Két évvel ezelőtt, szeptember 10-én született meg az első bejegyzés az Angol Kalauz blogján. Maga a program és a játékos angol nyelvű foglalkozások már korábban is léteztek, de a hivatalos időszámítás, amikor az első bejegyzést létrehoztam a blogon, az 2014. szeptember 10-én volt. 🙂

Azóta majdnem 300 (292) bejegyzés került fel az oldalra, rengeteg partnerem állt a küldetésem mellé, hogy megmutassuk, nyelvet tanulni játszva is lehet, sőt! A kisgyermekkori angol nyelvi nevelés, fejlesztés szívügyem, ehhez adok az oldalon letölthető segédanyagokat, heti terveket, szólistákat, oktatóvideókat, mondókákat és dalokat, amivel otthon szülőként is segíthetitek a gyermekeiteket angolból, illetve nagy örömömre egyre több pedagógus is haszonnal forgatja a kiadványokat, és olvassa illetve alkalmazza a blogon megosztott ötleteket!

Rengeteg dolog történt a két év alatt, sok-sok médiamegjelenés és szakértői cikkel a hátam mögött ünneplem a 2. szülinapunkat! És még mennyi minden jön!!! Például egyedülálló tanfolyamok, baba angol módszertani képzés és még több hasznos, kézzel fogható segítség az otthoni angolozáshoz! 🙂

A blogszülinapi nyereményjátékhoz ismét sok-sok lelkes Anyuka vállalkozótársam csatlakozott, akik felajánlott nyereményeikkel támogatják a korai nyelvoktatás, játékos angol nyelvi fejlesztés ügyét! 🙂 Köszönöm nekik ismét! 🙂 

Szeretném most Nektek bemutatni őket és a felajánlott nyereményeket, amiket a BLOGSZÜLINAPI JÁTÉK során megnyerhettek!

Először is a játék részletei:

 1. A szülinapi játék kezdete: 2016. szeptember 10. Vége: 2016. szeptember 25. éjfél
 2. Sorsolás: 2016. szeptember 26. hétfő
 3. Minden egyes nap bemutatásra kerül egy-egy márka és az általuk felajánlott nyeremény az Angol Kalauz Facebook oldalán! Nagyon örülünk, ha megosztjátok ismerőseitekkel ezeket a szuper márkákat, amik mögött mind-mind otthonról dolgozó Anyukák állnak! És még jobban örülünk, ha kedvelitek is az oldalakat! 🙂
 4. A játék végén kerülnek kisorsolásra a felajánlott nyeremények, azok között a játékosok között, akik KITÖLTIK A LAP ALJÁN TALÁLHATÓ KÉRDŐÍVET, aminek segítségével még jobban megismerhetlek Benneteket és az igényeiteket, hogy a jövőben is csupa olyan anyaggal készülhessek, ami számotokra hasznos és értékes!
 5. A kérdőívben megadott adatokat és e-mail címeket máshol nem használom fel, nem kerülsz fel semmilyen listára akaratodon kívül, csupán arra használom, hogy értesítselek Benneteket a nyereményekről!
 6. Kérlek, hogy a kérdőívet csak egyszer töltsd ki, mert a többit törölni fogom a rendszerből!  Inkább kérd meg az ismerőseidet, hogy ők is játsszanak!
 7. Nyeremények: A Partnereim által felajánlott nyeremények kerülnek kisorsolásra a kérdőívet kitöltők között, illetve a Babajelnyelv az Anya Paradicsom Webáruház és az Angol Kalauz  🙂 jóvoltából pedig minden kitöltő egy-egy kuponnal lehet gazdagabb, amit felhasználhat az oldalakon történő vásárláshoz! Ezeket a kuponkódokat azonnal láthatod a kérdőív kitöltése után, kérlek jegyezd fel magadnak őket! 🙂

És akkor lássuk a felajánlókat! 

 

……………………………………………………………………..

MINDEN KITÖLTŐNEK JÁRÓ FELAJÁNLÁSOK

BABAJELNYELV

 

 

Fizl Kata vagyok, babajelnyelv oktató.

Online és offline babajelnyelv tanfolyamot tartok kisgyermekes szülőknek.

A babajelnyelv tanfolyam halló szülők és halló, még nem beszélő vagy már néhány szót vagy szótagot használó, ám ennél többet mondani vágyó kisbabáik számára létrehozott 5 hetes foglalkozás.
Mi a babajelelés?
A babajelelés egy olyan ösztönös gesztusokon alapuló, játékosan bevezethető, a kommunikációt és a megértést nagyban megkönnyítő módszer, melynek segítségével a kisbaba higgadtan, sírás nélkül kifejezheti szükségleteit, gondolatait akár már 8 hónapos korában. Csökkenti a meg nem értettség és a félreértések miatti hisztik és a nyűgös viselkedések számát, valamint a gyermek és a szülő közti kapcsolatot harmonikusabbá teszi.
A babajelek játékos körülmények között, mindig a baba érdeklődését figyelembe véve, beszélő környezetben vannak bevezetve, mely hatékonyan elősegíti a beszédértést, és erősíti a kommunikációs készséget.

A kisbabák hamar megtanulják, hogy a babajelelés számukra egy olyan hatékony kommunikációs csatorna, melyen keresztül könnyebben megértetik magukat. Majd, ahogy ráéreznek a közlés könnyedségére örömmel tanulnak újabb és újabb jeleket,hiszen az érzéseiket, gondolataikat, szükségleteiket képesek így szüleikkel tudatni.

Babajelnyelv tanfolyam
A babajelnyelv tanfolyamaimra  többnyire anyukák jönnek el a kisbabáikkal, ám nagy örömömre egyre több apuka, nagyszülő és nagyobb testvér is részt vesz a foglalkozásokon.
Az állandó csoportos babajelnyelv tanfolyam helyszínei: Budapest, Veszprém, Balatonalmádi, Székesfehérvár, Tapolca, Keszthely ám ezeken kívül az ország több területén is tartok tanfolyamot. Van lehetőség magán babajelnyelv tanfolyamot igényelni, melyet a kisgyermekes családok otthonában szoktam tartani. A külföldön vagy távoli városban élő családoknak online skype-on keresztül is tartok tanfolyamokat,akár késő este vagy kora reggel is. Így az egész nap dolgozó apuka, is részt tud venni az órákon.
A tanfolyam öt hete során tanítom meg a szülőknek a babajeleket a tematikailag felépített órákon, témakörönként haladva, melyek a jól ismert gyermekdalokkal és mondókákkal könnyen elsajátíthatóak. Továbbá, hogy hogyan tudják a szülők a babájuk igényeit követve, a különféle helyzeteket kihasználva bevezetni úgy a babajeleket, hogy a kisbaba egészséges kognitív fejlődéséhez elengedhetetlen érzékszervi mozgásos kísérletező játékából ne legyen kizökkentve, ám mihamarabb magától és örömmel ráérezzen a kezeivel való kommunikáció hasznosságára..
A vidám hangulatú óráimon a babák észrevehetően már a második foglalkozáson felfigyelnek a jelelő kezeinkre és többnyire már a pici kezeikkel a harmadik foglalkozáson bepillantást engednek a gondolataikba!
Otthoni segédlet
 Az országban teljesen egyedülálló online otthoni segédletet biztosítok minden tanfolyamon résztvevő hallgatónak. Az alap csomag 467 szavas videójelszótárt és kinyomtatható babajelrajzokat tartalmaz, amit 180 napig lehet használni.
Az extra csomag megvásárlása esetén a videójelszótár és a babajelrajzok mellett  oktatóvideók, 58 dalolós-mondókás-jelelős videoklip segíti az otthoni babajelelést, valamint 20 héten keresztül heti egy babajelnyelv utókövető levelet küldök, mely segíti a babajelelő fejlődést

Felajánlott nyeremény:

Minden kérdőívet kitöltő egy Babajelnyelv kuponnal lehet gazdagabb, melyet a tanfolyamon használhat fel az extra csomag esetén, akár csoportos, akár Skype, akár magán úton végzi a babajelnyelv tanfolyamot.

Kata és a Babajelnyelv elérhetőségei:

www.babajelnyelv.hu

www.facebook.com/Babajelnyelv

……………………………………………………………………….

ANYAPARADICSOM

 

Nagy Mónika vagyok, egy 3 éves és egy 7 hónapos kislány boldog anyukája, az Anya Paradicsom webáruház tulajdonosa. A célom egy olyan áruház létrehozása, ahol a fejlesztő játékok és könyvek mellett, az egyedi, kézzel készült (főleg kisgyerekes anyukák által készített) termékek is nagy választékban megtalálhatóak legyenek.

A nagyobbik lányom születése előtt bababoltot vezettem, így nem volt ismeretlen számomra a vállalkozói élet és két pici lány anyukájaként a játékok világában is elég nagy a tapasztalatom.

Tudom, hogy manapság a gyerekeket rengeteg inger éri, a játék választék pedig határtalan, ezért igyekszem olyan termékeket összeválogatni, amit én is jó szívvel adnék a gyermekeimnek. Olyan dolgokat keresek,amivel a játék élvezete mellett fejlődhet a szem-kéz koordináció, a hallás, megtanulják a színeket,számokat, összefüggéseket hiszen játszva tanulni a legjobb.

Emellett könyvek, party kellékek,babaszoba dekorációk,képeslapok és ajándéktasakok is megtalálható a kínálatomban.

Felajánlott nyeremény:

A kérdőív kitöltőinek egy egyszer felhasználható 10 %-os kupon, amelyet az Anya Paradicsom Webáruházbna való vásárlással válthatnak be.

Móni és az Anya Paradicsom elérhetőségei:

www.anyaparadicsom.hu

www.facebook.com/AnyaParadicsom

 

 

………………………………………………………….

SORSOLÁSRA FELAJÁNLOTT NYEREMÉNYEK

CSEPPKE

A Cseppkét két egyedülálló anyuka, Giret Fruzsi reklámszövegíró, és Laár Györgyi jelmeztervező-designer alapította 2013-ban. Az először nyálfogó babasálakra épülő webshop tulajdonosai a következő esztendőben a járni tudó gyerekek számára kifejlesztett tipegőhálózsákokkal bővítették kínálatukat, és ezek a termékek, különösen a saját fejlesztésű kamáslis tipegőhálózsákok tették a márkát az édesanyák és gyermekeik körében igazán ismertté és népszerűvé.

Ám a Cseppke anyukái nem álltak meg. Az elmúlt évben megalkották perszonalizált mesekönyveiket, amely egyedi és személyes ajándékozási lehetőséget nyújtanak a szülőknek, idén ősszel pedig kezes-lábas egybepizsamáikat készülnek bevezetni, amelyek szintén hiánypótló szerepet töltenek be a piacon.

 

Csodás álmok jönnek…

Többezer elégedett magyar anyuka és éjszakákat átalvó kisgyerek példája bizonyítja, hogy a Cseppke tipegőhálózsákjai megoldást nyújtanak a kitakarózás problémájára, így békésebbé teszik az éjszakákat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A pihe-puha hálózsákok tipegőlyukain a gyerekek ki tudják dugni a lábukat, így a zsák alvás közben velük együtt fordul, nem csavarodik meg rajtuk, ébredés után pedig lehetővé teszi, hogy a kicsi eltipegjen benne szabadon ahová csak szeretne. A hálózsákokat nemcsak az őket díszítő állatkák és a csodaszép design teszik egyedivé, de a kifejezetten a Cseppke fejlesztésének köszönhető kamásli is, ami a tipegőlyukak végén ráhúzható a kicsi lábára, egy átlapolással becsukható, így a hidegebb éjszakákon a lábfejet is védi a hideg ellen. A 2016-os modelleken a kamáslikat csúszásgátló mintával is ellátták az alkotók, ami a termékek biztonságosságát fokozza.

Felajánlott nyeremény:

Az Angol Kalauz játék győztese egy 20%-os Cseppke kupont nyer, amelyet egyetlen vásárlás alkalmával válthat be bármilyen Cseppke termék megrendeléséhez.

szulinapikonyvek

 

 

Fruzsi és Györgyi, vagyis a Cseppke elérhetőségei:

www.cseppke.hu

www.facebook.com/cseppke.hu

…………………………………………………………………………………………..

GYEREKETETŐ

Sárosdi Virág a Gyereketető honlap szerkesztője, gyógypedagógus-logopédus és hat gyermek édesanyja.

Sárosdi Virágnak hívnak és az elmúlt 20 évben azzal teltek a napjaim, hogy hat gyermekemet etettem.

 

Persze nem csak friss, illatos kenyérrel, “hiszen meg van írva, nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.”
(Mt 4,4)

Eközben – sok-sok halasztási kérelemmel – elvégeztem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolát, és gyógypedagógus-logopédus lettem.

2009-ben csatlakoztunk a – Magyarországon még gyerekcipőben járó – otthonoktató családok táborához, azaz a két legkisebb gyermekünk nem járt iskolába, hanem itthon, velünk tanultak.

Azóta az itthon tanuló gyermekek száma megcsappant, Emese gimnáziumi tanulmányokat kezdett.

A honlap alapvetően erről a közös tevékenységről, az otthonoktatásról szól.

Megismerheted hétköznapjainkat, ünnepeinket. Bepillantást nyerhetsz abba a munkába, melyet itthon, a gyerekeinkkel végzünk.

Akkor is hasznos lehet számodra az oldal, ha gyermekeid iskolába, óvodába járnak, hiszen a legtöbb szülő igyekszik figyelemmel kísérni gyermeke tanulmányait.

A honlapon sok olyan módszert, letölthető anyagot találsz, ami segítséget nyújt abban, hogyan tudod gyermeked számára élménnyé tenni az iskolai tananyagot.

A tanulási módszereken, ötleteken túl sok segítséget találsz kézműves, és főzés témában is.

Felajánlott nyeremény:

Egy 5000 Ft értékű kupon, melyet a Gyereketető Webáruházban vásárolhat le a szerencsés nyertes.

Virág és a Gyereketető elérhetőségei:

 

www.gyereketeto.hu

www.facebook.com/Gyereketeto

 

 

………………………………………………………………………………………………

JUDITTOO

A nevem Ottlik Judit. Előző életemben újságíró voltam, míg el nem jött az a pont, amikor rá kellett ébrednem, ez nem az én világom. Elegem lett az öncélú, mindennapos hajszából, a kegyetlen, napilapos tempóból. Kétgyermekes édesanyaként pedig már teljesen biztosan tudtam, hogy nem ez a jó irány számomra.  Mostanság textiljátékokat készítek, aminek csínját-bínját kilenc hónapig tanultam Székesfehérvárott. A képzést elméleti és gyakorlati vizsga zárta, majd a hivatalos bizonyítvánnyal felvértezve, nagy tervekkel és reményekkel indultam új utamra 2015 őszén. Hogy ez az út pontosan merre visz, milyen elágazások, zsákutcák várnak, az persze nem tudom. De nem is ez számít. Szeretném, ha minél többen velem tartanátok. Hiszek a kézzel készített alkotások egyedi varázsában, minden egyes általam készített darabban úgy érzem, egy picit én is benne vagyok. Szívet-lelket melengetőek azok a fotók, melyeken gyermekeitek boldogan, mosolyogva ölelnek egy-egy általam készített babát, macit, vagy párnát. Hát ezért érdemes.

 

Felajánlott nyeremény:

Az Irkafirka egy szuper könnyű, puha és hajlékony krétatáblácska. Egy külföldi mintadarabot látva jött az ötlet, hogy megpróbálom a hazai viszonylatokra átültetni, „Judittoosítani”.

Táblácska, persze nem a hagyományos értelemben; úgy képzeljétek el, mint egy iskolai tábla kicsinyített mását. A különbség mindössze csak annyi, hogy míg egy merev táblát nem lehet összetekerni, az Irkafirkával ez könnyedén megtehető. Így aztán végképp nem foglal el sok helyet, kihajtogatva is körülbelül 50cm X 30cm. Méreténél fogva pedig könnyedén bedobhatjuk babakocsi-zsebbe, hátizsákba vagy a táskánkba. Az Irkafirka táblácska kulcsa a különleges, rugalmas alapanyag, mely jelenleg csak külföldről szerezhető be, s ezt kombinálom vidám, mintás textilekkel. Ettől lesz minden táblácska egyedi. A fekete alapanyagra tudnak igazi porkrétával írni vagy rajzolni a gyermekek, a műveiket  pedig a benedvesített szivaccsal le tudják törölni. Mindkét eszköz, a kréta és a mini szivacs is a szett része, ott lapul minden egyes Irkafirka belső zsebében. A felhasználásnak pedig csak a képzelet szab határt.

14054725_1498207810196241_767110292_n

14030606_1498207890196233_1784872941_n

Judit és Juditto elérhetőségei:

www.facebook.com/Judittoo

………………………………………………………………………………………….

GYÖNGYCSIBÉK ÉS BARÁTAI

Hollenczerné Balogh Ilona vagyok, közel 20 éve oktatom a gyöngyfűzést gyerekeknek és az általam szervezett 24 órás gyöngybulik közül 8 hitelesített magyar rekord lett, egy pedig Guinness Rekord. Fontos számomra, hogy minél több kisgyerekes anyuka tudjon segíteni a gyermekének a gyöngyfűzés megtanulásában, amelynek kiemelkedő a képességfejlesztő hatása. A közös alkotásból, később a gyerekek önálló tevékenysége illetve hobbija lehet. Ebben segít az Anya, fűzz velem gyöngyöt! blogom, ahol képek és leírások segítik a közös alkotást. Nagyon fontos, hogy a kisgyerekek minél korábban megismerkedjen a gyöngyökkel. De kicsi gyerekek még nem tudnak gyöngyöt fűzni, hiszen a pici ujjacskákkal nehéz megfogni. Nekik mást kellett kitalálnom, így születtek meg a gyöngycsibés mesék, és a meséhez tartozó Gyöngycsibék Facebook oldal. A történeteket megismerheted a blogomon, illetve most már könyvben is olvashatod, és így gyermeked boldogan lapozhatja, nézegetheti a gyöngycsibés illusztrációkat. Mindenkinek „mesés gyöngyéletet” kívánok! 😀

Felajánlott nyeremény: 

Egy szerencsés nyertes ajándéka: “Ebben a játékban Ilona által felajánlott főnyeremény: A gyöngycsibék és barátaik mesekönyv, melyben az illusztrációk nagyon különlegesek, hiszen a szereplőket nem rajzoltuk, hanem “igazi” gyöngyből készült figurákról készült szerkesztésekkel készítettük. Erre bizonyíték lesz a  másik nyereményed, Taréj Lali gyöngycsibe, aki a mese egyik szereplője. És hogy olvasás után tudjatok egy jót is játszani, kapsz még egy 30 db kártyából álló gyöngycsibés memóriakártya csomagot is.”

“A többi játékos se legyen szomorú, ezért még lesz 3 nyertes, akik fejenként 25-25 %-os vásárlási kedvezményt kapnak, amit a Bigyi-Bogyó Webáruházban tetszőleges termék vásárlásakor válthatnak be. A kuponokat a nyertesek az e-mail címükre fogják megkapni.”

Ilona és a Gyöngycsibék elérhetőségei:

Anya, fűzz velem gyöngyöt!

www.bigyi-bogyobolt.hu

www.facebook.com/gyongyamiosszekot

www.facebook.com/gyongycsibek

………………………………………………………………………………………

MAMINBABA – HORDOZÓS LATIN FITNESS

A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító, nőies mozgásforma latin tánc alapokkal. Nagy előnye, hogy a gyermekünkkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. Csak olyan mozdulatokkal dolgozunk, ami a babáknak és az anyukáknak is kellemes és biztonságos, így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy. Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azt elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal, és kiváló erősítő hatással el lehet végezni. A Maminbabát gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó is ajánlja kisbabás és várandós anyukáknak is! A Maminbaba órák országszerte elérhetők. A helyszíneket a www.maminbaba.hu/helyszinek_idopontok.php címen találod.

Molnár Enikő vagyok , egy 7 éves kislány és egy egyetemista fiú anyukája, illetve a Maminbaba – Hordozós latin fitness kitalálója és franchise tulajdonosa. Eredeti végzettségem szerint szociálpedagógus vagyok, majd a Külker nemzetközi marketing szakát is elvégeztem. Ezután, a kislányom ötlete nyomán született meg a Maminbaba, amihez sport- és terhestorna oktatói tanulmányokat végeztem. Azóta a Maminbaba franchise rendszer működtetése tölti ki az életemet. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Maminbaba oktatókkal együtt olyan sok anyukának adtuk vissza az önbizalmat, a felszabadult mozgás örömét, a lehetőséget, hogy tegyenek valamit a saját jól-létükért! Örülök, hogy sok-sok anya és baba a Maminbaba órákon ismerte és kedvelte meg a babahordozást!

 

Felajánlott nyeremény:

Enikő három szerencsés nyertest fog megajándékozni: Egyikük egy INGYENES Maminbaba kupont kap, mellyel részt vehet egy órán, a másik szerencsés nyertes egy Maminbaba csuklóvédőt, harmadikuk pedig egy Maminbaba pólót kap ajándékba!

Enikő és a Maminbaba elérhetőségei:

www.maminbaba.hu

www.facebook.com/Hordozoslatinfitness

………………………………………………………………..

HERBARTING 

Szabó-Vida Zsófia: Kertészmérnökként már régóta nagyon fontosnak tartom kihasználni mindazt a jót, amit a növények tudnak adni nekünk. 2005-ben végeztem a Kertészeti Egyetemen, gyógynövény-szakon.

2010-ben ezelőtt találtam meg a krémkészítés világát és lettem okleveles szappan- és kencekészítő mester.
Kislányom születése után – ahogyan biztosan Nektek is – egy új Élet vette kezdetét a családunk számára.

Ekkor szembesültünk szülőként azzal, hogy sajnos annyi méreganyag vesz minket körül nap, mint nap, hogy nem tudjuk őket teljesen kizárni, Viszont a kisbabák teljesen védtelenek ellenük, így nagyon fontos, hogy, ameddig és amennyire csak tudjuk, megvédjük őket tőlük.
Az ő szervezetük ugyanis még nem tud ellenállni ezeknek az anyagoknak, így azok nagyobb károkat okozhatnak. Különösen a bőrüket fontos óvni, hiszen az az ember legnagyobb méretű szerve, ami védi a szervezetünket a külső behatásoktól. Nem is jó belegondolni, mi történik, ha az ő bőrüket legyengítjük és hagyjuk felszívódni a káros anyagokat rajta.

Már gyerekkoromban kísérleteztem fenyőtobozból krém és rózsaszirmokból olaj kinyerésével, később pedig gyógynövényalapú kivonatokat, gyógykészítményeket készítettem a családnak.

Célom az, hogy a gyógynövényekben rejlő hatalmas tudást kiaknázva készítsek bio minősítésű, kézzel készült naturkozmetikumokat, és álmom, hogy a jövőben ezek alapját a saját magam által termesztett bio gyógynövények adják, addig pedig magyar, német és angol partnereim gondoskodnak a kiváló bio alapanyagokról. “

FONTOS ÉRVEK TERMÉKEINK MELLETT

Magas gyógynövény-tartalom – Termékeinkben a gyógynövények nem csak névleg vannak jelen, hanem ténylegesen ezek alkotják az alapjukat!

Szaktudás – Megvan a megfelelő szaktudásunk ahhoz, hogy a gyógynövények legjavát tudjuk készítményeinkben hasznosítani

A babáknak készült – Egyik babatermékünk se tartalmaz illóolajat, mesterséges illatanyagot vagy színezőanyagot, így nem fogja babád érzékeny szervezetét irritálni

Biztonságos – Termékeink a hatályos EU jogszabályok szerint készülnek, az alapanyagok és a csomagolás kiválasztásától elkezdve a teljes gyártási folyamaton keresztül

100% natúr – Minden termékünk mentes a parabénektől, kőolajszármazékoktól és minden, a természetes kozmetikumokban tiltott anyagoktól.

Felajánlott nyeremény:

Bababarát takarítási ötlettár receptekkel – letölthető anyag

Unod már, hogy havi szinten sok pénzt költesz tisztítószerekre? Nem szeretnél olyan termékeket használni, amik tele vannak a babádra veszélyes anyagokkal? Szeretnéd ezektől megóvni a babád érzékeny szervezetét és inkább természetes anyagokat használni?

Mi lenne, ha ezentúl Te magad készítenéd el a takarítószereidet? Igen, jól hallottad: te is képes vagy elkészíteni többféle takarítószert egészen egyszerű és hétköznapi eszközökkel, különösebb vegyészi tudás nélkül.

Gondolj csak bele:

– mostantól tudni fogod, pontosan mi is van a takarítószereidben, mert te magad készítetted,

– biztos lehetsz afelől, hogy tényleg csak olyan anyagokat tettél bele, amik nem ártanak a babádnak

– ráadásul rengeteget takaríthatsz meg azzal, ha nem előre elkészített takarítószereket veszel.

Az ötlettárból megtanulhatod, hogy hogyan oldd meg mindazokat a takarítási feladatokat, amik baba mellett a legfontosabbak.

Megnézzük, hogy hogyan lehet természetes anyagokkal:

– mosni, mosószert és mosóport készíteni

– beszélünk a felmerülő foltok tisztításáról

– arról, hogy mit tudnál használni kézi mosogatáshoz

– készítünk mosogatókapszulát gépi mosogatáshoz

– és készítünk súrolókrémet

és még rengeteg egyéb dolgot készítünk és sok további tippet adunk a természetes takarításról!

Mi található az anyagban?

 • egy komplett pdf anyagot 22 oldalon, ahol a receptek külön oldalon vannak, hogy könnyen ki tudd őket nyomtatni
 • gyakorlatias oktatás: nem csak elmélet, megmutatom azt is, hogyan csináld
 • 13 recept, amit bármikor elővehetsz és megcsinálhatsz
 • sehova nem kell elmenned, otthonról kényelmesen tanulhatsz
 • anyagunk örökre a tiéd marad, bármikor előveheted és feldolgozhatod
 • a szükséges alapanyagokat 5% kedvezménnyel vásárolhatod meg partnerünknél

HerbArting elérhetőségei:

www.herbarting.hu

www.facebook.com/HerbArting

…………………………………………………………….

MASNI COLLECTION

Zlamál Zsófi vagyok, szeretném bemutatni Nektek legújabb “gyermekem”, egyedi tervezésű ruha márkám, a Masni Colletcion-t. Mindig is szerettem volna, ha gyermekeim lesznek stílusosan össze tudjak öltözni velük, s mióta megszületett kisfiam Vincent és kislányom Nicole, folyamatosan inspirálnak a kreációk létrehozásában.

Az anyagok válogatásánál különös figyelmet fordítottam arra, hogy minél természetesebb alapanyagokból készüljenek a ruhák, ami az egész kollekciót jellemzik.

Kollekcióimban egyaránt megtalálhatóak a vagányabb/sportos, illetve az extrább/elegáns stílusú ruhák is.

 

Találd meg a számodra és szeretteidre legjellemzőbb darabokat, amivel Te is bővítheted gardróbodat.

A folyamatosan bővülő kollekcióinkat megtalálhatod itt Facebookon, Instagramon, valamint webshopunkban a www.masnicollection.com oldalán.

Felajánlott nyeremény:

Egy body szett, fiús vagy lányos anyukáknak. A nyertes választhat variációt, hogy kisfiúnak és anyukának vagy kislánynak és anyukának szeretné.

6024

Zsófi és a MasniCollection elérhetőségei:

www.masnicollection.com

www.facebook.com/MasniCollection

…………………………………………………………………………

MAKK MŰHELY

Madarasi Anikó: Műhelyemben Waldorf szemléletű tárgyak készítésével foglalkozom! Termékeim nemes, természetbarát anyagokat tartalmaznak. (fa, kő, textil, filc, gyapjú) Minden darab egyedi, kézzel készült egyszeri és utánozhatatlan.

Saját márkám a MAKK Műhely. Ez részben egy mozaikszó, vagyis M.A.K.K. = Minden Ami Kézzel Készül.

Nekem az alkotás olyan, mint másnak az élvezeti szerek, ha nem bíbelődhetek valamivel, akkor rövid időn belűl nyugtalanság fog el. Ezért szinte mindig dolgozom valamin.

Visszagondolva az egész életemet végigkiséri a kreativitás. Már kicsiny gyermekkoromban ruhákat rajzolgattam, mert divattervező szerettem volna lenni. A nagymamám tanított meg hímezni és kötni, így elég korán a rabjává váltam ezeknek a tevékenységeknek is.

 

 

Később az iskolás évek alatt a lakberendezés világa fogott meg igazán.

Első gyermekünk születése előtt és alatt, természetesen a baba világ ragadott magával és ez azóta is töretlen.

Gyermekünk kezdődő bőrproblémája, pedig egy olyan úton indított el, amit álmaimban sem gondoltam volna és úgy vélem ez nem volt véletlen.

Természetes összetevőkből álló szappanokat kezdtünk el használni, de sajnos a natúr szappanok, általában könnyebben felpuhulnak, mivel nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek ezt megakadályozzák. Hogy a szappan élettartamát növeljem bevontam gyapjúval, amely szintén egy 100%-ban természetes anyag és kiváló élettani hatásai vannak. Víz és szappan hatásara a gyapjú a felületre nemezelődik és én ezt még megspékeltem egyedi díszítéssel, hogy egy kis játékosságot vigyek a dologba. Ez szinte bármi lehet. Díszítettem a szappanokat már nevekkel vagy csak kezdőbetűkkel, cicával, kutyával, kis autóval, de angyalt, traktort, Trabant jelet, vagy egy alkalommal Picasso Álom című festményének egy részletét is szappanra nemezeltem. Számomra nem mellékes, hogy ezzel már sok szülőnek tudtam segíteni, mert a vidám, mintás szappannak köszönhetően, végre nem volt probléma az esti fürdetés.

Így tehát a gyapjú lett az új szerelem. Az ehhez tartozó technikákkal kísérletezem folyamatosan, illetve szeretem ötvözni is őket. Rengeteg felkérést kapok, mert a gyerekek imádják ezt a légies, folyton változó anyagot és sok-sok angyalkát, tündérkét készítettem már, amelyek őrzik a kis lurkók álmát vagy a ház lakóit.

Egyik nagy kedvencem az ékszer készítés, ahol leginkább a természet színeit, formáit, virágait jelenítem meg, de vannak modern, minimalista darabok is, amik a fiatal generáció körében népszerűek.

Ezeken kívűl készítek gyapjúfilcből is kiegészítőket illetve nemez képeket, mert minden érdekel, ami a gyapjúval kapcsolatos.

Ötletekben sosincs hiány, sőt leginkább időből van kevés, mert jelenleg legkisebb gyermekünkkel vagyok Gyes-en, így az alvásidő az amit érdemben munkával tudok tölteni, ha éppen nem alszom el én is altatás közben.

Felajánlott nyeremény:

Egy filcből készült hajgumi.

14045246_1358815960798602_2041028165_o

További szépségek Anikótól:

Anikó és a Makk Műhely elérhetőségei:

Meska bolt

www.facebook.com/makkmuhely

……………………………………………………………………….

BOZOKI KIDS FASHION

A Bozoki Kids Fashion gyerekruha márkát 2016 tavaszán ketten, egy csapatként indítottuk el. Bozoki Antigoné, – akinek a nevét viseli a márka – tervezi, szabja és varrja a kollekciók első darabjait. Én, Zimmermann Heléna pedig a marketingért és a cég működéséért felelek. 

Mindketten rajongói vagyunk a szép anyagoknak, az egyedi, de hétköznapi viseletre alkalmas, kényelmes gyerekruháknak. Saját részre és gyerekeink részére, illetve baráti körben már több minden készül egy ideje, így jött az ötlet, hogy nagyobb célközönséghez is szóljunk. A hangsúly az egyediségen, és az egyéniségen van. Olyan gyerek ruhákat tervezünk és gyártunk, amit viselni is tudni kell, nem csak felvenni… Vannak „gömb” alakú ruháink, háromnegyedes ujjúak, ejtett ülepes nadrágok, hosszított fazonok. Szóval minden olyan, ami nem tömegtermék, és ami meg kell, hogy találja a maga kis (vagy nagy) tulajdonosát. Egy-egy ruhából nagyon keveset gyártunk, nem ismétlünk sem anyagban, sem dizánjban. Az az igazi elismerés számunkra, ha visszajönnek a vevők, és újabb ruhákat rendelnek tőlünk, vagy ha azt halljuk egy-egy anyukától, hogy nem tudják levenni a ruhát a gyerekekről…

Célunk, hogy olyan márkát és terméket hozzunk létre, amit szívesen hordanak a gyerekek, kényelmes viselet az oviban, suliban, vagy a játszótéren is. Épp ezért az első darabokat mindig a saját csemetéinken próbáljuk ki. Szerencsére ehhez vannak lányok és fiúk is a csapatban.

Felajánlott nyeremény:

Ajándék kupon 15 % kedvezmény egyszeri vásárlás során.

Bozoki Kids Fashion elérhetőségei:

www.bozokikidsfashion.hu

www.facebook.com/bozokikidsfashion

info(kukac)bozokikidsfashion.hu

………………………………………………………………………………………..

JÁTSSZUNK EGYÜTT!, OVISÉLET, OVISJÁTÉK

Sági Anita vagyok, immár 10 éve foglalkozom kisgyermekekkel. Ebből a legtöbb időt óvodában töltöttem óvónéniként, és nagyon a szívemhez nőtt a kicsikkel való foglalkozás. Talán elmondhatom, hogy nagyon sok mindent sikerült megtudnom arról, milyen is a kis lelkük, hogyan gondolkodnak és mi, felnőttek hogyan is segíthetünk nekik abban, hogy a személyiségük igazán kiteljesedhessen.

Szeretnék neked is segíteni abban, hogy örömmel és szívesen töltsd együtt a gyerekekkel az időt – akár hivatásodul választottad a velük való foglalkozást, akár szülőként vagy mellettük minden nap.

Meggyőződésem, hogy a legtöbb, amit egy édesanya, vagy édesapa adhat a kisgyermekének, az az együtt töltött közös idő. Tele játékkal, mesével, sok-sok bolondozással, nevetéssel és a mindig kíváncsi kicsiknek válaszokat adó beszélgetésekkel.

Ezek az alkalmak tökéletesen megfelelőek arra is, hogy játék közben kisgyermeked minden fontos képessége sokoldalúan fejlődjön, így majd nyugodt szívvel indítsd őt iskolába.

Hogyan csináld? Ehhez szeretnék segítséget nyújtani az oldalamon szereplő sok-sok játékötlettel. A bejegyzések végén gyakran megtalálod, miért is hasznos a gyerekek számára az adott tevékenység, így látni fogod, hogy semmi különös dolgot nem kell tenned otthon, csak JÁTSZANI!

Miért írtam ezt csupa nagybetűvel? Itt elolvashatod!

Felajánlott nyeremény: A nyertes által tetszőlegesen választott játékcsomag.

10 éve kicsik között töltöm a mindennapjaimat, ezért biztosan állíthatom, hogy a gyerekek nagyon sokfélék. Amikor bekerülnek az óvodába, nagyon eltérő szinten állnak önállóság, értelmi és szociális fejlettség tekintetében egyaránt. Két ugyanannyi idős kisgyermek esetében akár egy évnyi eltérés is lehet fejlettség tekintetében.

Ez természetes dolog és véleményem szerint nem a gyerekeket kell a különböző életkorok szerint felállított kategóriákba „tuszkolni”, hanem mindenkinek saját magához mérten kell kis lépésekben mindig előrébb jutni és iskolakezdésre elérni egy bizonyos szintet, ami a lehető legjobban garantálja számára a sikeres tanulást.

Én úgy gondolom, a mai óvodai csoportlétszámok nem teszik lehetővé azt, hogy minden egyes kisgyermekkel külön-külön foglalkozzunk úgy, ahogyan az szükséges lenne. Ezért először a magam számára egyszerűsítettem a dolgokat, amikor olyan játékokat gyártottam, amelyekkel egy-két közös alkalom után a gyerekek egyedül is tudnak játszani.

Minden játék, feladatlap készítésénél szem előtt tartottam, hogy valamilyen számukra szükséges képesség használata kerüljön előtérbe a játék során. A sokféle memóriajáték a vizuális észlelés és az emlékezet fejlődését segíti, a kirakójátékok a rész-egész viszony megértését, a rajzolgatós oldalak a kis ujjak ügyesítését célozzák meg. Sok játékban számolgatni, válogatni, csoportosítani, párosítani kell, vagy éppen hangokat keresni, sorba rendezni, vagy a megadott szabályt követni.

 Azok az anyukák, apukák, akik otthon elkészítik ezeket a játékokat, képesek megvalósítani azt, amit mi, óvónénik is csinálunk: együtt játszva a gyerekekkel figyelmet fordítanak egy sor apró képesség fejlődésére.

A letölthető, otthon kinyomtatható oldalakból álló ovis játékgyűjteményekkel játszva biztos lehetsz abban, hogy könnyen és mindenféle szaktudás nélkül segíted kisgyermeked képességfejlődését is.

Az ovis játékcsomag egy bizonyos témára épülő, többségében színes oldalakat tartalmazó ötlettár, amelyet otthon kinyomtatva egy komplett, képességfejlesztésre alkalmas játékgyűjteményt kapsz.

 • Egy-egy játékcsomag sokféle játékot, feladatot tartalmaz, így nem unalmas a gyerekek számára
 • A színes oldalakat laminálhatod nyomtatás után, így a filccel ráírt vonalak könnyedén letörölhetők róla – így aztán végtelen sokszor felhasználhatod.
 • Ha véletlenül elveszik, vagy szeretnél belőle még egyet, csak nyomtasd ki újra!
 • Akár a kistestvérnek is félreteheted, hiszen a számítógépen évekig biztonságban tudhatod: nem szakad el, nem telik be, mint a foglalkoztató füzetek – és ha véletlenül mégis eltűnik a számítógépről, bármikor elküldöm újra!
 • Az oldalak elkészítéséről és használatáról részletes útmutatót kapsz. A kinyomtatható oldalakat, és a leírást azok használatáról egy linkre kattintva érheted el, amit vásárlás után küldök el részedre.
 • Minden oldal PDF formátumban készül el, ami garantálja azok megfelelő minőségét a küldés során is.

Anita elérhetőségei:

www.jatsszunk-egyutt.hu

www.facebook.com/Oviselet

www.facebook.com/Ovisjatek

………………………………………………………………………..

KREAVIK HORGOL

 

Kálmánné Dénes Viktória vagyok, sokan Kreavik horgol néven már ismeritek az alkotásaimat. 3 gyermekem van az lányok 5 és 3 évesek, a kisfiam 10 hónapos. Mellettük, sokszor velük horgolok. Kedvenceim a babák, de állatfigurákat, ékszereket, sapkákat, kendőket is szeretek horgolni. Nagyon büszke vagyok a saját figuráimra, népszerű a muffin babám, a békám és a nyuszim is.

Alkotásaimat a Kreavik horgol FB oldalon találjátok meg.

Angol nyelvtanár vagyok én is, egy szentendrei gimnáziumban tanítok (jelenleg gyesen vagyok). Angol nyelvű horgolás mintákat is írok, fordítok. Van egy horgolókat segítő oldalam, ahol hasznos linkekkel segítem az angolul tanuló horgolókat és írok egy blogot is, ahol összegyűjtöm saját mintáimat és fordításaimat. Fogadjátok szeretettel őket!

Felajánlott nyeremény: 

Horgolt muffin baba

Viki elérhetőségei:

www.denesviktoria.blogspot.hu

Facebook oldal: Kreavik horgol illetve Angolul horgolok

COACHINGMEGOLDÁSOK

Coachként a célom, hogy támogassam, inspiráljam  az önismeret, a fejlődés és a siker útján azokat az embereket, akik nemcsak szeretnék de nyitottak  is a változásra.

     A coaching folyamaton keresztül ügyfeleim megtalálják a saját megoldásaikat,  az aktuális céljaik elérésében kapnak támogatást, de ezen túl a saját magukban rejlő képességeket és értékeket felismerve és arra alapozva további sikereket érhetnek el.

      Hiszem és vallom, hogy a változás pozitív és elkerülhetetlen. Minden emberben megvan a képesség és tudás ahhoz, hogy megvalósítsa céljait – csak annyi kell, hogy segítsenek ennek a felismerésében.

      Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, több, mint 10 évet töltöttem az értékesítésben vezetőként, majd további 2 évet trénerként, tréning menedzserként
A coaching szemlélet vezetői munkámban is megjelent már, fontosnak tartottam, hogy mindig a legtöbbet hozzam ki a munkatársaimból.
Coaching tanulmányaimat a nemzetközi Erickson College International-ben folytattam, ami a Solution Focused (megoldás központú) Coaching irányzatot képviseli.
Egyaránt foglalkozom business és life coachinggal is, mert meggyőződésem, hogy a szakmai sikereket erősen befolyásolja a magánéletünk. Középvezetőknek, frissen kinevezett vezetőknek segítek a céljaik elérésében, emellett elkötelezetten támogatom, a nőket, hogy anyaként és a munkahelyükön is sikeresen, bűntudat nélkül tudjanak helyt állni.

Felajánlott nyeremény:

Nőnek lenni jó! 3 alkalmas online coaching program. A program értéke 24000 Ft.Az online alkalmak a nyertessel közösen egyeztetett időpontokban zajlanak.

Nő vagy!
Anya, társ, háziasszony, barát, alkalmazott, vezető, vállalkozó …
Sokféle szerep, amiben minden nap helyt kell állnod, maximálisan meg kell felelned.
Ez azonban olykor nehéz.
Bűntudat, lelkiismeret furdalás, feszültség.
Hol az egyensúly? Mik a valóban fontos dolgok?

Elég volt a frusztációból és nyitott vagy a változásra?

Ha igen, ez a program Neked szól!
A közös munka során segítek abban, hogy megtaláld a  harmóniát a női szerepeid között.
Így kiegyensúlyozott, bűntudat mentes,
boldog NŐ lehetsz!

Szilvia és a Coachingmegoldások elérhetőségei:

www.coaching4u.cafeblog.hu

www.facebook.com/coachingmegoldasok

 

 

Nagyon-nagyon szépen köszönöm minden kedves felajánlónak a szuper nyereményeket! Biztosan nagyon fogjátok szeretni őket! 🙂

További sikeres és örömteli alkotó munkát kívánok Nektek!

Itt találjátok a kérdőívet, aminek kitöltésével részt vehettek a nyereményjátékban!