Új oktatóanyag Fürész-Mayernik Melindától, az Angol Kalauz program alapítójától - Hogyan segítheted 7-10 éves korú gyermeked az angoltanulásban?

Előtte: szótanulás, kikérdezés, házi írása. -- Utána: közös játék, élmény, siker.
A program indul: 2018. május 14.

Mondjuk, hogy szeretnél a 7-10 éves iskolás korú gyermekednek segíteni az angolban.

Nézzük, hogy megy ez az Update your English program nélkül és a programmal:

Angoltanulás: A program nélkül ez van:

Megpróbálsz segíteni a gyermekednek, de elakadsz, mert nem látod át éppen milyen témakörnél járnak és mit kellene tudni ahhoz a fejezethez. Nem nagyon látod, hogy mi mire épül és hogyan következnek egymásból. Nem is igazán vagy tisztában a nyelvtani háttérrel és a kiejtésed sem biztos hogy jó. Inkább a gyerek javít téged…

Az öröm helyett csak a nyűg van, a kikérdezés és szótanultatás nem segít, nincs rendszer, amiben gondolkozz. 

A gyerekednek elmegy a kedve az angolozástól, nem örül a kikérdezésnek és állandó szekálásnak.

Angoltanulás a program segítségével:

Megnézed az adott heti lecke témáját és a hozzá tartozó nyelvtani magyarázatot, ami számodra egy biztos háttértudást ad és már nem félsz, hogy hülyeséget mondasz a gyerekednek. A játékötleteket és játékos lapokat, amikkel a szókincset és nyelvtant játszva gyakorolhatjátok csak kinyomtatod és már indulhat is a móka.  Az angol szövegeket meghallgathatod eredeti angol kiejtéssel, így Te is és gyermeked is együtt fejlődhettek; kiejtés szintén pipa. Magabiztosabban segítheted gyermeked.

A gyermeked megszereti az angolt, nem szenvedés lesz számára a nyelvvel való foglalkozás, hanem egy közös játék.

6 hetes online program, 6 népszerű téma játékos feldolgozása otthonról, kényelmesen, mentori támogatással a zárt felületen!

Mit szólnál, ha lenne egy saját angol magántanárod, aki segíti gyermeked angol nyelvi fejlődését? Egy olyan virtuális támogató, aki megmutatja miként fejlesztheted otthon Te magad a 7-10 éves korú gyereked angolból, úgy, hogy még Te is profitálj belőle?!

Aki ellát a gyermeked aktuális életkorának és érdeklődésének megfelelő tervezőkkel, szólistákkal, videó- és hanganyagokkal?Felmerülő kételyeidre, kérdéseidre pedig akár azonnal válaszol?

AZ ANGOL KALAUZ UPDATE YOUR ENGLISH PROGRAMJA ABBAN SEGÍT, HOGY A 7-10 ÉVES KORÚ GYERMEKED ANGOLJÁT RÁNCBA SZEDD, EGYÜTT ÉS JÁTSZVA ANGOLOZZATOK KIEGÉSZÍTVE EZZEL AZ ISKOLAI FOGLALKOZÁSOKAT! A PROGRAM AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁKBAN HASZNÁLT KÖNYVEK TÉMÁIRA ÉPÍT, ÍGY TÖKÉLETES TÁMOGATÓI ANNAK.

AZ ANGOL KALAUZ UPDATE YOUR ENGLISH (LEVEL 1.) PROGRAMJA 4 ALAPPILLÉRE ÉPÜL:

Hogyan segít Neked a gyermekeddel való angolozásban az

Update your English program?

#1 Játék, móka, kacagás, szórakozás, a közös tevékenység élménye:

 

„What we learn with pleasure, we never forget.” (Mercier) A gyermeked alapvetően utánzással tanul. Ha azt látja, hogy számodra fontos az angol nyelv, szívesen és örömmel használod, akkor ő is bekapcsolódik a játékba. Ne tanárként gondolj magadra, (arra ott vannak az iskolai pedagógusok) hanem legyél gyermeked játszótársa angolul is. Végezzetek angolul tevékenységeket, játsszatok angolul is! A program minden témához ad segítséget a 6-10 éves korú gyerekeknek, amit csak ki kell próbálnod otthon!

#2 Helyes kiejtés:

 

A legnagyobb félelmed, hogy nem túl szép a kiejtésed, nagyon „magyaros” és nem szeretnéd, hogy a gyermeked ezt a rossz kiejtést örökölje? A programban autentikus angol anyanyelvi hanganyagot használunk, pontosan azért, hogy hiteles forrásból hallgathasd Te és gyermeked az egyes témákhoz tartozó szókincset és nyelvtani példamondatokat. Nem kell többet azon aggódnod, hogy hibás beszédet tanul tőled!

#3 Biztos nyelvtani alapozás, szókincs:

 

Ahhoz, hogy magabiztosan szólaljatok meg angolul elengedhetetlen alapvető nyelvtani formulák ismerete és az adott témának a szókincse. Összegyűjtöttük azokat a nyelvtani szabályokat és alapszókincset, kifejezéseket, példamondatokat, amikkel nem fog gondot okozni, hogy angolul beszéljetek!

#4  Önbizalom, magabiztosság, rendszer a mindennapi angolozásban:

 

Igen, akkor is bátran angolozhatsz a gyermekeddel, ha nem vagy nyelvtanár vagy anyanyelvi beszélő és nincs felsőfokúd angolból! Nem ezen múlik, sokkal inkább a lelkesedéseden, a hiteden és a kitartásodon! Ezen is együtt dolgozunk a program során coaching és meditációs eszközök segítségével, ahol a saját gátlásaidat is feloldjuk majd a nyelvtanulással kapcsolatban!

NE PAZAROLD TOVÁBB AZ IDŐDET KERESGÉLÉSSEL ÉS TANÁCSOK OLVASGATÁSÁVAL! TÖLTSD LE A LETESZTELT ÉS BEVÁLT TERVEZŐKET, JÁTÉKOS LAPOKAT, AMIKET MI MÁR KIPRÓBÁLTUNK ÍGY NEKED "CSAK" MEGVALÓSÍTANOD KELL!

IGEN, szeretnék csatlakozni a PROGRAMHOZ és támogatást, stratégiát, tervezőket kapni a 7-10 évesem angol nyelvi fejlesztéséhez!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

MILYEN TÉMÁKBAN TALÁLSZ TUDÁSANYAGOKAT A PROGRAM ELSŐ SZINTJÉN?

R

Nem kell többet a netet bújnod és mindenféle helyről összeollózni, hogy mit csináljatok

R

Szólisták, videók, hanganyagok, nyomtatható lapok

R

Lépésről-lépésre segédleteken találod meg, hogy "hogyan csináld", hogy hatékony és szórakoztató legyen

R

A gyermeked életkorának és érdeklődésének, nyelvi szintjének megfelelő anyagokat kapod

R

Folyamatos támogatás, motiválás - hogy ne egy-két napig tartson a lendület

TANFOLYAM INDUL: 2018. MÁJUS 14.

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

KIK A PROGRAM ÍRÓI?

A játékos angol nyelvi fejlesztéshez adok gyakorlati tanácsokat, letölthető segédanyagokat, heti terveket, szólistákat, ötleteket, videóanyagokat kisgyermekes szülőknek és pedagógusoknak. Tanító és angol nyelvtanító (matematika műveltségterülettel bővített) szakon végeztem, ami azt jelenti, hogy kifejezetten a kisgyermekek angol nyelvi fejlesztésére készítettek fel a főiskolán. A korai nyelvoktatásról és kétnyelvűségről nem csak tanulok, hanem aktívan gyakorlom is, két kisgyermekem magyarul és angolul nevelem, vagyis pontosan tudom, hogy milyen gyakorlati dolgokra kell odafigyelni, milyen buktatók lehetnek és milyen nehézségek adódhatnak a kétnyelvű nevelésben, ha azt Magyarországon, magyar anyanyelvű szülőként szeretnénk prezentálni. Ha pedig “csak” az angol nyelv hangzásának megismertetése a cél, abban is tudok segíteni. A saját gyermekeimen kívül közel 10 éve foglalkozom gyerekekkel, születéstől kezdve iskolás korig (8. osztály) vannak játszócsoportjaim, így a csoportszervezéssel, csapatok menedzselésével, több gyerek együttes irányításával kapcsolatban is vannak tapasztalataim. Angol nyelvi fejlesztéshez készített anyagaimmal találkozhattál már a Breki magazinban, a Dörmögő Dömötörben és a Tappancs-Tudorka magazinokban is. Szakmai anyagaim pedagógusoknak szóló magazinokban is népszerűek, a kétnyelvű neveléssel kapcsolatban több médiumban is nyilatkoztam. „Egy csónakban evezünk”, tudom, hogy milyenek a hétköznapok kisgyerekkel és hogyan lehet a mindennapok részévé tenni az angolozást! Ezt mutatom meg Neked is!

Fürész-Mayernik Melinda

Alapító, Angol Kalauz

A létezésem legjobban úgy tudnám jellemezni, hogy vagyok aki van. Elsősorban a létezés szenvedés nélküli verzióját tanulom, bár nem könnyű lecke. Mert az ember szeret szenvedni, ha ezt nem is tudatosan teszi, s teremti magának az újabb és újabb lehetőségeket, hogy megélhesse a szenvedést, mert addig sem kell a jelenre koncentrálni, s rátalálni a VAN-ság állapotára. Pedig ez a minden.

Az utóbbi években théta healinget, aztán hipnózist tanultam, és mindig érdekelt a tudat feletti-alatti létezés világa. Jártam metamorf masszázs oktatáson, a reiki és prána gyógyászat útján is haladtam, míg dolgom volt vele, megismertem a merkaba technikát, amit azóta is használok. Korábban tanultam és végeztem Agykontrollt és Agykontroll Ultrát, amelyek amolyan könnyített változatai a hipnózisnak, de ugyanarra épülnek.

Rengeteget dolgozom magamon a mai napig, sok elengedni valóm volt, és még vannak is, de egyre könnyebb tovább haladni. Ebben segít három gyermekem is, általuk kerekebb a világ.
Sok érzelem is felszabadul bennem, mert remekül megtanultam lefojtani korábban a dolgokat, anélkül, hogy tudtam volna róla. S ezeket mind oldani kell magamból, s egyben a kollektív tudatból is. Hiszem, és vallom, hogyha magamat gyógyítom, az Univerzumban is pozitív változást érek el, mert ami bent van az van kint is. Ha én oldódom, a világ is jobbá válik körülöttem.

Szeretném, ha ez minél több embernek sikerülne, ezért is van folyamatos késztetés bennem, hogy még többet eljsajátítsak azokból a technikákból, amikkel segíteni tudok más embereknek, akár a meditációimon, írásaimon vagy vezetett merüléseken keresztül. Most elsősorban hipnózist tanulok egy tapasztalt és gyakorlatias mestertől, és aki már huszonöt éve dolgozik hipnotizőrként, mert a hipnózis egy éber tudatállapot amelyben a hipnotizált a terapeuta segítségével meggyógyítja önmagát. Nem gyógyítani akarok, hanem segíteni felébreszteni mindenkiben ezt a képességet hogy segíteni tudjon önmagán.

 

Sallak Kinga,

Update your English meditációs anyagianak írója, kommunikációs trainer

MIT KAPSZ PONTOSAN AZ UPDATE YOUR ENGLISH PROGRAM ELSŐ SZINTJÉN?

6 témakör teljes feldolgozása:

  1. Angol ábécé, kiejtés, hangok. 2. Köszönés, üdvözlés. 3. Színek. 4. Játékok. 5. Testrészek. 6. Iskola

Mindegyik témakör előkerül az általános iskola alsó tagozatán használt angol tankönyvek valamelyikében, így gyermeked biztosan találkozik ezekkel.

Elméleti alapozás a szülőknek:

Nyelvtani alapok, szókincs a magabiztos nyelvátadásért. Többet nem kell aggódnod, ha valamiben nem vagy biztos. Kész nyelvtani paneleket és kifejezéseket kapsz.

Helyes kiejtés:

Angol anyanyelvi kiejtés. Brian tökéletes brit angol kiejtéssel olvassa fel nektek a szavakat, kifejezéseket. Így többé azon sem kell aggódnod, ha valaminek a kiejtésében nem vagy biztos. Brian segítségével tökéletes angol kiejtést sajátíthattok el. Minden anyaghoz megtaláljátok kedves segítőnket, akinek előadásában meghallgathatjátok a téma szókincsét.

Mondókák, dalok:

Nem győzöm hangsúlyozi, hogy a nyelv megismerésének és elsajátításának egyik leghatékonyabb módja, ha mozgással kísért mondókákon és dalokon keresztül történik az elsajátítás. Minden témához gyűjtöttünk angolszász dalokat, mondókákat, amiket együtt megtanulva észrevétlenül rögzül a nyelv. A nyelvtanulás legszórakoztatóbb módja.
i

Nyomtatható anyagok:

Bevált tervezők, szólisták, nyelvtani magyarázatok, játékos feladatlapok – mind olyan anyag, amiket nem találsz meg sehol, rámehet egy csomó időd, mire a netet bújva találsz valami hasznosnak tűnőt, de később mégsem sikerül használni. Ezzel sem kell többet foglalkoznod. Csupa bevált anyagot kapsz, amiket csak nyomtatnod kell, s annyiszor használod fel, ahányszor csak akarjátok.

Interaktív játékok:

Egy kis szabadidő Neked, játék a gyereknek. Online interaktív játékok, amiket az adott témához kapcsolódva játszhat gyermeked, miközben a tanultak rögzülnek, vagy visszaellenőrzi tudását.

Motiváció, lelki oldás:

Sokszor a gyermek nyelvtanulásának hátráltatói mi magunk, szülők vagyunk, illetve a hozott gátlások, félelmek, amiket lappangva hordozunk magunkkal és tudat alatt befolyásoljuk vele a gyerekünket. A saját nyelvtanulási élmények, kudarcok feldolgozása is ugyanolyan fontos része a programnak, hogy Te is és gyermeked is motiváltan, örömmel vágjon bele az angolozásba.

BÓNUSZOK:

  1. 2×15 perc Skype konzultáció: Egyik a nyelvtanulással, nyelvi fejlődéssel kapcsolatos, másik pedig a (nyelvi) lelki gátlások oldásával, problémák megoldásával.
  2. SzóKimondóka ajándék e-book: Olvasóvá nevelés
  3. Felejthetetlen szülinapi party otthon e-book

EZ NAGYON JÓL HANGZIK, MENNYIBE KERÜL A PROGRAMON VALÓ RÉSZVÉTEL?

U

Talán nem mondok újdonságot azzal, ha azt mondom, hogy angol nyelvtudás nélkül a gyermeked nagyon nehezen fog majd boldogulni az életben.

Biztosan nem akarod, hogy az iskolában vagy különböző nyelvórákon kelljen majd szenvednie (ahogy esetleg Te tetted annak idején az orosszal vagy más nyelvekkel). Miért ne lehetne játszva, természetesen, otthon, családi környezetben ismerkedni az angol nyelvvel?

A program díja nem tükrözi a belefektetett munkát és a sok-sok tapasztalatot, amit évek alatt gyűjtöttünk össze, hiszen az Angol Kalauz egyik küldetése, hogy minden gyermek megtapasztalhassa a játékos angolozás élményét – így nem kérünk horribilis összegeket a tréningért. Mindazonáltal tudjuk, hogy az ingyenes anyagokat többnyire nem használják és letöltés után csak porosodnak valahol. Biztosan neked is vannak olyan anyagaid, amiket megvásároltál, aztán egyszer belenéztél, de valahogy mégsem sikerült átültetni a gyakorlatba. Ezt mi nem szeretnénk!

Mivel rengeteg időt töltöttünk az anyagok tesztelésével, kidolgozásával, ezért szeretnénk, ha valóban használnátok is! Tudjuk azt is, hogy ezzel az arzenállal óriásit fejlődhettek gyermekeddel, ha valóban Te is időt és energiát teszel abba, hogy a már meglevő gyűjteményből kikeresd a megfelelőt! Maximálisan támogatni is fogunk ebben, hiszen biztosak vagyunk a módszer hatékonyságában!

Számoljunk egy kicsit!

Ha gyermeked egyéni fejlesztésre szeretnéd járatni, akkor az alsó hangon is 3000 Ft/alkalom, éves szinten: 1 095 000 Ft-ot jelent. Még kimondva is hatalmas összeg!

Ha csak heti egy alkalommal foglalkozik vele magántanár, akkor is 156 000 Ft-ról beszélünk. És ne felejtsük el, hogy heti egy alkalommal csodát tenni nem lehet, ehhez bizony még szülőként kell hozzátenni.

A 6 HETES ONLINE PROGRAM DÍJA TELJES MENTORÁLÁSSAL MÁJUS 14-IG 24500 FT HELYETT 16500 FT

Jelentkezem a programra most azonnal!

MIT MONDANAK MÁSOK AZ ANGOL KALAUZ PROGRAMRÓL?

„Azért követem Melindát és azért olvasom a blogját, mert alaposságával, lelkesedésével, hitelességével, személyes példájával rengeteg új ötletet és motivációt ad szülőként és tanárként egyaránt. Bárkinek jó szívvel ajánlom Melindát, ert rendkívül nyitott, segítőkész, felkészült pedagógus, lelkiismeretes szülő, aki szívesen osztja meg tapasztalatait, ötleteit másokkal. Folyamatosan tanulok Melindától például kitartást, elhivatottságot. Melindát saját személyes példája teszi mássá. Köszönjük, Melinda! :)”
Bors Erzsébet

„Azoknak ajánlom Melindát, akik nyitottak az otthoni angolozásra és szeretnének egy láthatatlan segítőt maguk mellé, mert támogatást és bátorítást igényelnek a gyermekükkel való foglalkozáshoz.”
Horváthné Pánczél Szilvia

„Nap mint nap új ötleteket és inspirációt kapunk tőle az otthoni játékos angolozáshoz. Azoknak ajánlom Melindát, akik szeretnének gyermeküknek jobb jövőt teremteni azáltal, hogy játékosan tanulnak nyelvet. Melinda többet ad számunkra azzal, hogy hasonló korú gyermeke van, mint a kislányom, és akinek a fejlődését, fejlesztését nyomon követve mi is a megfelelő szinten haladva fejlődünk. Hasonló cipőben járunk! Köszönjük Melinda”
Németh-Joó Szilvia

„Azért követem Melindát és azért olvasom a blogját, mert nagyon sok hasznos és könnyen bevethető ötletet tudok meríteni tőle az otthoni játékos angolozáshoz. Szinte családtaggá vált, kisfiam mindig kérdezi: „Melinda ma is küldött valamit?” Köszönjük szépen!”
Benis Rita

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében. A weboldal további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ az adatkezelésről: https://angolkalauz.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Bezárás