Dance

Baby Shark Dance

Penguin Dance

Animal Action Song

Twist from Patty Shukla

 

Szeretettel kívánunk vidám angolozást:

Melinda, Míra & Balázs

 

Ha szeretnél sok-sok mondókát, amiket othon használhattok, akkor kukkants bele az Angol kalauz a mondókák világába című könyvembe, melyet a British Council Családi angol programja és Vida Ágnes (Kismamablog) is ajánl.