Az idei évben a 2016-os naptárral együtt elindítottam a Minden hónapra egy angolos kihívás! játékot is. Ez azt jelenti, hogy aki letölti a naptárt (a hírlevélfeliratkozás után az első levél végén találod a linket, ahonnan letöltheted, itt tudsz feliratkozni: www.angolkalauz.hu/letoltheto-anyagok) és a 12 kihívásból (játékos ötletből: mondóka, dal, színező, játékos lap stb.) legalább hetet teljesít és elküldi az info(kukac)angolkalauz.hu e-mail címre (fotó, videó, rajz …), az részt vehet az év végi sorsoláson az értékes nyereményekért.

A játékról részletesen itt olvashatsz:

>>> 2016-os naptár a játékos angolozáshoz és a kihívás

Minden hónapban kaptok segítséget is a kihíváshoz a naptárban levő anyagon kívül is, így például ezt a bejegyzést, illetve az Angol Kalauz Facebook oldalához tartozó havi eseményeket, ahol megoszthatjátok egymással az élményeiteket, kérdéseiteket! Csatlakozz Te is hozzánk!

Íme a februári kihívás két alternatívája a gyermek életkorától függően választható:

superstickies

  1. variáció: Valentin napi színező

Színezzétek ki a rajzot miközben megbeszélitek a színeket angolul. (További segítséget a naptárban találtok.) Készítsetek egy fotót az elkészült művekről és küldjétek el az info(kukac)angolkalauz.hu e-mail címre!

2. variáció: Mondjátok a Roses Are Red című mondókát együtt és vedd fel videóra!

 

Roses Are Red

Roses are red,

Violets are blue,

Sugar is sweet,

And so are you.

Roses are red,

Violets are blue,

I’m so happy,

When I’m with you.

 

 

Nagyon várom a videókat az info(kukac)angolkalauz.hu címre, így a szórakozáson és a közös élményen kívül Ti is egy lépéssel közelebb kerültök a sorsoláshoz!

A februári kihívás felajánlója: Kriszta KREÁCIÓ

 

Vidám angolozást!

Have fun!

Melinda és Míra 🙂