A Családinet oldalán írtam egy cikket arról, hogy a “korai nyelvtanulást” ellenzők a legtöbb esetben azzal érvelnek, hogy ha gyermek az iskolában kezd nyelvet tanulni, rövid idő alatt behozza azokat a társait, akik már babaként vagy óvodásként kerültek valamilyen formában kapcsolatba a nyelvvel.

Előfordulhat, hogy igazuk van, de ennek több oka is lehet, legfőképpen pedig az életkori sajátosságok azok, amik szerepet játszanak ebben.

Illetve a lényeg itt is, mint sokszor már említettem, a hogyanon van!  Azt pedig nem is írtam a cikkben, ami végül később jutott eszembe, hogy amíg a gyermek kicsi, a szülő is többet foglalkozik vele. Amikor az iskolába kerül, akkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy innentől kezdve az iskola dolga, hogy tanítsa, így ha otthon külön foglalkozásban nem részesül az addig tanult nyelvből, akkor valóban könnyen behozhatják a társai… De ez még akkor sem akadálya annak, hogy már kicsi korban elkezdjük, hiszen mindennek van értelme, semmi nem felesleges, ami időt a gyermekeinkre fordítunk és velük foglalkozunk, velük játszunk!

Ha kíváncsi vagy mit írtam, akkor olvasd el a cikkemet itt:

>>> Ráérünk arra még… Elegendő az iskolában elkezdeni a nyelvtanulást?