Az idei évben a 2016-os naptárral együtt elindítottam a Minden hónapra egy angolos kihívás! játékot is. Ez azt jelenti, hogy aki letölti a naptárt (a hírlevélfeliratkozás után az első levél végén találod a linket, ahonnan letöltheted, itt tudsz feliratkozni: www.angolkalauz.hu/letoltheto-anyagok) és a 12 kihívásból (játékos ötletből: mondóka, dal, színező, játékos lap stb.) legalább hetet teljesít és elküldi az info(kukac)angolkalauz.hu e-mail címre (fotó, videó, rajz …), az részt vehet az év végi sorsoláson az értékes nyereményekért.

A játékról részletesen itt olvashatsz:

>>> 2016-os naptár a játékos angolozáshoz és a kihívás

Minden hónapban kaptok segítséget is a kihíváshoz a naptárban levő anyagon kívül is, így például ezt a bejegyzést, illetve az Angol Kalauz Facebook oldalához tartozó havi eseményeket, ahol megoszthatjátok egymással az élményeiteket, kérdéseiteket! Csatlakozz Te is hozzánk!

Íme a márciusi kihívás, amellyel a színeket tudjátok játékosan megismerni, gyakorolni: 

superstickies (2)

Szent Patrik napja, Írország egyik védőszentjéhez kapcsolódóan az írek nemzeti ünnepe, amelyet minden év március 17-én ünnepelnek a világon mindenhol, akik írnek vallják magukat. A hagyomány szerint Szent Patrik ezen a napon halt meg (461-ben). A hagyományról bővebben olvashatsz az alábbi bejegyzésekben, amelyből kiderül az is, hogyan kapcsolódik a szivárvány a márciusi kihíváshoz 🙂

>> Szent Patrik napja

>> Szent Patrik napi játékötletek 1.

>> Szent Patrik napi játékötletek 2.

A színezőt a naptárban találjátok, illetve letölthetitek a képre kattintva:

rainbow-rain-black-white

A szivárványt a megadott sorrendben kell kiszínezni fentről lefelé:

red, yellow, blue, orange, green, pink, purple

Ha kisebb gyerkőccel szeretnél részt venni a kihíváson és még nem tudjátok a színezőt elkészíteni, akkor a fenti linken található ötletekből is szemezgethettek, illetve az I’m a Little Leprechaun című mondókát is megtanulhatjátok együtt! 🙂 Várom a videókat!

I’m a little leprechaun,

Dressed in green.

The tinies man,

That you have seen.

If you ever catch me, so it’s told.

I’ll give you my pot of gold.

Vers forrása: dltk-holidays

Nagyon várom az elkészült szivárványokról a fotókat és szívből örülök, ha gyermeked is a képeken van! 🙂

A cím: info(kukac)angolkalauz.hu

A márciusi kihívás felajánlója: FAWorite

Vidám angolozást!

Melinda és Míra 🙂