Ilyenkor év végén az emberek többsége számadást tart, hogy az elmúlt évben miket sikerült elérnie, megvalósítani, abból, amit tervezett. Milyen élményekkel, tapasztalatokkal lett gazdagabb, milyen kudarcok érték stb.

Ebben a bejegyzésben most rendhagyó módon én is egy évzáró összegzést szeretnék leírni, amelyben a 2016-os sikereket, élményeket osztom meg veletek. Kicsit nehezemre esik a sikerekről beszélni, mert nem szeretek ezzel dicsekedni, de egy számomra kedves segítő, Szilvi a Coachingmegoldások oldal írója meggyőzött, hogy ez nem “önfényezés”, írjak róla bátran 🙂 Itt mindjárt meg is ragadom az alkalmat, hogy megköszönjem neki, hogy az idei évben vele is megismerkedhettem! 🙂

Kezdeném azzal, hogy az idei év legnagyobb élménye, a legboldogabb pillanata számomra a kisfiam születése volt (május 5-én), és minden más csak ezután jön. 🙂 Hálás vagyok a Sorsnak a két gyönyörű gyermekemért és a szerető, támogató férjemért, családomért, akik idén is mindenben támogattak, mellettem álltak, segítettek.

Tekintettel arra, hogy nem volt egy egyszerű várandósságom, az utolsó hónapokban szigorú fekvésre voltam ítélve, így a babaangol és ovisangol foglalkozásaimat szüneteltettem. Nagyon nagy köszönettel tartozom családomnak, szüleimnek és férjemnek, akik az izgő-mizgó Míra gondjait viselték, szórakoztatták, amíg én ágynyugalomra voltam intve…. Még szerencse, hogy az agyamat használhattam, és fekve is magamhoz tudtam venni a laptopot 🙂 Így ezen időszak alatt elkészülhettek a Tappancs és Tudorka magazin angolos anyagai, mely óriási megtiszteltetés számomra! Bízom benne, hogy akik kezükbe vették a magazint és használták az angolos anyagokat, sok örömük telt benne.

A megjelenésekkel kapcsolatban is óriási eredményeket tudhatok magam mögött:

Nyomtatott sajtó:

  •  Tappancs és Tudorka magazinok (ahogy fentebb említettem)
  • Dörmögő Dömötör
  • HelloBaby! magazin
  • Életrevaló Gyerek magazin

Online megjelenések:

  • Pöttyöslabda
  • Babaszoba
  • Babanet
  • Modern Iskola

Részt vehettem életem első konferenciáján is előadóként. Az I. Mobil eszközök az oktatásban konferencián, Veszprémben beszélhettem arról, hogy a mobileszközöket, “kütyüket” hogyan lehet és érdemes a nyelvoktatás szolgálatába állítani. Nagyon köszönöm a lehetőséget Fehér Péternek, a konferencia elnökének, hogy a sok neves professzor és egyetemi oktató, kutató mellett én is beszélhettem a saját gyakorlati tapasztalataimról.

Októberben volt szerencsém bemutató foglalkozást tartani Vida Ágnes I. Pozitív Gyermeknevelés Expo-ján, ahol szintén sok-sok kedves Anyukával és lelkes angolozós kisgyerekkel találkozhattam!

A sikereimhez tartozik a legnagyobb büszkeségem, az Angol Kalauz köré szerveződött közösség, vagyis Ti, akik naponta olvastok, követitek a tanácsokat, megvalósítjátok őket és visszajeleztek róla! Nélkületek nem létezne az Angol Kalauz sem, így kimondhatatlanul hálás vagyok Nektek is!

Nagyon jó érzés olvasni a leveleiteket, hozzászólásaitokat, amikben az otthoni angolozós élményeitekről írtok. Köszönöm a pedagógus kollegák támogató szavait is, akik szintén haszonnal alkalamzzák a módszereket és anyagokat.

Egy kis szösszenet a Ti 2016-os meghatározó élményeitekből:

A Minden hónapra egy angolos kihívás! játék lelkes résztvevőinek és a vállalkozó Anyukáknak is köszönöm, hogy a korai nyelvoktatás ügye mellé álltak, boldogság volt a sok-sok videót és fotót nézegetni, amiket küldtetek.

KarlaLina ((Csíki Karolina) csodás grafikáinak köszönhetően 2017-ben is folytatódik a Minden hónapra egy angolos kihívás játék! immár extra anyagokkal, amik a naptár gazdái számára elérhetőek egy zárt felületen: angol anyanyelvi hanganyaggal, videókkal, segítséggel. Büszke vagyok az Angol Kalauz KarlaLina közös naptárára, amely a játékos angolozáshoz készült, s Magyarországon egyedülálló.

 

Elkészültek az Angol kalauz a mondókák világába című könyvhöz a kottagrafikák is, kedves kolleganőmnek Arady Emőkének köszönhetően és elkezdtük a könyvhöz a közel 300 angol nyelvű mondóka és gyermekdal angol anyanyelvi felmondó általi rögzítését, melyben Helen Sherwin és Mary-Pat O’Malley voltak segítségemre.

Novemberben elstartolt az online Babaangol szülői tanfolyam alapozó szintje, amely rengeteg pozitív visszajelzést adott, köszönöm a résztvevőknek, akik azóta már lelkesen angoloznak otthon gyermekeikkel a saját családjukra kialakított nyelvelsajátítási stratégia alapján.

 

Novemberben megtartottam az első Babaangol módszertani képzést is, melynek köszönhetően januártól több helyen is indulnak majd az Angol Kalauz programmal foglalkozások – erről majd jövőre részletesen 🙂

Köszönöm szépen a partnereimnek is, hogy együtt dolgozhattunk, így készülhetett naptár, ujjbábok és sok-sok nyeremény, amiket a játékok során kisorsolhattam!  Mivel nem szeretnék kihagyni senkit, így nem kezdenék felsorolásba, remélem nem haragszotok. Ha a Partnerek fület megnyitjátok megtaláljátok őket! 🙂

 

Ezek voltak nagyvonalakban az év történései, bár ez korántsem az összes…

 

“Köszönöm, hogy vagy nekünk!” – ilyen és ehhez hasonló mondatokból töltekezem egész évben, én pedig

Köszönöm, hogy Ti vagytok!

 

Jövőre veletek ugyanitt folyt.köv.! Sok-sok újdonsággal!

 

Szeretettel:

Melinda