ANGOL KALAUZ módszertani képzés babaangol foglalkozások vezetésére

Tanfolyamvezető: Fürész-Mayernik Melinda

 

A következő képzés időpontja:

2017. július 22., Budapest

 

BEVEZETŐ ÁRON 55 % KEDVEZMÉNNYEL JÚNIUS 20-IG!

Gyere Te is!

Szeretnél egy dinamikusan fejlődő csapat tagjaként közösséget építeni a korai angol nyelvi fejlesztés köré, s ezzel megdönteni a tévhiteket a korai nyelvoktatásról?

Jól beszélsz angolul, nem szeretnél felejteni, de otthon vagy a babáddal és jó lenne közösségbe is menni?

Angol nyelvet tanító pedagógus vagy és szeretnél kisebb korosztállyal is foglalkozni?

Szeretnél egy szuper csapat tagjaként karriert építeni, amely egyben remek üzleti lehetőség is?

Legyél Te is Angol Kalauz babaangol foglalkozásvezető! Építs közösséget Te is!

A módszer

Az Angol Kalauz program a kisgyermekek angol nyelvi nevelésére, fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, az Angol Kalauz komplex módszerre építve ismerteti meg a kicsiket és a szülőket az angol nyelvvel. Az Angol Kalauz babaangol foglalkozásokon születéstől kezdve 3 éves korig, vagyis az óvodába lépésig vehetnek részt a szülők a gyermekeikkel.

A módszer kidolgozója: Fürész-Mayernik Melinda

Az Angol Kalauz babaangol módszertani képzésére szeretettel várok minden korai nyelvoktatás iránt érdeklődőt, aki akár a saját gyermekeivel, akár a saját munkájában, a tanítványaival szeretné használni a tanfolyamon tanultakat.

A tanfolyamot bárki elvégezheti: pedagógus érdeklődők, leendő foglalkozásvezetők, óvónők, gondozónők, nyelvtanárok, gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, szülők, nagyszülők… – akik a mindennapi munka színesítésére, vagy saját gyermekeik angol nyelvi fejlesztésére szeretnék használni a tanultakat.

 

Nem titkolt szándékom azonban, hogy szeretnék magam köré gyűjteni minél több „forradalmárt”, akik a korai nyelvi nevelés ügye mellett kiállnak, hiszen együtt többek vagyunk, erősebb a hangunk! Ezért nagyon örülök, ha úgy döntesz, hogy a tanfolyamon tanultakat az Angol Kalauz hálózatban, egymást erősítve, velünk együtt folytatod! Igyekeztem számodra is kedvező ajánlatot összeállítani, hogy végül úgy dönts, hozzánk csatlakozol és az Angol Kalauz égisze alatt kamatoztatod a megszerzett tudásod! Így például az első 6 hónapban nincs franchise díj, és később sem kell magas összeggel számolnod! 🙂 Az oldal alján a jelentkezéssel tudod igényelni a részleteket! 

Mi az Angol kalauz program alapja?

Miben más, mint a többi angol nyelvű foglalkozás?

 • multiszenzoros technikák alkalmazása: többféle érzékszervi modalitás bevonása a „tanulásba”
 • az anyanyelv elsajátításához hasonló módszerek, a szülővel együtt, szoros bizalmi kötelékben, biztonságos háttérrel, ölbeli játékokkal, tevékenységekkel
 • a kétnyelvű nevelésből jól ismert egy szülő-egy nyelv stratégia alkalmazása
 • tradicionális angol nyelvű mondókák és gyermekdalok alkalmazása, amellyel komplex személyiségfejlesztés érhető el, ezen kívül a zenei fejlesztés is megvalósul, mint egy zenebölcsiben
 • a hagyományos angol nyelvű mondókák és gyermekdalok mellett mai népszerű előadócsapatok dalait is bevonjuk, mint például a népszerű Super Simple Learning és the Learning Station, akik engedélyt adtak a dalok programban történő alkalmazására
 • gyermekirodalom: klasszikus és modern mesék, bábozás
 • hatékony kommunikáció, here and now situations („itt és most helyzetek”), meaningful context, párbeszéd – nem puszta kérdés-válasz bemagolás és mondókák betanulása
 • mozgás, mozgásfejlesztő eszközök alkalmazása: mászóalagút, ejtőernyő, labdák
 • gyermekjátékok, tevékenységek
 • otthoni segédlet: a hanganyagokon túl módszertani támogatás a szülőknek

Milyen egy Angol Kalauz programra épülő babaangol foglalkozás?

A babaangol foglalkozásokon születéstől 3 éves korig vehetnek részt kisgyermekek a szülőkkel együtt, ahol az ölbeli játékokon és zenélésen túl komplex fejlesztés történik. Mivel 10 éves kor alatt nem létezik külön idegen nyelvi fejlesztés, ilyenkor komplex fejlesztés történik, azaz a gyermek személyisége, fizikai, kognitív, érzelmi és társas képességei együtt fejlődnek, s ennek egy része az idegen nyelvi fejlesztés is. Így a 40 perces foglalkozás során a kicsikkel megismertetjük az angol nyelv ritmusát, hangzását, a szülő is megtanulja az angolszász mondókákat és dalokat, hiszen ezek a kincsek azok számára is mutatnak újdonságot, akik jól beszélnek angolul. A lovagoltatókon, tapsoltatókon és mozgásos dalokon kívül a mozgásfejlesztésre is hangsúlyt helyezünk, valamint a párbeszédekre és szituációs gyakorlatokra, amit rengeteg szemléltető eszköz támogat.

A foglalkozásoknak minden esetben van egy kerete és meghatározott menete, ami az óra egyéb céljától is függ, pl. mozgásfejlesztés, beszédfejlesztés, illetve a csoportban levő gyerekek életkorától – s ennek medrében alkalmazkodik a kicsik éppen aktuális kedvéhez. A foglalkozások végén az oldás minden esetben egy kis nyugtató, relaxációs zene, ahol a kicsik ellazulhatnak, megsimogathatjuk, megmasszírozhatjuk a babánkat.

A 40 perces foglalkozások után 20 perc szabad játéklehetőség van, amikor a szülők a szakmailag jól felkészült foglalkozásvezetőktől kérhetnek személyre szabott segítséget, ötleteket az otthoni angolozáshoz.

A tanfolyam a következő témákat érinti: (elmélet és gyakorlat)

 1. Korai nyelvoktatás módszertani alapjai: Hogyan tanulnak nyelvet a gyerekek? Módszerek és technikák a korai idegen nyelvi fejlesztésben
 2. Kisgyermekkori sajátosságok, tulajdonságok
 3. Foglalkozások nyelvhasználata: magyar-angol nyelvhasználat, csoportszervezési kifejezések, kommunikációs helyzetek
 4. A foglalkozások típusai, céljai, felépítése
 5. Figyelemfelkeltés, motiváció, figyelem fenntartására irányuló ötletek
 6. Szemléltetőeszközök, képkártyák használata
 7. Játék fontossága és a játékok használata
 8. Mondókák és dalok használata
 9. Mozgásos tevékenységek, mozgásfejlesztő eszközök
 10. Mesék, storytime
 11. Értékelés

 

KIZÁRÓLAG VÉDJEGYESEKNEK SZÓLÓ ANYAGOK: 

 1. Pénzügyek
 2. Kapcsolattartás, irányítás: szülő-gyerek és a szülő-foglalkozásvezető között
 3. Csoportszervezés, tervezés
 4. Marketing, hirdetés, reklámozás és vállalkozással kapcsolatos kérdések

 

 

Az elméleti anyagokat online formában fogod megkapni, pdf fájlok, hanganyagok, videóanyagok formájában, így a tanfolyam kifizetése után azonnal elkezdheted otthon a tanulást. A tanfolyam anyagának elsajátítását egy zárt csoport is segíti majd, ahol azért személyesebbé tudjuk tenni a tréninget!

 

A gyakorlati napon való részvétel a leendő védjegyesek számára kötelező! Ezen a szakmai napon az elméleti módszertani anyagokat fordítjuk gyakorlattá, eljátsszuk a mondókákat, dalokat és az egész program felépítését végigvesszük! Tulajdonképpen a lényeg, a hogyan csináljuk, a szakmai gyakorlati napon történik majd! J

 

Itt kérheted a többi információt, alakítsuk együtt a korai nyelvi nevelés ügyét!

(a jelentkezési lap elküldése semmilyen kötelezettséggel nem jár)

Miért érdemes elvégezni a tanfolyamot? Mit kapsz a képzés elvégzése után?

A tanfolyam résztvevői elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a korai nyelvoktatásról, a gyerekek angol nyelvi neveléséről, fejlesztéséről. Megtanulhatják azokat a módszereket, játékokat, amikkel a gyerekek és szülők nyelvi nevelése egyidejűleg történhet, magabiztosan használhatják a mindennapi tevékenységeikben és csoportjaikban a játékos nyelvi nevelési elveket.

Angol nyelvi foglalkozásokra országos szinten igény van a szülők részéről, a magas szintű képzés és a szakértői háttér biztosíték arra, hogy az Angol Kalauz programmal működő foglalkozások értékes részeit képezhetik egy-egy közösség életének és népszerűek lesznek mind a szülők, mind a gyerekek körében.

Amit kapsz az Angol Kalauz csapatának tagjaként:

 • Módszertani és szakértői háttér (sehol máshol nem tanítják ilyen formában)
 • Folyamatos támogatás, fejlődési lehetőség
 • Tapasztalatcserére szolgáló támogató csoport, ahol a foglalkozásvezető kollegákkal megoszthatod örömeidet, nehézségeidet, tanácsokat kérhetsz
 • Angol Kalauz név használata a baba angol csoportokra vonatkozóan
 • Országos ismertség, megjelenés. Nem kell külön honlapot készítened, az országos honlapon szerepelhetsz, a hírlevél és a központi Facebook oldal téged is támogat
 • Segítség a szervezéshez, a foglalkozások hirdetéséhez
 • Szórólap és plakáttervek
 • Saját rendezvények, növekvő bevételi lehetőségek, karrierépítés
 • Kizárólagos szakmai programok, szakmai napok
 • Nagyszerű emberekből álló, fantasztikus közösség tagja lehetsz és hozzájárulhatsz ahhoz a nemes feladathoz, amely a kisgyermekek angol nyelvi fejlesztésére irányul
 • Kedvezményes eszköz és kiadvány vásárlási lehetőség
 • Kedvezmények, ingyenes tananyagok
 • Konzultációs lehetőség
 • Önkéntes alapon, további bevételi lehetőség az Angol Kalauz kiadványok terjesztése

Kiknek a jelentkezését várom?

„One language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way.” /Frank Smith/

A fenti idézetet és a korai nyelvoktatás fontosságát, az élményekkel és örömteli tevékenységekkel átitatott nyelvelsajátítást szeretném a foglalkozások formájában közvetíteni.

Elsősorban olyan jelentkezőket várok, akik a korai nyelvoktatás követeként szeretnék minél szélesebb körben megismertetni a szülőkkel a játékos angolozás szépségeit és kifejezetten azért szeretnék a tanfolyamot elvégezni, hogy csatlakozzanak az Angol Kalauz hálózathoz. Határon túli jelentkezők is jöhetnek!

A képzés nem akkreditált!

Ha az alábbiak közül több tulajdonság is jellemző Rád, akkor köztünk a helyed!

 • az angol nyelvet szerető és az angol nyelvi nevelés iránt elhivatott vagy, aki egyet ért azzal, hogy a nyelvet játszva is lehet tanulni.
 • Az angol nyelvet kommunikációs szinten beszéled.
 • Barátságos, mosolygós, gyermekszerető
 • talpraesett, határozott, magabiztos
 • szakmailag igényes, precíz, pontos, kreatív
 • lelkes, motiváló személyiség vagy.
 • Jó előadókészséggel rendelkezel, magadra tudod vonni a figyelmet.
 • Jó kapcsolatteremtő- és szervező készséged van.
 • Szeretsz közösségben lenni, azt építeni és időt fordítani egyénileg is a gyerekekre, szülőkre.

 

A leendő Angol Kalauz babaangol foglalkozásvezetők vizsganapon is részt vesznek, amely után megkezdhetik az Angol Kalauz égisze alatt tartott foglalkozásaikat, bemutatkozó anyaguk felkerül a honlapra is.

 

Hogyan tudok jelentkezni?

A lap alján található jelentkezési lap elküldésével egyidejűleg e-mailben egy fényképes bemutatkozó anyag és motivációs levél elküldése a melinda(kukac)angolkalauz.hu e-mail címre. (A sikeres vizsga után a bemutatkozásod felkerül a honlapra a foglalkozások helyszínével és időpontjával együtt).

A bemutatkozó anyag elküldése után felveszem veled a kapcsolatot és elküldöm számodra a részletes oktatási tájékozatót.

A jelentkezéskor megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek semmilyen formában nem adjuk át.

Jelentkezz, ha tetszik az általam képviselt módszer és szeretnél Te is csatlakozni az országos foglalkozásvezetői hálózathoz, s ezzel egy szuper és egyedülálló közösséget építeni, ahol sok-sok gyermekkel és szülővel angolozhatsz együtt! Illetve gyere bátran akkor is, ha a saját tanítványaiddal, gyermekeddel szeretnéd a játékos angolozást magasabb szintre emelni! 

Várlak Téged is szeretettel!

55 % KEDVEZMÉNY CSAK JÚNIUS 20-IG! NE MARADJ LE, CSATLAKOZZ MOST!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Elméleti tanfolyam online formában

(érdeklődők, szülők, pedagógusok számára is elérhető)

48 000 Ft           (Értéke: 107000 Ft)

Tartalma:

 • online tanfolyam (pdf, hanganyag, videóanyag – babaangol szülői tanfolyam alapozó és haladó szintje ) /Értéke: 2*14500 Ft = 29000 Ft/
 • babaangol módszertani kézikönyv online formában /Értéke: 29000 Ft/
 • Angol kalauz a mondókák világába című könyv /Értéke: 4200 Ft/
 • angol anyanyelvi mondóka- és dal hanganyag (letölthető) /Értéke: 17000 Ft/
 • angol mondókák és dalok kottája (letölthető) /Értéke: 2800 Ft/
 • videós segédlet /Értéke: 25000 Ft/
 • zárt szakmai csoport-tagság /Értéke: felbecsülhetetlen/ 

 

A tananyagok és a csoporttagság 6 hónapig elérhetők, védjegyeseknek korlátlan ideig!

Gyakorlati szakmai nap:

15 000 Ft / védjegyeseknek csak az ebédköltség ára: 4000 Ft

 

 

Tartalma:

 • módszertani, elméleti alapok gyakorlatba ültetése
 • óravezetési technikák, tanácsok, tippek
 • mondóka- dalfűzés, foglalkozások felépítése
 • mondókák, dalok eljátszása
 • csoportszervezési kérdések, motiváció és figyelemfenntartó eszközök tippek
 • egytálétel ebédre
 • ajándék 🙂

Itt kérheted a többi információt, alakítsuk együtt a korai nyelvi nevelés ügyét!

(a jelentkezési lap elküldése semmilyen kötelezettséggel nem jár)

Share

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében. A weboldal további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ az adatkezelésről: http://angolkalauz.hu/adatkezelesi-nyilatkozat/

Bezárás