Liebster Award Vándordíjat nyertem!

Liebster Award vándordíjat nyertem! Hatalmas megtiszteltetés ért, hiszen Hollenczerné Balogh Ilona az Anya, fűzz velem gyöngyöt! blog írója az én blogomat is jelölte a vándordíjra. Mindig örülök, amikor pozitív visszajelzéseket kapok, főleg, ha ez egy másik bloggertől jön, aki elismerése jeléül nevezett meg a díjazásban. Igyekszem a jövőben is hasznos, értékes tartalommal tölteni a blogot, hogy szívesen olvassátok! Köszönöm szépen még egyszer, Ilona!

LiebsterAward-600x450

Mi is pontosan a LIEBSTER BLOG AWARD díj?

A Liebster Award vándordíj német kezdeményezésre jött létre (innen a neve is: kellemes, értékes, szeretetreméltó). Bloggerek adják egymásnak az online világban, melyet nem kötelező továbbadni, de miért is szakítaná meg az ember a sort, hiszen díjat kapni mindenki szeret. Célja, hogy a bloggerek kifejezzék egymás munkája iránti elismerésüket és jobban megismerjék egymást.

Ehhez pedig négy feladat kapcsolódik:

1. Posztot írni arról, hogy díjat kaptam és ebben megemlíteni azt, akitől kaptam!
2. Elárulni magamról 10 olyan dolgot, ami kevésbé köztudott.
3. Válaszolni arra a 10 kérdésre, amelyet a jelölő tett fel.
4. Megnevezni 5-10 új jelöltet, és feltenni nekik 10 kérdést.

Tehát lássuk szépen sorban:
Köszönöm szépen még egyszer a megtisztelő jelölést Hollenczerné Balogh Ilonának, az Anya, fűzz velem gyöngyöt! blog szerzőjének! Ilona a gyöngyfűzés nagykövete, aki a blogjával és személyiségével arra buzdítja a szülőket és a pedagógusokat, hogy bátra fűzzenek gyöngyöt ők is a gyerekekkel. Nevéhez fűződik több rekord is. Biztosan találsz a blogján egyszerű leírásokat, amikkel elindulhatsz, illetve ő is szívesen segít, ha elakadnál a fűzéssel.

 

Íme a 10 dolog, ami kevésbé köztudott rólam:

1. Aerobik edzői végzettségem is van és tartottam tornát felnőtteknek illetve gyerekeknek is. A Czanik Balázs által oktatott Capoeira aerobik órákat is vezettem a kislányom születése előtt.
2. Mindig is tanítani szerettem volna, már gyerekként is leültettem a macikat és a tesómat és tanítottam őket.
3. Nyolc évig játszottam tangóharmonikán szólóban és kamarazenekarban is.
4. Kétbalkezes vagyok, ahol csak lehet elesem, nekimegyek mindennek, leejtek tárgyakat, elég figyelmetlen tudok lenni. 🙂
5. Szeretem az eső utáni illatot és imádok a pocsolyában ugrálni.
6. Nem vagyok egy nagy konyhatündér, nem szeretek a konyhában pepecselni.
7. A bakancslistámon szerepel a delfinekkel való úszás.
8. Gyerekkoromban féltem az UFOktól és szellemektől, ezért a mai napig úgy alszom el, hogy a paplant a szememig felhúzom és nem lehet teljes sötétség a szobában.
9. Gyerekkoromban villanyoltás után elemlámpával olvastam a könyveket a paplan alatt. Lehet, hogy ezért lettem végül szemüveges? Egyébként kontaktlencsét hordok. 🙂
10. Szeretem a könyveket, ha választani kell egy új ruha vagy könyv között, az esetek többségében a könyvet választom. Roskadásig vannak a könyvespolcok itthon könyvekkel.

 

A válaszaim Ilona kérdéseire:

1. Mi a kedvenc meséd?
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg.

2. Mi a kedvenc virágod?
Kardvirág.

3. Mi a kedvenc házimunkád?
Rendet rakni szeretek, pakolni a szekrényekben, polcokon, fiókokban. Bár ennek sokszor nincs látszatja a 23 hónapos Míra mellett.

4. Melyik házimunkát nem szereted?
Vasalni nem szeretek.

5. Mi a kedvenc kreatív tevékenységed?
Nem vagyok egy nagy kézműves mókus, nincs túl nagy kézügyességem. Anyukám megtanított kötni, varrni, horgolni is, de nincs hozzá türelmem. A kislányommal szeretek gyurmázni és festeni. Egyébként szeretek blogbejegyzéseket írni és különböző oktatási segédanyagokat, lapokat, csomagokat tervezni, szerkeszteni.

6. Mi a kedvenc blogbejegyzésed?
A sajátom közül nincsenek igazán kedvencek. A mások által írt bejegyzések közül több is van, nehéz lenne felsorolni.

7. Mit szeretnél még elérni idén?
A vállalkozásomban szeretném a rég eltervezett online tanfolyamaim anyagát befejezni és elindítani. A könyvhöz tartozó hanganyagot elkészíteni. És egy új ágat is szeretnék növeszteni, de ez még nagyon kezdetleges… 🙂

8. Mit iszol szívesebben kávét vagy kakaót?
Nem kávézom, a tejet pedig nem szeretem, bár gyerekkoromban sok kakaót ittam. Most már egyiket sem fogyasztom.

9. Kedvenc kirándulóhelyed?
Gaja-völgy és a Balaton.

10. Mit tanított a kedvenc tanárod?
Ha tantárgyra gondoltál, akkor angolt. Egyébként pedig precizitásra, alaposságra és pontosságra tanított minket. Ő maga is példát mutatott ebben, a dolgozatok javításánál névre szólóan feljegyezte, hogy kinek milyen hibája volt, mire kell odafigyelnie. Ezt a lelkiismeretességet és munkája iránti elhivatottságot igyekezett továbbadni nekünk is. Ő Véghné Páris Erzsébet, aki a könyvem fülszövegét is írta. 🙂

A kedvenc blogjaim, jelöltjeim (ha van kedvetek játszani)

A lista nem teljes, viszont a jelöltek száma korlátozott. És hozzáteszem, hogy visszajelölni nem lehetséges, azért Ilona is itt van a blogjaim között, amiket követek 🙂

Ezen kívül pedig rengeteg külföldi blogot követek a gyerekneveléssel, játékos tanulással, korai nyelvoktatással kapcsolatban is.

Tehát a kedvenceim:

1. Babajelnyelv

2. Ovonéni blog

3. Lenvirág – Napról napra óvoda

4. Időtetrisz

5. Kifli és Levendula

6. Ökoanyu

7. Játékos tanulás és kreativitás

8. 5perc Angol

9. Gyereketető

10. Pöttyöslabda

A kérdéseim a jelölteknek

1. Mikor és miért kezdtél blogot írni?

2. Van-e gyermeked, mennyi idős?

3. Milyen nyelveket beszélsz, mikor tanultad ezeket?

4. Mi a kedvenc ételed?

5. Mi a kedvenc gyümölcsöd?

6. Mi a kedvenc könyved?

7. Melyik tantárgy volt a kedvenced az iskolában?

8. Ha kifognád az aranyhalat, mi lenne a három kívánságod?

9. Mi volt életed legmeghatározóbb történése?

10. Hogyan ünneplitek a karácsonyt?

 

Még egyszer köszönöm a jelölést és szívből gratulálok a választottjaimnak, remélem még nagyon sokáig olvashatom majd a bejegyzéseiteket! 🙂

 

Melinda