Rólunk

Az Angol kalauz célja, hogy a gyermekek már korai életkortól kezdve, játékos formában, élménydús foglalkozásokon keresztül ismerkedjenek meg az angol nyelvvel.

Alapítónk és az Angol Kalauz módszertana

Az Angol kalauz küldetése, hogy játékosan, a gyerekek mindennapjaiba illesztve vezesse be őket az angol nyelv világába. Az alapító, Fűrész-Mayernik Melinda, tapasztalt angol nyelvtanár és pedagógus, saját gyermekeinél szerzett tapasztalataira építve dolgozta ki a módszert, amely különösen a legfiatalabb, 0-7 éves korosztályt célozza meg.

Melinda már több mint 20 éve foglalkozik nyelvoktatással, és az angol nyelv tanítása mellett gyermektanítói képességeit is folyamatosan fejlesztette. Az Angol kalauz ötlete akkor született meg, amikor a saját gyermekeinek nyelvtanításába kezdett. Létrehozta azt a módszertant, amely a gyerekek természetes kíváncsiságára és tanulási képességeire épít. Az Angol kalauz programja sikerrel ötvözi a Montessori pedagógiát és az élménypedagógia elemeit, így a gyerekek nemcsak szórakoznak, de könnyedén sajátítják el az angol nyelv alapjait.

Melinda számos szakmai díjat nyert el, és elhivatottan hisz abban, hogy a nyelvtanulás a gyermekkor fontos alapköve. Rendszeresen tart workshopokat és előadásokat, valamint részt vesz különféle nyelvtanulási projektekben is. Az Angol kalauz több mint egy nyelvtanulási program – egy közösség is, amely a szülőket is aktívan bevonja a gyermekek nyelvi fejlődésébe.

Módszertan és foglalkozásvezetők

Az Angol kalauz módszertana a gyermekek korai nyelvi képességeire épít, lehetővé téve, hogy már 6 hónapos kortól kezdve ismerkedjenek az angol nyelvvel. A foglalkozások során dalok, mondókák, mesék és mozgásos játékok révén a gyerekek szinte észrevétlenül tanulnak. A program a gyermekek életkori sajátosságaira épít, és különböző szinteken kínál lehetőséget az angol nyelvvel való találkozásra, az első lépésektől kezdve egészen az önálló nyelvhasználatig.

A foglalkozásokat magasan képzett szakemberek vezetik, akik nemcsak az angol nyelv oktatásában, hanem a gyermekek korai fejlesztésében is jártasak. Mindannyian elkötelezettek amellett, hogy minden gyermek a saját tempójában és képességei szerint fejlődjön, miközben játékosan tanulják az angolt.

A családi kapcsolódás fontossága

Az Angol kalauz különleges figyelmet fordít arra, hogy a szülők is részt vegyenek a nyelvtanulásban. Az otthoni gyakorlást segítő anyagok és tanácsok révén a szülők aktív részesei lehetnek a gyermek nyelvi fejlődésének. Így a tanulás nem ér véget a foglalkozásokkal, hanem a mindennapok természetes részévé válik.

Célunk, hogy minden gyermek számára biztosítsuk a lehetőséget, hogy már korai életkorban magabiztosan ismerkedjen meg az angol nyelvvel, élményekkel teli, támogató környezetben.

Ismerd meg a foglalkozásvezetőinket

Remek és képzett szakemberekkel dolgozunk együtt, akikre büszkék vagyunk, hogy csapatunkat erősítik.