Az idei évben a 2016-os naptárral együtt elindítottam a Minden hónapra egy angolos kihívás! játékot is. Ez azt jelenti, hogy aki letölti a naptárt (a hírlevélfeliratkozás után az első levél végén találod a linket, ahonnan letöltheted, itt tudsz feliratkozni: www.angolkalauz.hu/letoltheto-anyagok) és a 12 kihívásból (játékos ötletből: mondóka, dal, színező, játékos lap stb.) legalább hetet teljesít és elküldi az info(kukac)angolkalauz.hu e-mail címre (fotó, videó, rajz …), az részt vehet az év végi sorsoláson az értékes nyereményekért.

A játékról részletesen itt olvashatsz:

>>> 2016-os naptár a játékos angolozáshoz és a kihívás

Minden hónapban kaptok segítséget is a kihíváshoz a naptárban levő anyagon kívül is, így például ezt a bejegyzést, illetve az Angol Kalauz Facebook oldalához tartozó havi eseményeket, ahol megoszthatjátok egymással az élményeiteket, kérdéseiteket! Csatlakozz Te is hozzánk!

Az augusztusi kihívás egy kreatív tevékenységet jelent, a nyárhoz kapcsolódóan egy óceáni kép elkészítése a feladat!

angol kalauz kihívás

Ráhangolódásképp nézzétek meg ezeket a nyárhoz kapcsolódó videókat:

Let’s Go to the Beach – Learn Sea Animals

The Aquarium Song

Learn Sea Animals – Talking Flashcards

 

Így tudjátok elkészíteni az óceáni képet:

Mit látunk a tengeralattjárónk ablakából?

Képzeletben beültünk egy tengeralattjáróba, s megterveztük, hogy milyen élőlényeket láthatunk, ha kinézünk az ablakon. Két papírtányérból, néhány állatfigurából és lefűzhető tasakból könnyen mutatós dolgot készíthetünk. A kreatív tevékenység és a nyelv összevonása mindig nagy siker szokott lenni, s közben a célszókincs (óceánok, állatok) mellett az ehhez kapcsolódó szavak is előkerülnek (olló, ragasztó, vágás stb.).

Az egyik papírtányér aljára rajzoltak, ragasztottak tengeri állatokat, míg a másik tányér közepét kivágtuk, s megrajzoltuk neki az ablakkeretet. Maga az “üveg” egy lefűzhető tasak szétvágásából született. A két papírtányér közé feszítettük ki, majd összetűztük őket.

Miután elkészültek az ablakok, angolul el is mesélték a gyerkőcök, hogy milyen állatokat láthatunk.

When I look out the window, I can see…

(Az eredeti ötletet itt találtam: Submarine porthole)

 

angol kalauz kihívás

 

Sok-sok nyári ötletet találsz itt is:

>> Óceánok élővilága játékötletek

 

 

Ha kisebb gyermekeddel szeretnél a júliusi kihíváson részt venni, akkor csak válassz egy szimpatikus mondókát vagy dalt, akár a kedvenceteket és vegyétek fel videóra, küldjétek el nekem! 🙂 Ha segítségre van szükséged, akkor az Angol Kalauz Youtube csatornáján az oktatóvideók között biztosan találsz olyat, amit el tudtok énekelni együtt!

 

Nagyon várom az elkészült óceáni képekről a fotókat, ha teheted gyermekeddel együtt fotózd, hogy lássuk ki készítette! 🙂 Ha pedig kisebb gyerkőccel neveznél, akkor küldj videót, ahogy mondókáztok, daloltok! 🙂

A cím: info(kukac)angolkalauz.hu

Az augusztusi kihívás felajánlója: Zokni Nyunya

Vidám angolozást!

Melinda, Míra és Balázs 🙂