Sokszor érkezik Tőletek a kérdés, hogy melyik életkorban milyen könyveket ajánlok olvasásra. Szerencsére rengeteg angol nyelvű gyerekkönyv van a piacon, így nehéz a választás.

Az alábbi bejegyzés  egy kedves partnerem, Mary-Pat O’Malley billentyűzetéből született (a vele készült interjút itt olvashatjátok) , aki beszéd és nyelvterápiás előadó, kutató, író és egy 5 és fél éves kislány anyukája, egyben a TalkNua blog szerkesztője. Egyértelmű volt számomra, hogy aki a szülő-gyermek kommunikáció kutatására tette fel a fél életét biztosan szuper könyveket ajánl, így most az engedélyével az ő bejegyzésének rövidített változatát osztom meg Veletek 🙂

Angol gyerekkönyvek babakortól 2,5-3 éves korig:

A kicsi babáknak engedjük, hogy nézegessék a képeket, beszélgessünk közben a képekről, hogy mit látnak.  Érdemes kategóriák szerint könyveket választani: gyümölcsök, zöldségek, játékok, bútorok, állatok stb.

Angol gyerekkönyvek 2,5-3 éves kortól:

Engedjük a gyerekeknek, hogy ők vezessenek, akkor kezdjünk olvasni, amikor nekik kedvük van hozzá és annyit, amíg nem unják meg. Hagyjuk, hogy ők lapozhassák a könyvet miközben nézegetjük és beszélgetünk róla, illetve hallgatják a rövid történeteket.

Angol gyerekkönyvek óvodásoknak:

Ebben az életkorban a hagyományos mesék kerülhetnek elő, mint például A három kismalac, a Piroska és a farkas vagy a Jancsi és Juliska.

Angol könyvek az olvasás előkészítéséhez:

Mary Pat személyes kedvencei az érzelmekkel kapcsolatos mesék:

A Scary Noisy Things című könyvet egy kollégájával együtt írta, főként 2,5-4 éves gyerekeknek szól, témája a félelem. Ha írtok a marypat(kukac)talknua.com címre, akkor Nektek is szívesen eljuttatja a mesekönyvet, csak ne felejtsétek el megírni, hogy az Angol Kalauz oldalán találtatok a könyvére 🙂

Vidám angolozást!

Melinda

Forrás:

www.talknua.com/40-fabolous-reads-for-you-and-your-children