Fürész-Mayernik Melinda – Mór, Bodajk

Fürész-Mayernik Melinda vagyok, baba- és gyermekangol-oktató, tanácsadó, az Angol Kalauz program alapítója. Matematika-angol szakos tanítóként végeztem Győrben, kifejezetten kisgyermekek angol nyelvi fejlesztésére készítettek fel a főiskolán.

A korai nyelvoktatásról és kétnyelvűségről nem csak tanulok, hanem aktívan gyakorlom is, két kisgyermekem magyarul és angolul nevelem, vagyis pontosan tudom, hogy milyen gyakorlati dolgokra kell odafigyelni, milyen buktatók lehetnek és milyen nehézségek adódhatnak a kétnyelvű nevelésben, ha azt Magyarországon, magyar anyanyelvű szülőként szeretnénk prezentálni. Ha pedig “csak” az angol nyelv hangzásának megismertetése a cél, abban is tudok segíteni. A saját gyermekeimen kívül közel 10 éve foglalkozom gyerekekkel, születéstől kezdve iskolás korig (8. osztály) vannak játszócsoportjaim, így a csoportszervezéssel, csapatok menedzselésével, több gyerek együttes irányításával kapcsolatban is vannak tapasztalataim.

Sok szeretettel várlak Benneteket is egy kis játékos, dalos angol fürdőre!

Foglalkozások: Mór, Református Egyház Szolgáló Szeretet Háza, Perczel u. 10. Kedd: 10 óra

Elérhetőség:

melinda@angolkalauz.hu

0630/402-8092

Hargitai Judit – Budapest 

Hargitai Judit vagyok, 37 éves HR menedzser. Jelenleg egyéves kislányommal vagyok itthon.

Az angol nyelvet gyerekkorom óta tanulom, és gimnazistaként már általános iskolásokat korrepetáltam. Elsősorban általános iskolásokat tanítgattam, akiknek nehezen ment az angol. Miután kisgyerekekről volt szó, ki kellett találnom, hogyan lehet játékosan tanítani őket, hiszen az ő figyelmük korlátozott még, s a nyelvtani fogalmakat sem értik meg. Keresztrejtvényeket fejtettünk, színeztünk, és mondhatom, szép eredményeket értem el: általában félévtől évvégéig egy jegyet javítottak a bizonyítványukban.

Gimnázium után az élet másfelé sodort, a főiskolát személyügyi szervezőként, az egyetemet pedig emberi erőforrás tanácsadóként fejeztem be. Mindkét szakban közös az emberekkel való együttműködés, a segítés. Jó ideje gondolkodtam már azon, hogy a két szenvedélyemet – az angol tanítást, és a gyerekekkel való foglalkozást – hogyan lehetne összekapcsolni. Ekkor jött az Angol Kalauz programgazdájának, Fürész-Mayernik Melindának a hírlevele, miszerint babaangol foglalkozásvezetőket keres. Kapva kaptam az alkalmon, jelentkeztem, és sikeres vizsgát tettem. Azóta már a saját kislányomat is angolul tanítgatom: mondókázunk, énekelünk, és angolul olvasunk, illetve nézünk meséket.

Célom, hogy élve a program adta lehetőségekkel, a 0-3 éves korosztály számára édesanyjukkal/édesapjukkal együtt jó hangulatú órákon adjam át az angol nyelv szeretetét, hogy a gyerekek mókázva észrevétlenül sajátíthassák el az angol nyelv alapjait. Azt gondolom, hogy erre a babaangol program kiváló lehetőséget ad. A foglalkozásokon a mondókázáson, éneklésen kívül mozgunk, színezünk, alkotunk is.

Szeretettel várok minden angol nyelvet kedvelő édesanyát/édesapát, aki szeretné minél hamarabb megismertetni és megszerettetni gyermekével az angol nyelvet, akik szeretnének kiscsoportban, gyermekükkel együtt tanulni, fejlődni!

Foglalkozások:

Budapest, 1119 Budapesti Művelődési Központ, Etele út 55/a

Szerda: 10 óra

Elérhetőség:

0630/190-7976

hargitaijudit79@gmail.com

 

Hunyadi Emese – Budapest, Vác

Hunyadi Emese vagyok, óvodapedagógus, neveléstudományi bölcsész, és az Angol Kalauz program babaangol oktatója. Budapesten születtem, és éltem 22 éves koromig, 4 éve költöztem Vácra, ahol jelenleg is óvó néniként dolgozom.

4éve foglalkozom gyerekekkel, de mindig tudtam, hogy óvó néni leszek. 3 éve angolul is foglalkozom az óvodás korosztállyal. Ekkor találtam rá az Angol Kalauz programra, és Melindára, a program alapítójára. Melinda hozzáállása ragadott meg az angol nyelv átadásával kapcsolatban. Én is a nyelv elsajátításában (szabadon, játékosan) hiszek, és nem a klasszikus értelemben vett „tanításban”. Ez által a gyermek észrevétlenül szedi magára az idegen nyelvet. Babaangol oktatóként a legfőbb célom a gyerekekkel az idegen nyelv megszerettetése a sok mondóka, közös játék által.

Remélem Téged és gyermekedet is üdvözölhetlek az angol foglalkozásomon!

Elérhetőség:

+3620/448-1837

hunyadi.emese@gmail.com

 

Bloom Maria – Kecskemét, Kiskunfélegyháza

Bloom Maria vagyok, óvodapedagógus-tanító. Az angol nyelvhez több szálon is kötődöm, Angliában vállaltam gyermekfelügyeletet, itt lettem szerelmes. Londonban éltem egy ideig, itt dolgoztam. Táboroztattam gyerekeket az USA-ban is, kisgyermekes családként pedig lakókocsis európai körútra indultunk Belgiumon, Franciaországon, Horvátországon át Magyarországig és vissza. Gyermekeim Sára-Zoé és Levente-Jamie ebben a nyelvi sokszínűségben nőtt fel. Marc-ot, a férjemet a munkája Szingapúrba szólította, mely az első zenei foglalkozásaimnak is a színhelye. 4 év Szingapúr után egy élhetőbb, valósabb közegre vágytunk a családunk számára, így érkeztünk vissza Kecskemétre. Marc, a férjem felnőtteket tanít angolul míg én Music with Maria címmel zenés angol foglalkozásokat tartok. Miután találkoztam az Angol Kalauz programmal, örömmel vettem át részeket belőle és integráltam a Music with Maria-val.

Baba-mama csoportokat vezettem gitárral, sok-sok bábbal, hangszerekkel (ritmusbotok, tojás-csörgők, dobok, angklung, xilofon, harangok) 0-5 éves gyerekek és kísérőik számára. Születésnapi zsúrok lebonyolítását is vállaltam, szintén sok hangszer bevonásával. A kinn élő magyar és sokszor vegyes házasságban felnövő gyermekek részére Játszókört vezettem. Változatos anyagok felhasználásával dolgoztuk fel az Évszakok és a Magyar Hagyományok témakörét. Mindezek mellett furulyát tanítottam és én is elkezdtem zongorát tanulni.

Elkötelezettnek érzem magam az óvodás és kisiskolás gyermekek művészeti oktatás mellett. Mind anyaként, mind tanítóként megtapasztaltam, hogy mennyire segít a zene, a muzsika, a mondókázás az érzelmek kifejezésében, egy-egy nehezebb nevelési szituáció megoldásában, mindennemű információátadásában, az anya-gyermek, nevelő-gyermek közötti kapcsolat elmélyítésében. Szingapúrban úgynevezett segítők (helper) vannak a gyerekekkel szinte a nap 24 órájában, akik a környező országokból érkezve (Philippino, Indonézia, Kína India) nagyon sokszor nem vagy alig beszélték az angol nyelvet. az ő számukra is nagyon fontosak voltak ezek az angol zenei foglalkozások, hiszen a dalok, játékok megismerése sokszor megkönnyítette a rájuk bízott gyerekekkel való érzelmi kapcsolat megerősítését, sok esetben a kommunikációt is. A baba-mama csoportok vezetésénél számtalanszor átéltem, hogy az együtt zenélés-mozgás mennyi örömet okoz, mennyi érzelmi csatornát nyit meg, mindezeken felül mennyire megkönnyíti egy új nyelv elsajátítását i. Csoportjaimban nap mint nap láttam, hogy a kreatív együttfoglalkozás minden esetben meghozza gyümölcsét.

Foglalkozások:

Kecskemét, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Kedd: 10 óra

Kecskemét, Hunyadivárosi Fiókkönyvtár, Kedd: 16:45

Kiskunfélegyháza, Művelődési Ház, Péntek: 9:30

Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Péntek: 16:30

Elérhetőség:

0620/433-1128

mariabloom15@gmail.com

Dániel-Fekete Krisztina – Karcag

Dániel-Fekete Krisztina vagyok. Végzettségemet tekintve magyar nyelv és irodalom, történelem és angol szakos pedagógus vagyok. Igazi diplomahalmozó!

Egerben az Eszterházy Károly Főiskolán szereztem meg a magyar nyelv és irodalom valamint történelem szakos tanári diplomámat 2008-ban. A diploma kézhezvételét követően lehetőségem volt elvégezni az angol tanári szakot is. Így végre 2015-ben már angol szakos pedagógus is lettem.

Az angol számomra mindig is szerelem volt. Szerencsés vagyok, mert azok közé tartozom, akik már óvodában elkezdtek ismerkedni az angollal. Bár abban az időben a nyelvelsajátítás és nyelvtanulás/nyelvtanítás között szerintem nem igen tettek különbséget, mégis kaptam valamit, ami később is végig kísért a tanulmányaim során. Ez pedig nem más, mint az idegen nyelv szeretete.

Az angol szeretetének átadása, illetve a korai nyelvelsajátítás gondolata kisebbik fiam születése után fogalmazódott meg bennem. Ringató foglalkozásokra jártunk, ami igazán közel állt a szívünkhöz. Később különböző internetes fórumok, csoportok megismerése után találtam rá az Angol Kalauz nyelvi programra, ami hasonlóan a Ringatóhoz fontosnak tartja a zene segítségével történő kompetenciák, képességek fejlesztését úgy, hogy a gyermek attól tanulhat, akit a legjobban szeret a világon, az édesanyjától.

Célom, hogy minél többen ismerjék meg a korai nyelvelsajátításban rejlő élményeket, örömöket és lehetőségeket. Megmutatni azt, milyen közös kapocs lehet az idegen nyelv szülő és gyermek között.

Nem baj, ha úgy érzed nem jó az angolod. Gyere bátran, segítek!

Foglalkozások helyszíne: Akácliget Gyógy- és Strandfürdő

5300 Karcag, Fürdő utca 3.

Foglalkozások ideje: szerda 10:00

Bejelentkezés:

e-mail: krisztifekete2@gmail.com

Tel: 06305687689

Örsiné Szopkó Márti – Karcag

Örsiné Szopkó Márti vagyok, a karcagi Szentannai Sámuel Középiskolában tanítok angolt, illetve a Zöldút nyelvvizsga szóbeli vizsgáztatói között is szerepelek. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskoláján szereztem meg a tanári diplomámat és a Debreceni Egyetemen végeztem el a kiegészítő 3 éves képzést.

Amikor megszületett a lányom, akkor még úgy gondoltam, hogy majd ha beszél magyarul, akkor ráérünk „megtanulni” angolul is. Azóta megszületett a fiam is, megváltozott az elképzelésem, mert elkezdtem keresni a korai nyelvátadásról szóló könyveket, az interneten rátaláltam Melindára és az angol dalok, mondókák a mindennapjaink részévé váltak.

Szeretnék én is segíteni azoknak a szülőknek, akik keresik az utat az angol nyelv felé a gyermekeik számára. Szeretném, ha leküzdenék a gátlásaikat és meg mernének szólalni angolul a gyermekeik előtt, ezzel is segítve őket egy másik nyelv, kultúra elfogadásában.

Foglalkozásvezetőként egyrészt célom az, hogy a kisgyerekek megszeressék és természetesnek érezzék az angol nyelv jelenlétét, másrészt a szüleik, nagyszüleik is feloldódjanak és az iskolai küzdelmeiket az idegen nyelvvel felülírják és lássák a nyelvelsajátítás élvezetes, szórakoztató módját is!

Így szeretettel várok mindenkit, aki tud, vagy nem tud, de akar angolul mondókázni, énekelni és akár a mindennapjaik részéve tenni ezt a nyelvet.

Foglalkozások:

Akácliget Gyógy és Strandfürdő

Karcag, Fürdő u. 3.

Vasárnap 10:00

Elérhetőség:

06-70/626-9536

szopkomarti@gmail.com

Csontos Erzsébet – Szeged

Osztálytanítóként indult a pályám. A nyelvek igen korán vonzottak.Először a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola orosz nyelv és irodalom szakát, majd a tanítóképző angol műveltség területi képzését végeztem el. Ez kifejezetten a kisgyerekek angol nyelvi fejlesztésére készített fel. Tapasztalataim az angol nyelvoktatásban tehát már több, mint 15 évesek.
Iskolám beiskolázási programjában óvodásoknak is szervezek foglalkozásokat. Így ezzel a korosztállyal is jó kapcsolatba kerültem. A velük való játékos, élménnyel teli alkalmak, valamint a szakirodalom tanulmányozása során felmerült bennem, hogy ezt jóval fiatalabbak számára is közvetíteni kellene. Hiszen ez nem tanulás még, hanem közös játék, amit mindannyian élvezünk. Eredménye pedig óriási lehet a nyelvi gátak lerombolásában.
Ekkor találtam rá Fürész-Mayernik Melindára, akinek kitartása, lelkesedése magával ragadott.
Végre tanulhatok valakitől, akinek személyesen is van tapasztalata saját gyermekein keresztül. Ráadásul egy olyan közösség (ANGOL KALAUZ) tagja is lehetek, ahol hasonlóan gondolkodunk a kétnyelvűségről. Programja részletesen kidolgozott, segíti a benne résztvevőket. Tanácsokat, ötleteket ad a szülőnek is.
Hiszek a korai nyelvfejlesztés sikerében. Ebben megerősít az is, hogy kisunokám, aki 14 hónapos, szüleivel távol él más országban, születésétől kezdve 3 nyelven hallja a szavakat. Édesapja németül (anyanyelvi szinten), édesanyja magyarul szól hozzá, míg a védőnő és a baba-mama tornakör angol nyelvű. Így a többnyelvűség a minden napi életben közvetlenül zajlik, a multikulturális hatásokat természetesen fogadja, hiszen anya ott van mellette és ez jó, biztonságot ad.
E korosztállyal való angol nyelvi alkalmak, ismerkedés játékokon, zenélésen, apró kézműves tevékenységeken keresztül csodálatos kirándulások az angol kultúrába.
A lehetőség adott, mi szülők és nevelők tehetünk legtöbbet azért, hogy gyermekünk a személyes példát látva magabiztosabban induljon. Miközben anya,apa,nagyi megtanulja a dalokat, mondókákat, vagyis ő is gazdagodik a dajkanyelvvel ,egy jó hangulatú zenés foglalkozáson vesznek részt.

Sok szeretettel várok minden babát 6 hónapos kortól 2 és féléves korig mamával, papával, hogy egy vidám óra keretében megmerülhessünk az angol nyelvi fürdőben,mely útmutató is egyben az otthoni folytatáshoz, játékhoz, kétnyelvűséghez.

Foglalkozások:

Szegeden, Agyagos utcában – Bejelentkezés szükséges!

Hétfő: 9:30

Csütörtök: 17:00

Elérhetőség:

Tel.: 06-70 369 40 67
E-mail: kanelias@freemail.hu

Gyere el Te is egy jó hangulatú, családias babaangol ölbeli-mondókás-dalos mókára, nézd meg, hogy a közeletekben hol van Angol Kalauz program alapján vezetett babaangol esetleg ovisangol foglalkozás! Ha még nincs, akkor keress minket bátran, szívesen szervezünk nálatok is babaangol vagy ovisangol foglalkozást! Írj a melinda(kukac)angolkalauz.hu címre és keresünk megoldást! 🙂 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében. A weboldal további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ az adatkezelésről: https://angolkalauz.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Bezárás