ANGOL KALAUZ módszertani képzés 

OVISANGOL foglalkozások vezetésére

Tanfolyamvezető: Fürész-Mayernik Melinda

 

 

 

A következő képzés időpontja:

2018. június 17. vasárnap, Budapest, Budai Alkotóműhely és Mozgás Stúdió

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. június 11.

Jelentkezz most a kedvezményes időszakban június 11-ig!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

A módszer

Az Angol Kalauz program a kisgyermekek angol nyelvi nevelésére, fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, az Angol Kalauz komplex módszerre építve ismerteti meg a kicsiket és a szülőket az angol nyelvvel. Az Angol Kalauz ovisangol foglalkozásokon a 3-6 éves korú óvodások vehetnek részt. 

Legyen a Ti óvodátokban is Angol Kalauz programon alapuló ovisangol foglalkozás, hiszen erre egyre nagyobb az igény a szülők részéről!

A módszer teljesen gyerekbarát, szórakoztató és játékos formában mégis hatékonyan ismerteti meg az óvodásokat az életkoruknak megfelelő tevékenységeken keresztül az angol nyelvvel. A pedagógusnak a lehető legtöbb módszertani segítséget és segédanyagot nyújtva, mégis megtartva a saját szabadságát és önállóságát az egyes foglalkozásokon belül. 

A módszer kidolgozója: Fürész-Mayernik Melinda

Az Angol Kalauz ovisangol módszertani képzésére szeretettel várok minden korai nyelvoktatás iránt érdeklődőt, aki akár a saját gyermekeivel, akár a saját munkájában, a tanítványaival szeretné használni a tanfolyamon tanultakat.

A tanfolyamot bárki elvégezheti: pedagógus érdeklődők, leendő foglalkozásvezetők, óvónők, gondozónők, nyelvtanárok, gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, szülők, nagyszülők… – akik a mindennapi munka színesítésére, vagy saját gyermekeik angol nyelvi fejlesztésére szeretnék használni a tanultakat.

 

Nem titkolt szándékom azonban, hogy szeretnék magam köré gyűjteni minél több „forradalmárt”, akik a korai nyelvi nevelés ügye mellett kiállnak, hiszen együtt többek vagyunk, erősebb a hangunk! Ezért nagyon örülök, ha úgy döntesz, hogy a tanfolyamon tanultakat az Angol Kalauz hálózatban, egymást erősítve, velünk együtt folytatod! Igyekeztem számodra is kedvező ajánlatot összeállítani, hogy végül úgy dönts, hozzánk csatlakozol és az Angol Kalauz égisze alatt kamatoztatod a megszerzett tudásod! 

A módszertani képzés alapozó része az online tréning, amely kényelmesen, otthonról végezhető, a módszertani kézikönyv és a videós segédanyag, a hanganyagok mind támogatják az program elsajátítását. Az online tanfolyamhoz tartozik egy 8 órás képzési nap is, ahol az elméleti anyag gyakorlatba ültetése történik, apró trükkök, játékok megismerése, foglalkozásvezetési technikák, órafűzés, motiváció és figyelemfenntartó tippek stb.  A szakmai napot évente 3 alkalommal tervezzük, a jelentkezők számának függvényében. A következő szakmai nap 2018. június 17-én lesz Budapesten. Ha szeretnél az Angol Kalauz hálózathoz csatlakozni, kiélvezni minden előnyt, a lehető legtöbb segédanyagot beszerezni, akkor a személyes gyakorlati napon való részvétel kötelező! 

Mi az Angol kalauz program alapja?

 • multiszenzoros technikák alkalmazása: többféle érzékszervi modalitás bevonása a „tanulásba”
 • az anyanyelv elsajátításához hasonló módszerek, játékokkal, tevékenységekkel
 • a kétnyelvű nevelésből jól ismert egy szülő-egy nyelv stratégia alkalmazása
 • tradicionális angol nyelvű mondókák és gyermekdalok alkalmazása, amellyel komplex személyiségfejlesztés érhető el, ezen kívül a zenei fejlesztés is megvalósul, mint egy zenebölcsiben
 • a hagyományos angol nyelvű mondókák és gyermekdalok mellett mai népszerű előadócsapatok dalait is bevonjuk, mint például a népszerű Super Simple Learning és the Learning Station, akik engedélyt adtak a dalok programban történő alkalmazására
 • gyermekirodalom: klasszikus és modern mesék, bábozás
 • hatékony kommunikáció, here and now situations („itt és most helyzetek”), meaningful context, párbeszéd – nem puszta kérdés-válasz bemagolás és mondókák betanulása
 • mozgás, mozgásfejlesztő eszközök alkalmazása: mászóalagút, ejtőernyő, labdák
 • hagyományos angolszász gyermekjátékok
 • kézműves tevékenxségek
 • relaxációs technikák alkalmazása
 • otthoni segédlet: a hanganyagokon túl módszertani támogatás a szülőknek

A tanfolyam a következő témákat érinti: (elmélet és gyakorlat)

 1. Korai nyelvoktatás módszertani alapjai: Hogyan tanulnak nyelvet a gyerekek? Módszerek és technikák a korai idegen nyelvi fejlesztésben
 2. Kisgyermekkori sajátosságok, tulajdonságok
 3. Foglalkozások nyelvhasználata: magyar-angol nyelvhasználat, csoportszervezési kifejezések, kommunikációs helyzetek
 4. A foglalkozások típusai, céljai, felépítése
 5. Figyelemfelkeltés, motiváció, figyelem fenntartására irányuló ötletek
 6. Szemléltetőeszközök, képkártyák használata
 7. Játék fontossága és a játékok használata
 8. Mondókák és dalok használata
 9. Mozgásos tevékenységek, mozgásfejlesztő eszközök
 10. Mesék, storytime
 11. Értékelés

KIZÁRÓLAG VÉDJEGYESEKNEK SZÓLÓ ANYAGOK: 

 1. Pénzügyek
 2. Kapcsolattartás, irányítás: szülő-gyerek és a szülő-foglalkozásvezető között
 3. Csoportszervezés, tervezés
 4. Marketing, hirdetés, reklámozás és vállalkozással kapcsolatos kérdések

 

 

Az elméleti anyagokat online formában fogod megkapni, pdf fájlok, hanganyagok, videóanyagok formájában, így a tanfolyam kifizetése után azonnal elkezdheted otthon a tanulást. A tanfolyam anyagának elsajátítását egy zárt csoport is segíti majd, ahol azért személyesebbé tudjuk tenni a tréninget!

A gyakorlati napon való részvétel a leendő védjegyesek számára kötelező! Ezen a szakmai napon az elméleti módszertani anyagokat fordítjuk gyakorlattá, eljátsszuk a mondókákat, dalokat és az egész program felépítését végigvesszük! Tulajdonképpen a lényeg, a hogyan csináljuk, a szakmai gyakorlati napon történik majd!

Milyen egy Angol Kalauz programra épülő ovisangol foglalkozás?

Az ovisaangol foglalkozásokon – ahogyan a nevében is benne van – óvodáskorú gyerekek vehetnek részt, akár heti 1-2 alkalommal, vagy az óvodába épített programmal, ahol az egyik pedagógus csak angolul beszél a gyerekekhez. Mivel 10 éves kor alatt nem létezik külön idegen nyelvi fejlesztés, ilyenkor komplex fejlesztés történik, azaz a gyermek személyisége, fizikai, kognitív, érzelmi és társas képességei együtt fejlődnek, s ennek egy része az idegen nyelvi fejlesztés is. Így a 45 perces foglalkozás során a gyerekekkel megismertetjük az angol nyelv ritmusát, hangzását, az alapvető angol szókincset, mondatszerkezeteket, kifejezéseket, mindezt játékos, a gyerekek életkorának megfelelő tevékenységekkel. A mozgásos dalokon kívül a mozgásfejlesztésre is hangsúlyt helyezünk, valamint a párbeszédekre és szituációs gyakorlatokra, amit rengeteg szemléltető eszköz támogat.

A foglalkozásoknak minden esetben van egy kerete és meghatározott menete, ami az óra egyéb céljától is függ, pl. mozgásfejlesztés, beszédfejlesztés, illetve a csoportban levő gyerekek életkorától – s ennek medrében alkalmazkodik a kicsik éppen aktuális kedvéhez. A foglalkozások végén az oldás minden esetben egy kis nyugtató, relaxációs zene, ahol a kicsik ellazulhatnak.

 

Ki tartja a tanfolyamot? 

Fürész-Mayernik Melinda vagyok, az Angol Kalauz program alapítója.

A játékos angol nyelvi fejlesztéshez adok gyakorlati tanácsokat, letölthető segédanyagokat, heti terveket, szólistákat, ötleteket, videóanyagokat, kisgyermekes szülőknek és pedagógusoknak. Kiadványaim, tanfolyamaim alapja az észrevétlen és szórakoztató nyelvi nevelés, a mondókák és gyermekdalok, melyeken keresztül az angol nyelv könnyedén elsajátítható.

Olyan felelős és tudatos szülőknek, illetve megújulni vágyó pedagógusoknak segítek a játékos angolozásban, akik számára fontos, hogy minél előbb bevezessék gyermeküket az angol nyelv csodálatos világába, és később szívesen és jól beszéljenek angolul, illetve pedagógusként színesítenék a foglalkozásaikat egy-egy új kinccsel.

Két kisgyermekemet magyarul és angolul nevelem, mindkét nyelv mondókái és dalai fellelhetők mindennapjainkban. angol nyelvű játszócsoportokban is segítem a hozzád hasonló szülőket – a módszertani képzésnek köszönhetően több kollegámmal együtt igyekszem a játékos és szórakoztató angol nyelvi fejlesztés lehetőségét megismertetni veletek az országban több helyen is!

Játékos angol nyelvű anyagaimmal több gyerekeknek szóló magazinban is találkozhattok.

Miért érdemes elvégezni a tanfolyamot? Mit kapsz a képzés elvégzése után?

A tanfolyam résztvevői elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a korai nyelvoktatásról, a gyerekek angol nyelvi neveléséről, fejlesztéséről. Megtanulhatják azokat a módszereket, játékokat, amikkel a gyerekek és szülők nyelvi nevelése egyidejűleg történhet, magabiztosan használhatják a mindennapi tevékenységeikben és csoportjaikban a játékos nyelvi nevelési elveket.

Angol nyelvi foglalkozásokra országos szinten igény van a szülők részéről, a magas szintű képzés és a szakértői háttér biztosíték arra, hogy az Angol Kalauz programmal működő foglalkozások értékes részeit képezhetik egy-egy közösség életének és népszerűek lesznek mind a szülők, mind a gyerekek körében.

Amit kapsz az Angol Kalauz csapatának tagjaként:

 • Módszertani és szakértői háttér (sehol máshol nem tanítják ilyen formában)
 • Folyamatos támogatás, fejlődési lehetőség
 • Tapasztalatcserére szolgáló támogató csoport, ahol a foglalkozásvezető kollegákkal megoszthatod örömeidet, nehézségeidet, tanácsokat kérhetsz
 • Angol Kalauz név használata az ovisangol csoportokra vonatkozóan
 • Országos ismertség, megjelenés. Nem kell külön honlapot készítened, az országos honlapon szerepelhetsz, a hírlevél és a központi Facebook oldal téged is támogat
 • Segítség a szervezéshez, a foglalkozások hirdetéséhez
 • Szórólap és plakáttervek
 • Saját rendezvények, növekvő bevételi lehetőségek, karrierépítés
 • Kizárólagos szakmai programok, szakmai napok
 • Nagyszerű emberekből álló, fantasztikus közösség tagja lehetsz és hozzájárulhatsz ahhoz a nemes feladathoz, amely a kisgyermekek angol nyelvi fejlesztésére irányul
 • Kedvezményes eszköz és kiadvány vásárlási lehetőség
 • Kedvezmények, ingyenes tananyagok
 • Konzultációs lehetőség
 • Önkéntes alapon, további bevételi lehetőség az Angol Kalauz kiadványok terjesztése

Kiknek a jelentkezését várom?

„One language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way.” /Frank Smith/

A fenti idézetet és a korai nyelvoktatás fontosságát, az élményekkel és örömteli tevékenységekkel átitatott nyelvelsajátítást szeretném a foglalkozások formájában közvetíteni.

Elsősorban olyan jelentkezőket várok, akik a korai nyelvoktatás követeként szeretnék minél szélesebb körben megismertetni a szülőkkel a játékos angolozás szépségeit és kifejezetten azért szeretnék a tanfolyamot elvégezni, hogy csatlakozzanak az Angol Kalauz hálózathoz. Határon túli jelentkezők is jöhetnek!

A képzés nem akkreditált!

Ha az alábbiak közül több tulajdonság is jellemző Rád, akkor köztünk a helyed!

 • az angol nyelvet szerető és az angol nyelvi nevelés iránt elhivatott vagy, aki egyet ért azzal, hogy a nyelvet játszva is lehet tanulni.
 • Az angol nyelvet kommunikációs szinten beszéled.
 • Barátságos, mosolygós, gyermekszerető
 • talpraesett, határozott, magabiztos
 • szakmailag igényes, precíz, pontos, kreatív
 • lelkes, motiváló személyiség vagy.
 • Jó előadókészséggel rendelkezel, magadra tudod vonni a figyelmet.
 • Jó kapcsolatteremtő- és szervező készséged van.
 • Szeretsz közösségben lenni, azt építeni és időt fordítani egyénileg is a gyerekekre, szülőkre.

Hogyan tudok jelentkezni?

Válaszd ki a számodra szimpatikus programot, kattints a jelentkezem gombra, töltsd ki az adataid és pár napon belül felveszem veled a kapcsolatot. (Amennyiben részletfizetést szeretnél írj kérlek mindenképpen nekem.)

Ha az oldal elolvasása után is maradtak még benned kérdések, akkor pedig írj a melinda(kukac)angolkalauz.hu címre, vagy hívhatsz telefonon is

(06-30-402-8092)!

 

A jelentkezéskor megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek semmilyen formában nem adjuk át.

Jelentkezz, ha tetszik az általam képviselt módszer és szeretnél Te is csatlakozni az országos foglalkozásvezetői hálózathoz, s ezzel egy szuper és egyedülálló közösséget építeni, ahol sok-sok gyermekkel és szülővel angolozhatsz együtt! Illetve gyere bátran akkor is, ha a saját tanítványaiddal, gyermekeddel szeretnéd a játékos angolozást magasabb szintre emelni! 

Várlak Téged is szeretettel!

Most lehetőséged van kedvezényes áron a szakmai képzési napot is megvásárolni, bebiztosítani a helyed a következő képzési napra, hogy minél több szakmai segítséget és támogató közösséget tudj magad mögött!

Válaszd a “MENTOR” csomagot a szakmai-gyakorlati képzési nappal!

A képzési napra a létszám korlátozott, jelentkezz időben, hogy a 15 fős listába beleférj!

(Részletfizetési lehetőséget is kérhetsz, írj e-mailt!)