Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató 

 I. Az adatkezelő

Neve: Fürész-Mayernik Melinda, egyéni vállalkozó
Elérhetősége: 0630/402-8092
Levelezési cím: 8060, Mór, Szilágyi Erzsébet utca 12.
Elektronikus elérhetőség: melinda@angolkalauz.hu
Adatkezelő honlapjának címe: www.angolkalauz.hu
Nyilvántartási száma: 25376880
Adószáma: 60953234-1-27

II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

III. A személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja

Mivel természetes személyekkel is kapcsolatban állunk, több személyes adatot is kezelünk; jelen tájékoztató célja, hogy összefoglaljuk, melyek ezek az adatok hogyan kezeljük azokat. Tájékoztatásunk a www.angolkalauz.hu honlappal és a honlapon hirdetett szolgáltatásaink nyújtásával kapcsolatos tevékenységeinkre terjed ki.

1. Kapcsolatfelvétel telefonon vagy email-ben:

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?
Jelentkezhet kérdéseivel nálunk telefonon vagy elektronikus levélben, mindkét esetben elkérjük/megismerjük a teljes nevét; hívás esetén a telefonszámát, levél esetén az email-címét. A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassuk, ha épp nem tudjuk felvenni a telefont vagy visszaírhassuk a választ.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 14 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások. Az üzenete a saját postafiókunkban landol, ha nem fog nálunk rendelni, levelét törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
Hozzájárulás visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@angolkalauz.hu vagy melinda@angolkalauz.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számát, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszám egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. E-mail esetén szintén egy napon belül törölni fogjuk az üzenetet.

2. Regisztráció:
Webáruházunkban lehetősége van regisztrálni, amely nem feltétele a vásárlásnak, szerződéskötésnek. A regisztráció célja, hogy új vagy visszatérő vásárlóink adatait megőrizze a rendszer, így a következő vásárlás alkalmával kevesebb adat rögzítése is elegendő, ami egyszerűbb és gyorsabb vásárlási lehetőséget biztosít. A regisztráció egy kényelmi szolgáltatás.

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?
Regisztrációhoz kérjük a teljes nevet; a telefonszámot, email-címet, szállítási nevet és címet, jelszót. A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy adatait a rendszer eltárolja.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A hozzájárulás visszavonásáig, a regisztráció törléséig. Amennyiben regisztrált vásárlóként már vásárolt is webáruházunkban, az azt jelenti, hogy szerződés vagy jogi kötelezettség miatt adatai csak a regisztrált felhasználók adatbázisából törlődnek. Számláinkon vagy szerződéseinken továbbra is szerepelnek személyes adatok, ezekről lejjebb tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulást?
Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@angolkalauz.hu vagy a melinda@angolkalauz.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk regisztrációját. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

3. Vásárlás a webáruházunkban- azonosítás és kapcsolattartás
Webáruházunkban való vásárlás nem kötött regisztrációhoz. A regisztráció nélküli vásárláskor minden adatot be kell kérnünk, amit regisztrált vevőink már esetleg korábban megadtak, de az adatok köre természetesen ugyanaz, a jelszó kivételével.

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?
Megrendeléshez a teljes nevet; a telefonszámot, email-címet, amelyeket szerződéses jogalap szerint kezelünk. A nevet azért kérjük, hogy azonosíthassuk a megrendelőt, a telefonszámot azért, hogy rövid úton egyeztetni tudjunk, ha bármilyen probléma adódik a kiszállítási adatokkal, a számlázási adatokkal, vagy a megrendelt termékkel kapcsolatban. Az e-mail címre a megrendelés visszaigazolása, a kiszállítási információk és az elektronikus számlánk érkezik. A számlázási név, cím, szállítási neved és címed kezeléséről külön pontban is írunk.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A megrendeléshez kért azonosító és kapcsolattartási adatait mindaddig megőrizzük, amíg a jótállási és a szavatossági igényeket vásárlóink érvényesíthetik, továbbá más polgári jogi igények érvényesítésének elévülési idejéig. Tehát a vásárlástól számított öt évig őrizzük meg ezeket az adatokat.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?
A szerződéskötés feltétele a kért adatok megadása. Nem beazonosítható vásárló részére a megrendelést nem teljesítjük.

4. Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?
Számláinkat elsősorban számlázó program segítségével állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázási név, számlázási cím, e-mail cím.

Jogi kötelezettségünk a számlázás, el kell kérnünk ezeket az adatokat.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A tárolás időtartamát jogszabály írja elő, amely szerint a kiállítás évében, plusz még öt évig meg kell őriznünk ezeket az adatokat.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?
Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért az adatok hiányában nem küldjük el a megrendelt terméket

5. Kiszállítás teljesítése

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?
Termékeinket átveheti személyesen, vagy kérésére kiszállítjuk Önnek. A kiszállításhoz elkért adatok: csomagot átvevő személy neve, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím. Ezeket a személyes adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A kiszállítás teljesítéséhez elkért adatokat a kiszállítást követő 30 napig őrizzük meg.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?
Az adatkezelés a szerződésben vállalt kötelezettségünk teljesítése érdekében történik. Ha nem kapjuk meg a kért adatokat, a kiszállítást nem tudjuk teljesíteni. Ebben az esetben személyesen tudja a megrendelt terméket átvenni.

6. Jogi igények érvényesítése

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?
Garanciális igényeit, fogyasztóvédelmi panaszait a neve, e-mail címe, telefonszáma és garanciális igénye vagy fogyasztóvédelmi panasza leírásával érvényesítheti. Az Ön döntése, hogy él-e a jogi igények érvényesítésének lehetőségével, de ha megadja a kért személyes adatokat, azokat jogi kötelezettségünk alapján fogjuk kezelni.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A garanciális igényeiről és az egyéb fogyasztóvédelmi panaszairól szóló dokumentumokat öt évig vagyunk kötelesek megőrizni.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?
Amennyiben Ön garanciális igényét szeretné érvényesíteni vagy fogyasztóvédelmi panaszt nyújt be hozzánk, a kért adatok megadása nélkülözhetetlen.

7. Facebook üzleti oldalt működtetünk: Angol Kalauz – Kisgyermekkori angol nyelvi nevelés néven

Ha Önnek könnyebb velünk Facebook-on kapcsolatba lépni, küldhet üzenetet az oldalunkon. Ekkor olyan személyes adatait ismerjük meg, amit a Facebook-nak megadott, illetve amit önként a rendelkezésünkre bocsájt.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
Ha kedveli oldalunkat a nevén kívül a nyilvános profilját, nyilvános megosztásait és a hozzászólásait látjuk, hozzájárulása alapján. A felület üzemeltetésének célja szolgáltatásaink népszerűsítése, szakmai cikkek és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Van egy felület, amin mi vagyunk az adminisztrátorok, de Ön rendelkezik alapvetően mindenről. Amíg vissza nem vonja az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neve az oldalt kedvelők között. Az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető, rosszindulatú, mások számára bántó megjegyzések esetén a moderálási jogot fenntartjuk magunknak.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?
Kattintson a „Mégsem tetszik ez az oldal” gombra! A saját hozzászólásait, nyilvános megosztásait bármikor törölheti. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

8. Facebook csoportokat is működtetünk
Online tanfolyamainkra jelentkezőknek, előfizetéses klubtagságunk igénybevétele után, illetve bárki számára is elérhető csoportjainkhoz van lehetősége csatlakozni.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
Ha belép a csoportba, a nevét, a nyilvános profilját és a hozzászólásait látjuk, hozzájárulása alapján. A csoport működésének célja a tanfolyam anyagának megosztása zárt körben és a feldolgozás során felmerülő kérdések megválaszolása, az önállóan készülő munkák ellenőrzése.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A csoport működéséig vagy kilépésig.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?
Lépjen ki a csoportból! A saját hozzászólásait bármikor törölheti. Ha kilépése után maradt hozzászólás a csoportban Öntől, kérésére haladéktalanul töröljük. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

9. Hírlevél és eDM küldés

Honlapunkon van feliratkozási lehetőség reklámot is tartalmazó hírlevelünkre.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
Hírlevelünkre, amely reklámot is tartalmaz, a név és az e-mail cím megadásával lehet feliratkozni. Ezeket az adatokat hozzájárulása alapján kezeljük, abból a célból, hogy elektronikus úton küldött levélben értesítsük a legfrissebb információkról, hírekről, kedvezményeinkről, új termékeinkről.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Leiratkozásig.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
Hírlevelünk végén talál egy linket, amelyre, ha rákattint, adatai törlésre kerülnek hírlevélküldő adatbázisunkból és többet nem érkezik az Ön részére ilyen üzenet. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

10. Klubtagság/előfizetéses regisztráció (zárt tartalmakhoz való hozzáférés) 
Lehetősége van az Angol Kalauz klubtagság előfizetéses rendszerét igényelni, amely további exkluzív tartalmakat, kedvezményeket és konzultációs lehetőségeket adnak Önnek. A klubtagság igénylésévhez a neve, felhasználóneve, e-mail címe és jelszava megadása szükséges, hozzájárulásos alapon. Az előfizetést 12 hónapra kérheti.
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Az előfizetés fennállásáig.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?
A zárt felületen a saját profiljában tudja magát törölni. . A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

11. Blogon való hozzászólás lehetősége
A blogon beérkező hozzászólások célja az adott témában beszélgetés indítása a blogot olvasók bevonásával. A blogra történő hozzászólás esetében meg kell adni egy nevet és az e-mail címet. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása. Spam ellenőrzés céljából a kommenteket az Akismet szolgáltatása szűri.
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Törlési kérelemig.
Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulásodat?
Az Ön által írt hozzászólás törlését kérheti a melinda@angolkalauz.hu e-mail címre írt üzenettel. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

12. Webáruházunkban vélemény-nyilvánítás
Az Angol Kalauz webáruházban lehetőség van a termékek értékelésére csillagos jelöléssel és hozzászólás írásával. Ehhez nevet és e-mail címet szükséges megadni, mely hozzájárulásos alapon történik.
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Törlési kérelemig.
Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
Az Ön által írt értékelés törlését kérheti a melinda@angolkalauz.hu e-mail címre írt üzenettel.

13. Honlapon/Facebook oldalon/YouTube csatornán fotók és videók megjelenítése
Az Angol Kalauz termékek, szolgáltatások népszerűsítése, mérföldkövek, fejlődési lehetőségek bemutatása, a program eredményességének bizonyítása érdekében a programban résztvevők fotókat és videókat is megoszthatnak a nyilvánossággal, ilyen esetben külön is szoktunk hozzájárulást kérni az adott anyag közléséhez (amennyiben nem Ön osztotta meg nyilvános felületen).

Meddig őrizzük ezeket az adatokat?
Törlési kérelemig.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?
Az Ön által küldött fotó(k), videó(k) nyilvános megjelenésének törlését kérheti a melinda@angolkalauz.hu e-mail címre írt üzenettel.

14. Sütikezelés az oldalon

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, ezért nem is alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására. Léteznek sütik, amelyek tartalmaznak egyéni azonosítót, mégpedig egy titkos, véletlenül generált számsort, ezt az Ön gépe tárolja és ezzel biztosítja az Ön azonosíthatóságát.
A működéshez nélkülözhetetlen sütik nem igénylik az Ön hozzájárulását, ezek a sütik azonban nem teszik lehetővé az Ön beazonosítását. A marketing célból alkalmazott sütik az Ön hozzájárulása alapján kerülnek az Ön gépére.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat és hogyan törölheti őket?
A működéshez nélkülözhetetlen sütik élettartama a munkamenet idejére korlátozódik. A marketing célból alkalmazott sütik élettartama változó, ezeket a beállításokat Ön bármikor módosíthatja, kialakíthatja a saját böngészőjében:
– Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
– Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
– Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
– Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
– Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

15. Képzések, oktatók foglalkoztatása

Milyen adatokat kezelünk, miért és mi alapján?

Amennyiben (akkreditált) képzésünkre jelentkezik, elkérjük az alábbi adatokat: név, e-mail cím, telefonszám, lakcím (város, irányítószám, utca, házszám), számlázási cím (város, irányítószám, utca, házszám), születési név, születési hely, születési időpont. Az adatkezelés célja a képzésre jelentkező személyek beazonosítása, szerződés előkészítése, kapcsolattartás biztosítása.

A felnőttképzési szerződéshez szükséges adatok: név, születési név, anyja neve, születési hely, idő, személyigazolványszám, telefonszám, e-mail cím, lakcím. Az adatkezelés célja a felnőttképzésben résztvevő személyek beazonosítása, szerződéskötéshez szükséges adatok tárolása.

Haladási naplóban rögzítjük a nevet és a hiányzásokat, mivel a résztvevők hiányzásait a haladási naplóban dokumentálni kell (felnőttképzési tv. előírása alapján).

Tanúsítvány átvételi elismervény: név, dátum, tanúsítvány száma, aláírás. Annak igazolása céljából gyűjtük, hogy a hallgató átvette a tanúsítványt.

Jelenléti ív: név, aláírás. Az adatkezelés célja az intézmények jogszabályban előírt kötelezettsége a jelenléti ív vezetése.

Meddig őrizzük ezeket az adatokat?

A felnőttképzési szerződés lejárta + 5 év.

 

16. Más marketing tevékenységet nem folytatunk honlapunkon

Honlapunk nincs összekötve más rendszerekkel, követő kódot nem ágyaztunk be. Oldalunkon keresztül van lehetősége megosztani a Facebookon a bejegyzéseinket, a saját döntése alapján, ezekben az esetekben nem látjuk, ki osztotta meg a bejegyzést és a közösségi oldal adatkezelési tájékoztatása lép érvénybe.

Oldalunkon keresztül a megfelelő gombra kattintással megtekintheti instagram vagy facebook profilunkat, ezt a tevékenységedet mi nem látjuk, fogalmunk sincs róla, ki kattintott rá.

IV. Ki ismeri meg a személyes adatokat? Címzettek köre.

Tárhelyszolgáltatás
cégnév: 3 in 1 Hosting Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság
Székhely: 2310, Szigetszentmiklós, Brassó u. 4/A
Adószám: 22206118-2-13
Telefonszám: +36 (21) 200 0040
E-mail: admin@megacp.com
(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, érvényes és hatályos adatfeldolgozói szerződés alapján, a szerződés megszűnéséig. Elsődleges feladata a tárolás, ezen kívül más műveletet a személyes adatokon nem végez).

Könyvelés
cégnév: Magyari Csilla
Székhely: 1163, Budapest, Veres Péter út 51.
Adószám: 54978458-1-42
Telefonszám: +36 (70) 414 5653
E-mail: konyveles@katacenter.hu
(Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz).

Kiszállítás
cégnév: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhely: 1138, Budapest, Dunavirág u. 2-6.
Adószám: 10901232-2-44
Telefonszám:+36 (1) 767 8200
E-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu
(Hozzáférés a természetes személyek nevéhez, címéhez, e-mail címéhez és telefonszámához a megrendelt áru kiszállításának időpontjáig.)

Számlázás
cégnév: Számlázz.hu – KBOSS.hu Kft.
Székhely: Budapest, Záhony utca 7/C.
Adószám: 13421739-2-41
Telefonszám: 36 (30) 3544 789 (automata tájékoztatás)
E-mail: info@szamlazz.hu
(Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz).

Bankkártyás fizetés az oldalon
cégnév: Barion Payment Zrt.
Székhely: 1117, Budapest, Infopark sétán 1. I. épület 5. emelet 5.
Adószám: 25353192-2-43
Telefonszám:+36 (1) 464 7099
E-mail: hello@barion.com
(Hozzáférés a természetes személyek e-mai címéhez és a bankkártyás fizetés során használt adatokhoz. Bankkártya adatai a www.angolkalauz.hu webáruházhoz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.)

Weboldalunk részére a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk a Barion fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül az általuk üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán. Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.
Weboldalunkon az alábbi kártyatípusokkal fizethet: MasterCard – Maestro – Visa – Visa Electron – American Express

További információ: www.angolkalauz.hu/barion

Hírlevélküldő szolgáltatás
cégnév: Listamester online hírlevél küldő rendszer
Bithuszárok Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság
Székhely: 2051, Biatorbágy, Damjanich u. 8.
Adószám: 21158218-2-13
E-mail: info@bithuszarok.hu

(Az adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevélküldéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.)

Emailek fogadása és küldése:
Gmail – Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a levelezéshez és annak minden adatához.)

Továbbképzések ellenőrzése: 

A pedagógus továbbképzési rendszer ellenőrzése körében, jogszabályon alapuló kötelezettségként megismerheti a személyes adatokat az Oktatási Hivatal Akkreditációs Osztály Budapest, Pf. 40. 1363

 

V. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks), a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) és a Pinterest (https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy) is betart.

VI. Érintettek jogai

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhet a következő jogosultságokkal:
a) Hozzáférés a személyes adatokhoz
Jogosult visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e és ha igen, cégünk tájékoztatja, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk Önnek, hol tehet panaszt stb.

b) Helyesbítéshez való jog
Ha elírtuk a nevét, a telefonszámát, az e-mail címét, vagy bármely más személyes adatot, kérésére helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Ha valakinek átadtuk a személyes adatait, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.

c) Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog
Indokolatlan késedelem nélkül töröljük az összes személyes adatot Önről, ha visszavonta a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.
Ha jogalap nélkül kezeltünk Önről egy személyes adatot, szintén törölni fogjuk.
Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhat, törlés lesz a vége gond nélkül.
Ha előfordulna, hogy például névvel ad rólunk kedvező véleményt, vagy kiteszünk egy közös fotót a közös munkáról, majd később élni szeretne az elfeledtetéshez való joggal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk.

d) Személyes adatok korlátozásához való jog
Ha úgy gondolja, nem kezeljük pontosan a személyes adatait, kérheti a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.
Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de Önnek van rá szüksége, mert pl. jogi igényei érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheti, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.
Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

e) Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen
Tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja.

f) Adathordozhatóság
Kérheti, hogy az automatizált módon történő adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheti, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Ezesetben nagyon szívesen átadjuk Önnek vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat.

VII. Panasz benyújtása

Ha úgy érzi, szabálytalanul kezeljük a személyes adatait, örömmel segítünk és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetét: info@angolkalauz.hu vagy melinda@angolkalauz.hu.
Bíróság előtt is érvényesítheti a jogait. Erre polgári per keretében van lehetőség. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelye szerinti törvényszékre kell benyújtania a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találja: http://birosag.hu/torvenyszekek ).
Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éri el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

VIII. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk.

IX. A megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.
Honlapunk és tárhelyünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik.

X. Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ugyancsak felülvizsgáljuk a tájékoztatásunkat, ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be.

Mór, 2018. május 25.

Tájékoztatónk készítésekor a következő forrásokra támaszkodtunk, a tájékoztatóban nem szereplő kérdésekben is ezeket tartjuk irányadónak:

1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és
http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf
2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny (a jogtáras változatot nem tudjuk ide belinkelni)
3. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
4. a NAIH tájékoztatója a webáruházakra vonatkozó adatvédelmi követelményekről
http://naih.hu/files/2017-02-17-webaruhaz-tajekoztato-NAIH-2017-1060-V.pdf
5. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);
http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf
6. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

Az adatvédelmi tájékoztató III: pontjában közérthetően megfogalmazott jogalapok meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe:

1. Kapcsolatfelvétel telefonon vagy email-ben:
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
2. Regisztráció:
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
3. Vásárlás a webáruházunkban- azonosítás és kapcsolattartás
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontja alapján adatkezelésünk jogalapja a szerződés.
4. Számlázási kötelezettségünk teljesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit.
5. Kiszállítás teljesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontja alapján adatkezelésünk jogalapja a szerződés.
6. Jogi igények érvényesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 17/A. § (7) bekezdés alapján a megőrzési idő 5 év.
7. Facebook üzleti oldal működtetünk: Angol Kalauz – Kisgyermekkori angol nyelvi nevelés néven
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
8. Facebook csoport működtetése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
9. Hírlevél és eDM küldés
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pont, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdésével összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás, a kérhető adatok: név és e-mail cím.
10. Klubtagság/előfizetés zárt tartalmakhoz való hozzáférés
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
11. Blogon való hozzászólás
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
12. Webáruházban vélemény-nyilvánítás
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
13. Honlapon/Facebook oldalon/YouTube csatornán való fotók/videók megosztása
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 2:48. § (hozzájárulás a nyilvánosságra hozatalhoz)
14. Sütikezelés az oldalon
A marketing célú sütik kezelése esetén az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében. A weboldal további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ az adatkezelésről: https://angolkalauz.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Bezárás