Kisiskolás angol foglalkozások

A foglalkozások célja, hogy a gyerekek megszeressék az angol nyelvet, bátran merjenek megszólalni, és élvezzék a tanulást. Ez a korai sikerélmény segít abban, hogy a nyelvtanulás iránti érdeklődésük hosszú távon is fennmaradjon, és magabiztosan használják az angolt a mindennapokban.

Miért érdemes az iskolai nyelvoktatást ezzel kiegészíteni?

Az iskolai nyelvoktatás gyakran az elméleti nyelvtani szabályokra és szókincs bemagolására összpontosít, ami sok gyerek számára unalmas lehet. Az Angol Kalauz kisiskolás foglalkozásai kiegészítik az iskolai tananyagot azzal, hogy játékos és életszerű helyzeteken keresztül segítik a nyelvhasználat elsajátítását. Célunk, hogy a gyerekek megszeressék az angolt, bátran használják a nyelvet, és élvezzék a tanulást. Ez a korai sikerélmény elősegíti az angol nyelv iránti tartós érdeklődést és magabiztos használatát a mindennapokban.

Tanulási célok

Szókincs fejlesztése

Az alapvető szókincs bővítése, amely a mindennapi élet különböző területeit (iskola, otthon, időjárás, hobbi, ételek, állatok stb.) érinti. A gyerekek képesek lesznek összetettebb mondatokat alkotni az új szavak segítségével.

Olvasási készségek fejlesztése

A rövid, egyszerű szövegek, mesék és történetek olvasása révén a gyerekek növelik szövegértési képességeiket és megértik a leírt szövegeket.

Íráskészség alapjainak elsajátítása

Egyszerű mondatok, például bemutatkozások, rövid üzenetek vagy naplóbejegyzések írása. A gyerekek megtanulják helyesen leírni az egyszerű angol szavakat és kifejezéseket, valamint használni az alapvető írásjeleket.

Hallás utáni megértés fejlesztése

Rövid beszélt szövegek, utasítások és kérdések megértése, kulcsszavak és összefüggések felismerése a hallottak alapján.

Szóbeli kommunikáció fejlesztése

Egyszerű kérdések feltevése és megválaszolása, saját gondolatok és érzések kifejezése angolul. A cél, hogy a gyerekek bátran és folyékonyan beszéljenek angolul, még ha hibákat is vétenek.

Nyelvtani alapok elsajátítása

Az alapvető nyelvtani szabályok megértése és használata, például igeidők (jelen, múlt), egyszerű igék ragozása, többes szám és birtokos szerkezetek.

Önálló tanulási készségek kialakítása

A gyerekek megtanulják, hogyan dolgozzanak önállóan az angol nyelvi feladatokkal, hogyan használják a szótárt, keresnek információkat és oldanak meg problémákat angol nyelven.

Kultúraközi tudatosság növelése

Az angoltanulás során a gyerekek megismerik az angol nyelvű országok kultúráját, szokásait és életmódját, és nyitottabbá válnak más kultúrák iránt.

Pozitív attitűd kialakítása az angol nyelv iránt

A cél, hogy a gyerekek élvezettel tanuljanak angolul, és érezzék, hogy az angoltudásuk fejlődése sikerélményt nyújt. Fontos, hogy motiváltak legyenek a nyelv használatára a mindennapi életben is.

Milyenek ezek a foglalkozások, és miért az Angol Kalauz a legjobb választás?

Az Angol Kalauz kisiskolás foglalkozásai élvezetesek és inspirálóak a gyermekek számára. A multiszenzoros technikák biztosítják, hogy a gyerekek különböző érzékszerveiket is használják a tanulás során, ami hatékonyabbá és mélyebbé teszi a nyelvi elsajátítást. A foglalkozások során nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásos játékokra, tevékenységekre és zenei fejlesztésre. A gyerekek az angolt természetes módon, játékos formában tanulják meg, hasonlóan az anyanyelv elsajátításához. A szülő-egy nyelv stratégia és a tradicionális angol mondókák, gyermekdalok alkalmazásával komplex személyiségfejlesztést biztosítunk.

Mit takar a kisiskolás angol foglalkozás?

Az Angol Kalauz kisiskolás angol foglalkozásai 6 és 10 éves gyermekek számára kínálnak lehetőséget az angol nyelv mélyebb megismerésére. A foglalkozások során a gyerekek játékosan ismerkednek meg az angol nyelv ritmusával és hangzásával, különféle mozgásos dalokkal, párbeszédekkel és szituációs gyakorlatokkal gazdagítva az órákat. Az oktatás során alkalmazott szemléltető eszközök és digitális tananyagok segítik a gyerekek megértését és gyakorlását, miközben a tanulás élménydús és szórakoztató marad.

A foglalkozások időtartama 40-50 perc, heti egy-két alkalommal, és alkalmazkodnak a gyerekek életkorához és hangulatához. A fő hangsúly a kommunikáción, gyakorlati helyzetek eljátszásán és a gyakori megszólaltatáson van. Az órák végén relaxációs zene segít a gyerekeknek ellazulni és mélyebben rögzíteni a tanultakat. A cél, hogy a gyerekek magabiztosan és örömmel használják az angolt, miközben komplex fejlődésben részesülnek, beleértve a fizikai, kognitív, érzelmi és társas készségeik fejlesztését is.

Foglalkozások részletei

A foglalkozások 40-50 percesek, heti egy-két alkalommal kerülnek megrendezésre, a gyermekek életkorához és tudásszintjéhez igazítva. A csoportlétszám maximum 8-10 fő, hogy a gyerekek személyre szabott figyelmet kapjanak. Egy tanfolyam 40-80 órából áll, amely alatt 1200-1800 szót sajátítanak el a gyerekek, 20-25 nyelvtani szerkezetet és 80 angol mondókát, dalt ismernek meg.

Tanulási szintek és anyagok

Az Angol Kalauz English Trailblazers programja 4 szintet kínál, amely fokozatosan mélyíti a gyerekek nyelvtudását. Minden szinthez digitális tananyag, szülői oktatási felület, játszófüzet, előrehaladási napló és oklevél tartozik, hogy a szülők és gyermekek egyaránt nyomon követhessék a fejlődést.

Szakemberek a környéken

Remek foglalkozásvezetőkkel dolgozunk, találd meg a hozzád legközelebbit

Itt találhatók az aktív foglalkozásvezetők, akik különböző csoportokkal dolgoznak. Ha nem találsz megfelelő foglalkozásvezetőt a környékeden, jelezed, és igyekszünk megoldást találni. Továbbá, lehetőség van az online programra való jelentkezésre is.

Ha bármilyen kérdésed van, használd a lenti űrlapot, állunk rendelkezésedre.

Kérdésed lenne?

Tedd fel Nekünk bizalommal! Töltsd ki az űrlapot vagy keress minket az alábbi elérhetőségeken. Kollégánk 24 órán belül válaszolni fog a számodra.